Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Két éve történt Michael Schumacher síbalesete

2015.12.29. Bata Attila

2013. december 29-én délelőtt szenvedett síbalesetet az egyik legismertebb autóversenyző, a német Michael Schumacher. A korábbi évekhez hasonlóan, Schumacher a családjával a franciaországi Három-Völgy sírégióban töltötte az ünnepeket, a baleset Meribel síterepén történt.
Nagyon sokat írtunk annak idején a Schumacher balesetről, főleg azzal kapcsolatban, hogy mi történhetett a pályán, hogyan fordulhatott elő ilyen baleset, és hogy mennyire lehet az ilyet megakadályozni?

Két év távlatából azt látjuk, hogy a sérülés jóval súlyosabbnak bizonyult annál, ahogy reméltük. A hivatalos definíció szerint pályán kívül történt a baleset. Pontosabban mondva, a pályajelölésen kívül, közvetlenül a pálya mellett. Schumacher tempós síeléssel rásíelt egy kőre, amelyet nem látott a friss hótól. A kő megdobta, elesett, majd fejjel nekivágódott egy kb. 10 méterrel arrább található kőbe.

A pályát ezekkel a rudakkal jelölték. A rudakat piros vonal köti össze, ez a pálya széle. A baleset ettől a vonaltól 4-5 méterrel "jobbra" történt.
A pályát ezekkel a rudakkal jelölték. A rudakat piros vonal köti össze, ez a pálya széle. A baleset ettől a vonaltól 4-5 méterrel "jobbra" történt.
A későbbi vizsgálat megállapította, hogy Schumacher egy jó síelő sebességével haladt, a pálya jelzései rendben voltak, felelőst nem találtak a balesetben.

Schumachert balesete után francia és svájci kórházakban kezelték, majd 2014 szeptemberében került haza otthonába, ahol családja körében ápolják. Állapotáról időről-időre felröppennek hírek vagy inkább pletykák. Ezeket a híreket a család vagy a szóvivőjük rendszerint azonnal cáfolja. Az állapotáról semmilyen hivatalos információ nem jelent meg, ezt a család magánügyként kezeli.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.