Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kranjska Gora (Szlovénia): teltház a mostani hétvégére

2022.01.06. Bata Attila

Hétvégén igencsak felkapott lesz a szlovén síterep. Az iskolai szünet miatt ilyenkor mindig sokan vannak, most még a Mariborból áthozott világkupa versenyt is itt rendezik. Hétvégére ki lehet tenni a megtelt táblát!
Kranjska Gora
Kranjska Gora
A helyi turisztikai hivatal vezetője két nappal ezelőtt közölte, hogy a település szálláshelyeinek 96%-a már foglalt. Ennek egyik oka pl. a téli szünet a horvát iskolákban, ezen a héten számos horvát család keresi fel a szlovén síterepeket. Számuk annyira jelentős, hogy január első felében horvát rendőröket vezényelnek ide és Roglára, hogy segítsék a helyiek munkáját.

Ezen felül még érkeznek a síverseny résztvevői is. Természetesen a szállásokat már rég lefoglalták, de annyira rosszul nem jártak a síelők, akiknek nagy része a csodás tóparti településen, Bled szállodáiban fog lakni. Innen kb. 80 km oda-vissza a síterep naponta. Mondjuk az olaszoknak, akik eddig a közeli Tarvisioban készültek közelebb lenne, ha maradnának a határ másik oldalán.

Már megszokhattuk, ha Mariborban elmarad a verseny, akkor Kranjska Gora ugrik be helyettesnek. Itt sem voltak tökéletesek a körülmények, még nem a legjobbak a hóviszonyok, de van esély rá, hogy szombat-vasárnapra jó pályát varázsolnak a rendezők.

A Poligon nevű versenypályát hétfő óta lezárták és megkezdték az előkészületeket. Tegnap estig végre 10-15 centi friss hó is hullott, és ha megérkezik a hideg a nedves hó és a friss hó kombinációja jó kis keverékké fagyhat össze a szervezők szerint.

A síterepen hamarosan átadhatják az új négyüléses síliftet, amelyre már évtizedek óta várnak. Cikkünk már elkészült, hamarosan publikáljuk.

Közben Mariborban sem tétlenkednek. Pohorjén elkezdték egy újabb sípálya kialakítását, amely 300-400 méterrel magasabban található a mostani versenypályánál. Ebben a magasságban már talán lehet a verseny előtt elég havat gyártani. Az új pálya jövőre készül el, amely a hobbi síelőknek is újdonság lesz a szezonban.

A nők óriás-műlesikló és szlalom versenyeit szombaton és vasárnap rendezik, nézők nélkül a helyszínen. Az Eurosport közvetít. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Forest Hotel Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos hotel a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Habakuk csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A 2022/23-as síszezonra teljesen megújult luxushotel Maribor-Pohorje völgyállomásától 100 méterre. Szolgáltatásai: hatalmas wellness részleg medencékkel, szaunavilág, fitneszterem, étterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.