Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezen a hétvégén is lehet síelni a hazai pályákon

2009.01.09. Bata Attila

Ezen a hétvégén is lehet síelni a hazai pályákon Továbbra is lehet síelni a hazai pályákon az áldásos hideg és a hóágyúknak köszönhetően, bár a hétvégén hóágyú nélkül üzemeltetett pályákon is várják a síelőket az üzemeltetők. A hideg fokozatosan enyhül, de valószínűleg még a következő hétvégére is marad a téli időjárás.
A mátraszentistváni Síparkban már az összes sílift üzemel, és már csak az 1-es és 2-es pályákról hiányzik a síelhető hó. Összesen 2400 méter hosszú pályán lehet síelni a hétvégén. Hétközben hazai pályákon régen tapasztalt ideális viszonyok várták itt is a síelőket, a hétvégén vélhetően megnövekedett várakozási időkkel kell számolni a liftek, a büfé, és a pénztárak előtt.

Az eplényi Skiaréna bátran beszervezte programokkal a januári hónapot, amelyhez eddig segítőkész partnernek bizonyult az időjárás. Ezen a hétvégén tartják meg a veszprémi sí- és snowboardbajnokságot, amely péntektől vasárnapig tartogat programokat a látogatóknak. A versenyeken hétéves kortól szinte mindenki elindulhat. A futamokat az 1-es pálya felső részén tartják majd. Tehermentesítésnek beindítják a négyes pályát és a hozzátartozó hármas liftet szombattól.

Visegrádon a legfelső rész kivételével üzemelni fognak a sípályák. Hétköznapon este kilencig, szombaton pedig este 11-ig(!) lehet síelni. A pályákat itt is jó minőségű mesterséges hóval fedték be.

A kékestetői pályáról nem könnyű információkat szerezni, a hétvégén valószínűleg a déli oldal két felvonója üzemel, és a honlap szerint villanyfényes síversenyt és ingyenes teszthétvégét is rendeznek.

Szilvásváradon a hóágyúzott alapra 6-8 cm friss hó hullott, ettől javultak a körülmények. A hétvégén délután ötig tartanak nyitva.

A hóágyú nélkül üzemelő síterepek közül Nagy-hideg-hegyen is lehet csúszni a hétvégén. Két pálya (az 1-es és a 3-as) üzemel, a természetes hó vastagsága 18-22 cm.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.