Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Karácsony Szlovákiában: 15 üzemelő síterep

2015.12.25. Bata Attila

Természetesen Szlovákiában sem tett csodát az időjárás az elmúlt napokban, így itt is minden a hóágyúkon múlik. Lassanként itt is beindul az élet, de az ilyenkor szokásos hóviszonyokhoz képest jelentős késében vannak a síterepek. Karácsony első napján már 15 síterepen lehetett síelni északi szomszédunknál.
A legtöbb síelhető pályát továbbra is Chopok északi és déli oldalain találjuk. Pénteken már összesen 17 kilométernyi pályát tudtak megnyitni a síelőknek, és holnaptól a síterep oldala szerint újabb pályákat adnak át.

Csorba-tó
Csorba-tó
A Csorba-tó felett már csak négy pálya nem üzemel, itt jelenleg 8 km pályán lehet síelni. Ótátrafüreden 1 km, míg Tátralomnicon jelenleg 5 kilométernyi pályát nyitottak meg a síelők előtt.

A Bélai-Tátrában is megkezdődött a szezon. Itt Bachledova 3,7 kilométernyi pályát kínál, de már lehet síelni Zdiar-Strednica néhány pályáján is.

A Nyugati-Tátrában Rohács síterepén találunk még 2 kilométer feletti nyitott pályahosszt, itt 2,7 kilométert engedett az időjárás eddig behavazni.

Bachledova
Bachledova
Rengeteg kisebb síterep (Opalisko, Kubašok, Vernár vagy Drienica) kezdte meg a szezont ma, vagy az előző napokban, azonban ezeken a helyeken tényleg csak rövidebb pályákon lehet síelni. Donovaly-ban ugyan már régóta lehet síelni, azonban itt is csak 1,2 kilométernyi pálya van nyitva. Hasonlóan kevés pályán lehet síelni Martinban is.

Opalisko még tegnap, a mai nyitás előtt
Opalisko még tegnap, a mai nyitás előtt
És sajnos olyanok is vannak, akik már nagyon várják az igazi telet, mint például a lenti videóban látható Kraliky.

Kraliky ma
KOMMENTEK

Szállástippek
Záhradky bungaló 116
Egyszerű berendezésű és bútorzatú "retró" fahütték Jasná sípályáitól kb. 50-100 méterre. Két-, három- és négyágyas szobák, társalgó, SAT TV, zuhanyzó, WC, konyha.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.