Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina zárja el a külvilágtól Isola 2000 síterepét

2009.02.07. Bata Attila

Lavina zárja el a külvilágtól Isola 2000 síterepét Alpes-Maritimes régió prefekturátusa úgy döntött, hogy a környéken számos utat le kell zárni a lavinaveszély miatt, így az ismert síterepek Isola 2000 és Auron felé. A tilalom legalább szombat estig érvényben lesz, addig senki sem mehet be és jöhet ki onnan, ami elég kellemetlen a turnusváltás miatt.
Alpes-Maritimes már december óta állandóan szerepel a híradások között, hiszen ebben a szezonban már nem először torlaszolja el a síterephez vezető utat egy vagy több lavina. Az utak lezárása elég kellemetlenül érinti a sívakációra indulókat és onnan távozni szándékozókat. A környéken elrendelték az 1200 méter feletti országutak lezárását a hatalmas havazásoknak és a megnövekedett lavinaveszélynek köszönhetően.

A helyzetet kissé bonyolítja, hogy az iskolai szünetek szempontjából zónákra felosztott Franciaországban szombattól kezdődik meg az iskolai szünet az egyik zónában, emiatt amúgy is tumultus jellemezte volna a turnusváltást.

A síterepeken kívül tilos a hegyen tartózkodni a következő napokban, a legtöbb helyen négyes fokozatú lavinaveszély van, de néhány veszélyesebb hegyoldalban már a legmagasabb, az ötödik fokozatú figyelmeztetés van érvényben.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.