Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jasná: 12 ezer nézőt várnak a világkupa versenyre

2024.01.19. Bata Attila

A mostani hétvége fontos dátum a szlovák síterep történetében, de az egész szlovák sport számára is. Jasná (Chopok) síterepén rendezik az idei év legfontosabb szlovákiai sportversenyét, ahol a helyiek kedvencét várhatóan 12 ezren buzdíthatják naponta.
2016 és 2021 után már harmadszor találkoznak a világ legjobb női síelői a magyarok körében is népszerű szlovákiai síterepen. Abban, hogy a szlovákok megkapták a rendezés jogát természetesen jelentős szerepe van a hazainak klasszisának, Petra Vlhova sikereinek. De ahogy a svájciak versenyzője Michelle Gisin fogalmazott mai interjújában, a szlovák szurkolók a világ minden pontjára elkísérik kedvenceiket, így teljesen igazságos, hogy a versenysorozat ide is ellátogat.

A technikai számokban legtöbbször az a kérdés, hogy vajon Vlhová vagy az amerikai szupersztár Mikaela Shiffrin nyer? Mindketten jó formában érkeznek az Alacsony-Tátrába. Shiffrin kedden ünnepelhette 94. világkupa győzelmét és csak az a kérdés, hogy még az idén eléri-e a századikat?
Shiffrin a mai edzésen (Kép: Ski World Cup Jasná)
Shiffrin a mai edzésen (Kép: Ski World Cup Jasná)
Vlhová teljesen hazai pályán síel. Itt nőtt fel a néhány kilométerre található Liptószentmiklóson, Chopokon kezdett el síelni, itt dolgozott a szülei büféjében, majd itt lett ifjúsági világbajnok, mindenkinél jobban ismeri a pályát.

Az izgalmasnak ígérkező versenyek szombaton az óriás-műlesiklással kezdődnek. Első futam 9:30-kor, majd a második 13 órakor. Aztán vasárnap a klasszikus szlalom. Az első futam szintén 9:30-kor, de a második már 12:15-kor kezdődik.
Vlhová a mai edzésen (Kép: Ski World Cup Jasná)
Vlhová a mai edzésen (Kép: Ski World Cup Jasná)
A rendezők napi 12 ezer vendéggel számolnak, így csütörtök óta szigorított közlekedési rendelkezéseket léptettek életbe. A Demänovská-völgy bejáratánál felállított ellenőrzőponton csak szállóvendégek és parkolójeggyel rendelkező nézők hajthatnak át. Összesen 7500 parkolóhelyet alakítottak ki a síterep környékén, ahonnan 100 busz szállítja majd folyamatosan a vendégeket a pályákhoz.

A pálya még nem a legjobb. Hó ugyan van bőven, de még kissé puha volt az előző napokban. Vlhová ki is hagyta a csütörtöki edzést az eső miatt. Tegnap este azonban megérkezett a hideg, és remélhetőleg szombatra sokat javulnak majd a pálya- és hóviszonyok.

A síterep újdonsággal készül, amelyből a hobbisíelők is profitálhatnak majd. A legmodernebb 5G antennákkal szerelték fel a pályák környékét. 26 wifi hálózat 80 ezer négyzetméteres lefedettséggel egyedülálló nemcsak a szlovák síterepeken, hanem egész Szlovákiában is. A jó hír, hogy a szuperhálózatot nem szerelik le a verseny után. Ha jó helyen leszünk, akkor villámgyorsan elküldhetjük jasnai síelős képeinket ismerőseinknek… 
KOMMENTEK
HJH | 2024.01.19. 17:55
Biztos hogy Mikaela van a felső képen? Szerintem nem.
HJH | 2024.01.19. 18:13
Csere után igen
Bata Attila | 2024.01.19. 18:13
Jogos, mellényúltam a kép beszúrásakor, most már igen!
Köszi.
skioutlet | 2024.01.20. 19:39
Jobbulást, gyors felépülést Petra Vlhovának, olimpiai bajnoknak!
Szegény pont a saját pályáján törte össze magát:(

https://ujszo.com/sport/lesiklas-ko...zben-szenvedett-balesetet...
Kis Kovi | 2024.01.20. 22:08
Nagyon sajnálom, szívemből szurkolok Petranak a teljese gyógyulás reményében, és, hogy jövőre újra versenyre tudjon kelni és mindenkit maga mögé utasítani.

Annyira látszik rajta jó értelemben, hogy a térség, a Kárpát-medence lánya. Végtelenül szerény, alázatos, minden sztár allűrtől mentes, őszinte sportoló, egy percig nem játssza meg magát.
Talán még sikeresebb lehetne (persze így is káprázatos, amit eddig elért, főleg ilyen szerény feltételekből indulva), ha azt a fölényes, magabiztosságot magáénak tudhatná, ami az uralkodó nemzetek lányai az anyatejükkel már magukba szívnak az elmúlt évszázadok dominanciájából adódóan.

Több, mint 70 világkupa dobogó, világbajnoki és olimpiai bajnoki cím, összetett világkupa elsőség 28 éves koráig.
Nagyon remélem, hogy a sérülés csak ideiglenes akadály lesz és nem "pálya módosító".
Olyan jó volt újból egy közép-, kelet-európai lánynak szorítani a szintén csodálatos Tina Maze után.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.