Megdőlt az október elejei hórekord a Magas-Tátrában!

2022.10.04. Bata Attila

Eléggé bíztatóan indul az október a Tátrában a havazás mennyiségét illetően. A Lomnici-csúcson ma reggel 84 cm vastagon állt a hó, amely a legmagasabb érték, amit eddig mértek október első felében.
Ez még a szeptemberi havazás, Zöld-tavi-csúcs (2526 m) Kép: Dominik Lačný
A helyi meteorológiai intézet tegnap tette közzé, hogy aznap reggel 70 centiméterrel megdőlt az október első felére jegyzett hóvastagság Szlovákia legmagasabb meteorológiai állomásán. Azóta a hóréteg tovább hízott és ma reggel már 84 centimétert mértek.

Az állomáson 1951 óta tartják nyilván a hóadatokat, ez a legmagasabb érték október első felére.

A következő napokban enyhébb időjárás köszönt be a régióban, így a hóréteg nagy valószínűséggel veszíteni fog vastagságából.

Az Alacsony-Tátrában is havazott az előző napokban. A sokak által kedvelt síterep, Jasná tetején, a meteorológiai intézet ma reggel 15 cm havat mért. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Stary Smokovec-Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.