Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Két éve történt Michael Schumacher síbalesete

2015.12.29. Bata Attila

2013. december 29-én délelőtt szenvedett síbalesetet az egyik legismertebb autóversenyző, a német Michael Schumacher. A korábbi évekhez hasonlóan, Schumacher a családjával a franciaországi Három-Völgy sírégióban töltötte az ünnepeket, a baleset Meribel síterepén történt.
Nagyon sokat írtunk annak idején a Schumacher balesetről, főleg azzal kapcsolatban, hogy mi történhetett a pályán, hogyan fordulhatott elő ilyen baleset, és hogy mennyire lehet az ilyet megakadályozni?

Két év távlatából azt látjuk, hogy a sérülés jóval súlyosabbnak bizonyult annál, ahogy reméltük. A hivatalos definíció szerint pályán kívül történt a baleset. Pontosabban mondva, a pályajelölésen kívül, közvetlenül a pálya mellett. Schumacher tempós síeléssel rásíelt egy kőre, amelyet nem látott a friss hótól. A kő megdobta, elesett, majd fejjel nekivágódott egy kb. 10 méterrel arrább található kőbe.

A pályát ezekkel a rudakkal jelölték. A rudakat piros vonal köti össze, ez a pálya széle. A baleset ettől a vonaltól 4-5 méterrel "jobbra" történt.
A pályát ezekkel a rudakkal jelölték. A rudakat piros vonal köti össze, ez a pálya széle. A baleset ettől a vonaltól 4-5 méterrel "jobbra" történt.
A későbbi vizsgálat megállapította, hogy Schumacher egy jó síelő sebességével haladt, a pálya jelzései rendben voltak, felelőst nem találtak a balesetben.

Schumachert balesete után francia és svájci kórházakban kezelték, majd 2014 szeptemberében került haza otthonába, ahol családja körében ápolják. Állapotáról időről-időre felröppennek hírek vagy inkább pletykák. Ezeket a híreket a család vagy a szóvivőjük rendszerint azonnal cáfolja. Az állapotáról semmilyen hivatalos információ nem jelent meg, ezt a család magánügyként kezeli.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.