Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hol lehet még szállást foglalni december végi síelésre?

2021.12.27. Bata Attila

Még nincs minden teljesen veszve azoknak, akik most döntik el, hogy külföldi síeléssel búcsúztatják az évet. Akik igazolással rendelkeznek oltásokról, vagy átestek a betegségen, könnyebben találnak még szállást a szigorúbb feltételeket alkalmazó országokban, pl. Ausztriában vagy Szlovákiában.
Bachledka, Szlovákia: 2 év szünet után ismét lehet síelni a lengyel határ közelében!
Bachledka, Szlovákia: 2 év szünet után ismét lehet síelni a lengyel határ közelében!
Akik biztosra akartak menni, azok olyan helyre foglalták le az ünnepek közötti síeléseket, ahol várhatóan nem hoznak szigorú intézkedéseket. Akik figyelemmel követték a tavalyi szezon eseményeit, azok nagy eséllyel megjósolhatták, hogy Svájc vagy a Balkán országai az idei szezonban sem gördítenek akadályt a síelés elé. Ennek megfelelően ezekben az országokban, a felkapottabb síterepeken már nem egyszerű szállást találni.

A szerb Kopaonik vagy a boszniai Jahorina szinte már teljesen megtelt, ide már csak nehezen lehet szállást foglalni a síterepek közvetlen közelébe. Svájcban még van esély, de itt is jól alakul a foglaltság a szállásadók szerint. Persze, ehhez az is kell, hogy más országok szigorítsanak.

A brit turisták a novemberi svájci szigorítások után a francia és az osztrák síterepek felé fordultak. Majd az utóbbi két országban szigorúbbra fordult a járványügyi szabályozás a britek részére, így most újra Svájc a nyerő, amely visszavett a szigorból. Svájc kissé messzebb van utazás szempontjából, de még akadnak szabad helyek a szálláshelyeken.

A közelebbi osztrák síterepeken december 17. óta lehet szállást foglalni. Eddig óvatosak voltak a síelők. Ahogy a pályák, úgy a szállások sem voltak tele vendégekkel. December 25-től az osztrák kormány jelentősen megszigorította külön a brit, holland, dán és norvég turisták belépést és ezzel egyidőben komoly lemondási hullám indult be azokon a síterepeken, amelyeket a felsorolt állampolgárok kifejezetten kedvelnek. Az osztrák szállásokon még lehet találni szabad helyeket, igaz a magyar turistáknak is meg kell felelniük az új követelményeknek a határátlépésnél és a "régebbi" szabályoknak síelésnél.

A december egyik slágerének Szlovénia tűnt eddig. A magyar védettségit és oltásokat elfogadják. Ezenkívül a tesztet is. A hónap elején nagyobb mennyiségű hó hullott, amely még most is kitart. Itt a szálláshelyek kb. 80-90%-os foglaltságon állnak mostanában, kicsivel hosszabb kereséssel lehet még szabad szállásokat találni. A pályászállások már itt is elkeltek, inkább távolabb kapni helyeket.

Szlovákia december 25-én nyitotta meg a szállásait. Kevesen érkeztek eddig, a szlovákok is inkább külföldön foglaltak a bizonytalanság és a kedvezőbb szabályok miatt. Itt most könnyebben lehet foglalni, vannak még üres szobák a szálláshelyeken. A tátrai szállások közül sokan 30-40%-os kihasználtságot jeleztek, amely könnyen felmehet a következő napokban 75%-ra, ugyanis a jogszabály szerint maximum ilyen kapacitással és egyéb megkötésekkel üzemelhetnek a szlovák szálláshelyek.

Végezetül ajánljuk Covid-kalauzunkat, valamint a témában írt összes cikkünk ezen az oldalon elérhető.
KOMMENTEK
Garajc | 2021.12.27. 16:13
Akinek belefér egy kis kulturális illetve gasztronómiai kaland, nekik ajánlható még Bulgária is (Bansko (Банско), Borovec (Боровец), Pamporovo (Пампорово). Jelenleg 50-60km pálya nyitott az egyes síterepeken és 70-135cm hó van a pályákon. Felvonók, pályák, szállások, éttermek európai színvonalon, az árakat tekintve viszont kb. fele áron!! A magyar védettségit és oltásokat elfogadják, de jelenleg a tesztet önmagában nem (Magyarország besorolása jelenleg nem teszi lehetővé. Ha ez változik, akkor az is elég lesz.).

Szállástippek
Strachan Wellness Panzió
Gorál stílusban épült panzió különböző méretű szobákkal, saját étteremmel Zdiar központi részén, 50 méterre a Strachan sípályáktól és 6 km-re Bachledkától. Wellness: pezsgőfürdő, szaunák, pihenőterem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.