Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megkezdődött a síszezon a Dolomitokban

2022.11.23. Bata Attila

Mondhatni, hogy a szokásos menetrendnek megfelelően, a mai nappal megkezdődött a síszezon a világ egyik legszebb panorámájú sírégiójában, az olaszországi Dolomitokban.
Ez a pálya nyílt ma meg (Kép: 3 Zinnen Dolomites)
Ez a pálya nyílt ma meg (Kép: 3 Zinnen Dolomites)
Ha csak egy húzólifttel is, de ma megkezdődött a szezon a hatalmas sírendszer 3 Zinnen részén. Itt a fenti képen látható Passo Monte Croce (Kreuzbergpass) környéki pálya nyílt meg. A hágó alatti pálya képét a síterep marketingesei tették ki, ez még nem a mostani állapotokat mutatja. A mai webkamera szerint a nagy rohamra még várni kell a pályán.

Az előző napokban komolyabb mennyiségű hó hullott a Dolomitokban, Völgyenként eltérő mennyiségű hó hullott, de nagyon jókor jött a kb. 20-55 centiméternyi friss hó. A lenti két webkamera kép a vasárnapi és a mai állapotot mutatja. Hóágyúkkal és természetes havazással kb. három nap kellett a pálya megnyitásához.
Vasárnapi webkamera
Vasárnapi webkamera
Mai (szerdai) webkamera
Mai (szerdai) webkamera
Szombaton, november 26-án, újabb négy síterepen lehet majd síelni a Dolomitokban. Cortina, Plan de Corones / Kronplatz, Val di Fiemme - Obereggen és Carezza kezdi meg a szezont.
Kronplatz: készülnek a nyitásra
A Dolomitok hatalmas rendszerében tavaly (is) hatalmas mennyiségű pénzt költöttek fejlesztésekre. Az idei szezonra, főszezonban, az unió legdrágább napijegyeit itt találjuk 74 euróért. Interneten elővételben 5%-kal olcsóbbak a jegyek, feltéve, ha két nappal korábban megvesszük őket, vagyis például egy szombati napijegyet csütörtök éjfélig. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.