Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már november 1-től várja a versenyzőket a tiroli síterep

2024.09.11. Bata Attila

Újdonsággal készül az idei szezonra az osztrák Hochfügen síterepe. Az egyik pályát minél korábban beindítják, ahol a versenyzők gyakorolhatnak előzetes foglalás után. Reményeik szerint már november 1-től lehetne síelni 1500-1700 méteres magasságban.
Hochfügen
Hochfügen
A Ziller-völgyben található Hochfügen vélhetően piacképes szolgáltatással várja a versenyzőket ősz végén. Ebben az időszakban egyre zsúfoltabbak a gleccserek, nem könnyű pályát találni a versenyzőknek a gyerekektől a profikig. Jó hóviszonyok esetén a versenyzők is szeretnek alacsonyabb magasságban és kiszámíthatóbb időjárási körülmények között síelni. Hasonló szolgáltatásokat már évek óta nyújt például Reiteralm a ski Amádéban, most a tiroliak is ezzel próbálkoznak.

Hochfügen a kb. 200 méter szintkülönbségű és 800 méter hosszú 8-as számú pályáját ajánlja a versenyzőknek. A hóágyúzható pálya alján parkoló található, a húzólifttel gyorsan tudnak fordulni a síelők és a pályát bekamerázták, amely segítség lehet a videós elemzésekhez. A pálya mellett egy kis havat is elraktároztak tavalyról, amelynek kibontása után minél korábban indulhasson a szezon.

A csapatok a síterep honlapján foglalhatnak időpontot, a szervezők szerint az érdeklődés és foglalás sorrendjében. Napi három, két és fél órás turnus között lehet választani. Öt szlalompálya (40-70 kapuval) és 2 GS pálya (kb. 30 kapuval) áll a csapatok rendelkezésérte. Igény esetén, felárét el is jegesítik a pályát. Ez bevett szokás a világkupa futamokon, hogy vizet fecskendeznek a pályába, és a belefagyott víztől betonkeménnyé válhat a pálya.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.