Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Isola 2000: négyezren a nyitónapon

2008.12.02. Bata Attila

Isola 2000: négyezren a nyitónapon A tervezettnél egy héttel korábban már szombaton kinyitott a hazai síelők körében is népszerű dél-francia síterep, Isola 2000. A nyitónapon körülbelül 4000 vendég látogatott a síterepre, amely a héten szünetet tart és csak a következő hétvégén nyit ki újra.
A környékbeli síterepek bosszantására (ők csak egy héttel később nyitnak) Isola 2000 egy héttel előbbre hozta a nyitás napját. Az első nap pénzügyileg is sikeres volt, hiszen körülbelül 4000 napijegyet sikerült eladni annak ellenére, hogy az időjárás nem fogadta igazán kegyeibe a síelőket. Egész nap borongós, ködös, szürke időben volt részük azoknak, akik kimerészkedtek az első napon, de vélhetően kárpótolta őket az a tény, hogy majdnem másfél méter mély hó várta őket és a pályák hatvan százalékát már lehetett használni.

Az üzemeltetők szerint bebizonyosodott, hogy a remek hóviszonyok sokkal többet nyomnak a latban, mint a gazdasági válság, és ez valószínűleg az egész szezonban is így lesz. Az egyik amerikai kutatócsoport a héten publikálta tanulmányát, amiben az utóbbi harminc év gazdasági viszonyait hasonlították össze az adott szezon hóviszonyaival, és kiderült, ha a gazdaságilag nehezebb időszakokban havas szezon köszöntött be, akkor a síterepek forgalma is emelkedett 20-30 százalékkal. Tehát a sípályák forgalmát legjobban a hóviszonyok befolyásolják.

A hóviszonyok pedig az Isola 2000 melletti pályákon is egyre jobbak. A szomszédos Auron tetején már méteres a hó, és a következő hétvégére már ők is kinyitnak a többi környékbeli kisebb sítereppel együtt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.