Menü ≡

Január 7-ig nem nyithatnak ki az olasz síterepek

2020.12.06. | Szerző: Bata Attila
A pénteken érvénybe lépett szabályozás értelmében az olasz síterepek leghamarabb január 7-én fogadhatnak vendégeket. A téli sportok szempontjából az olasz rendelkezések a legszigorúbbnak tűnnek az alpesi országok közül.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Január 7-ig csak a versenyzők használhatják az olasz pályákat, a nagyközönség számára továbbra is tiltott a síelés a koronavírus járvány miatt. A négy legnagyobb alpesi ország közül Svájcban továbbra is engedélyezett a síelés, Ausztriában karácsonytól a helyiek síelhetnek, Franciaországban a sílifteket ugyan lezárják, de el lehet utazni a hegyekbe kikapcsolódni, Olaszországban ez a lehetőség sem adott január elejéig.

A síelőkkel szemben külön intézkedésnek számít, hogy az uniós országból visszatérő olaszok december 21-ig csak negatív PCR teszttel kerülhetik el a karantént. Nem uniós országból (pl. svájci síelés) hazaérkezőket 10 nap karantén várja. December 21-től január 6-ig minden külföldről, bármelyik országból érkező olasz és külföldi állampolgár számára egyaránt kötelező a 10 nap karantén.

Országon belül is korlátozzák a mozgást. December 21. és vízkereszt ünnepe, január 6. között az egész országban tilos lesz az egyik tartományból a másikba való átutazás, kivéve ha ez engedélyezett munkavégzés vagy súlyos egészségi indok miatt szükséges. A tilalom érvényes a más régiókban található telkekre, nyaralókba, rokonok otthonába történő utazásra is. December 25-én és 26-án, valamint január elsején a városok, települések közötti mozgás is tiltott.
2020.12.06. 13:34:01 Peter Szekely
Sajnos. Már nagyon várjuk, hogy mehessünk Livigno-ba.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »