Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóágyúzott sífutó- és szánkópálya lesz a Normafán

2021.10.22. Wesselényi Andrea

Elkészült a föld alatti víz- és villanyvezeték, készülnek a technikai helyiségek és az idei tél második felében akár már műhavas, esténként pedig kivilágított pályán lehet majd sífutni az Anna-réten. Ez a terület eddig is a sífutók kedvenc helye volt. Jó hír, hogy a hópótlásnak köszönhetően sokkal hosszabb szezonra számíthatunk a Normafánál.
Az új Normafa Park Látogatóközpontban jártunk | Fotó: sielok.hu
Az új Normafa Park Látogatóközpontban jártunk | Fotó: sielok.hu
A fejlesztést alapos és felelős szakmai munka előzte meg. Nyolc éven át tartott a több vegetációs cikluson átívelő, többször aktualizált Natura 2000 hatásvizsgálat, amelyhez 2015-től előzetes környezeti hatásvizsgálat is társult. – számolt be a munkálatok tavaszi megkezdésekor a Hegyvidéki Önkormányzati lapja.
Az Anna-rét eddig is a sífutók kedvenc helye volt. Itt lesz a hóágyúzott, kivilágított sífutópálya.
Az Anna-rét eddig is a sífutók kedvenc helye volt. Itt lesz a hóágyúzott, kivilágított sífutópálya.
Azóta elkészült a technikai hóval befedhető sífutó- és szánkópálya vezetékhálózta, valamint befejeződött az építkezés a Normafa Park központjában is. Az Eötvös út 50 sz. alatt álló villát újította fel az Önkormányzat, és ebben kaptak helyet a Normafa Park irodái, a földszinti részen pedig egy szép látogatóközpontot alakítottak ki, ahol információkkal, brosúrákkal és mini kiállítással várják majd az érdeklődőket. A falakon és a tévé képernyőjén a normafai síelések emlékei, régi plakátok és filmfelvételek emlékeztetnek arra, hogy a Normafát havas teleken mindig ellepték, és élvezettel használták a síelők.
A "Normafa kapuja" terepbe simuló épületének tetején alakították ki a sítanpályát.
A "Normafa kapuja" terepbe simuló épületének tetején alakították ki a sítanpályát.
A csapadék- és tűzi víztározó fölé építészetileg izgalmas megoldással műanyag sípályát építettek. Ebben a faburkolatos épületben kaptak helyet a Normafára érkező sportolókat kiszolgáló helyiségek is: sí- és sportszer kölcsönző, kulcsszekrényes öltöző, zuhanyzó, iroda és büfé. A műanyag tanpályát a most indult Normafa Síiskola üzemelteti, ahol már lehet oktatásra jelentkezni.
Már javában folyik a VASAS síház felújítása
Már javában folyik a VASAS síház felújítása
Már javában folyik a legendás VASAS síház megújítása, a régi öreg faház helyére ugyanakkora területen egy korszerű teraszos épületet terveztek. Itt lesz a sífutópályák belépő pontja, ahol a síjegyeket lehet majd megvásárolni a 2022/23-as szezontól. Az hamarosan elég lesz a hideget megvárni, mivel a pályák behavazását várhatóan a az idei tél második felétől a technika segíti. Egy vadonatúj Pistenbully ratrak is érkezett tavaly a Normafára, ezt idén télen fogják először használni a pályák kezelésére. A kivilágított sífutópályák használatáért a külföldi gyakorlathoz hasonlóan itthon is fizetni kell majd egy jelképes összeget. Az idei szezon próbaüzemnek minősül, ezért ezen a télen ingyenes lesz a pályahasználat. Már nagyon várjuk, hogy kipróbáljuk!
KOMMENTEK
kócos | 2021.10.22. 12:37
Mert ráérek, már alig várom, a hideget, a műhavat, a kezelt sífutópályát. A cikk leírójának ajánlom, hogy tegye térképre az Eötvös utca 50., ahol remény szerint a futók összkomfortos kiszolgáló helye lesz, és a Vasas Síházának helyét, ahol majd a síelők beszállnak a rendszerbe. Nem a 850 métert sokallom, bár bizarrnak tartom, hanem hol fognak felmenni a beöltözött sífutók a beszálló helyre, Az első gondolat még megmaradt.
b.aron | 2021.10.22. 13:12
Azt jól értelmeztem, hogy a víztározó vmi épületben van alul??? Érdekes lesz.....
Trailrider | 2021.10.22. 15:50
b.aron, Budapest ivóvízkészlete is föld alatti tárolókban várja a felhasználást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.