Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Isola 2000: négyezren a nyitónapon

2008.12.02. Bata Attila

Isola 2000: négyezren a nyitónapon A tervezettnél egy héttel korábban már szombaton kinyitott a hazai síelők körében is népszerű dél-francia síterep, Isola 2000. A nyitónapon körülbelül 4000 vendég látogatott a síterepre, amely a héten szünetet tart és csak a következő hétvégén nyit ki újra.
A környékbeli síterepek bosszantására (ők csak egy héttel később nyitnak) Isola 2000 egy héttel előbbre hozta a nyitás napját. Az első nap pénzügyileg is sikeres volt, hiszen körülbelül 4000 napijegyet sikerült eladni annak ellenére, hogy az időjárás nem fogadta igazán kegyeibe a síelőket. Egész nap borongós, ködös, szürke időben volt részük azoknak, akik kimerészkedtek az első napon, de vélhetően kárpótolta őket az a tény, hogy majdnem másfél méter mély hó várta őket és a pályák hatvan százalékát már lehetett használni.

Az üzemeltetők szerint bebizonyosodott, hogy a remek hóviszonyok sokkal többet nyomnak a latban, mint a gazdasági válság, és ez valószínűleg az egész szezonban is így lesz. Az egyik amerikai kutatócsoport a héten publikálta tanulmányát, amiben az utóbbi harminc év gazdasági viszonyait hasonlították össze az adott szezon hóviszonyaival, és kiderült, ha a gazdaságilag nehezebb időszakokban havas szezon köszöntött be, akkor a síterepek forgalma is emelkedett 20-30 százalékkal. Tehát a sípályák forgalmát legjobban a hóviszonyok befolyásolják.

A hóviszonyok pedig az Isola 2000 melletti pályákon is egyre jobbak. A szomszédos Auron tetején már méteres a hó, és a következő hétvégére már ők is kinyitnak a többi környékbeli kisebb sítereppel együtt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.