Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ismét közlekedik a megújult libegő Sátoraljaújhelyen

2022.08.07. Bata Attila

Hétvégén ünnepélyesen is átadták az ország legújabb libegőjét a Zemplén Kalandparkban. A régi lift nyomvonalán egy modernebb és nagyobb kapacitású libegő szállítja az utasokat mostantól a Magas-hegyre.
Kép: Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely
Kép: Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely
A régi kétszemélyes libegőt tavaly március 15-én elbúcsúztatták, majd áprilisban megkezdődött annak elbontása, hogy átadja a helyét egy modernebb kétszemélyesnek. Az új liftet a kalandparkban már korábban is megbízást teljesített szlovákiai (Késmárk - Kežmarok) Tátralift cég gyártotta.
Zemplén Televízió beszámolója az átadásról
Az új lift 1332 méter hosszban közlekedik, azonban a korábbi óránkénti 400 fős kapacitás 1000-re emelkedett, köszönhetően a sűrűbben felfüggesztett székeknek. A székeken télen síléceket, nyáron kerékpárt is lehet szállítani. Az új lift kb. 15 perc alatt teszi meg a völgyállomás és a hegyállomás közötti utat.
Kép: Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely
Kép: Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely
A kalandpark jelenleg is számos szórakozási lehetőséget kínál, pl. bobpálya, mászófal vagy hófánk pálya. Ehhez jön a jövőben a Szár-hegyi libegő és a Lombkoronasétány, amelyek építési munkálatai jelenleg is zajlanak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Hunor csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Hunor Sátoraljaújhelyen, a Magas-hegy lábánál, 100 méterre a sípályákhoz felvivő libegőtől, a Zemplén Kalandpark közvetlen szomszédságában található. Szolgáltatások: uszoda, fitneszterem, bowling pálya, teniszpálya, pezsgőfürdő, szauna, szolárium, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.