Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar síelő vesztette életét a Kitzsteinhorn gleccseren

2014.05.02. 2014.05.03. sielok.hu | frissítve: 2014.05.03.

Magyar síelő vesztette életét a Kitzsteinhorn gleccseren A csütörtöki ünnepnapon egy 28 éves magyar síelő vesztette életét a salzburgi Kaprun feletti Kitzsteinhorn gleccseren. A magyar állampolgár pályán kívül síelt, majd egy 25 méteres zuhanás után olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.
Az osztrák ORF híre szerint a magyar síelő a Magnetköpflbahn nevű sílift nyomvonalával párhuzamosan síelt, pályán kívül. A meredek részen 25 métert zuhant szabadesésben. A hegyimentők, valamint a helikopteres orvosi csapat azonnal a helyszínre érkezett és megkezdték a síelő újraélesztését, amely sikertelennek bizonyult.

A súlyos sérülései miatt a magyar síelő a helyszínen életét vesztette, holttestét rendőrségi helikopterrel szállították a völgyállomásra.
A baleset helyszíne a sítérkép részletén
A baleset helyszíne a sítérkép részletén
Kitzsteinhorn gleccser - a baleset helyszíne | Fotó: robin
Kitzsteinhorn gleccser - a baleset helyszíne | Fotó: robin
KOMMENTEK
Stani | 2014.05.02. 18:10
Sziasztok, a jobbra látható meredek hegyoldal a Gipfelsteilhang, ami egy nagyon élvezetes freeride rész. A baleset inkább a kép bal oldalán vagy közepén látható sziklafalnál történt, a zuhanás a képen is látható daru közelében történt. a lesiklás meg a Gletscher Shuttle mellett, ami technikailag nem egy nehéz rész, de ha valaki nagyon balra húzza az ívet, akkor fennáll a lezuhanás veszélye. Sajnálatos eset...
M.Norbi076 | 2014.05.04. 18:08
Sajnálatos nagyon :/ Én is többszor járok erre a részre freerideolni de valahogy ez az oldal teljesen tabu, a Kitzstein-on amúgy sem árt odafigyelni a Freeride részeknél, szóval aki jönne erre az tényleg kérje ki helyi véleményét meg stb....
Pásztory Gábor | 2014.05.05. 11:07
Sajnálatos és banális! Síterepen építési területre zuhanni!
Peverell | 2014.05.07. 21:22
Sajnálatos!
Nem jártam még itt, de a képről ítélve nem látszik annyira veszélyes terepnek. Valószínű, hogy inkább figyelmetlenség okozta a balesetet.
Nyugodjék békében!

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
Szállástippek
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.