Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obertauern: három cserbenhagyásos baleset egy napon

2017.02.12. Bata Attila

Akik oldalainkat olvassák, azoknak nem újdonság, hogy az utóbbi időben eléggé megnövekedett a cserbenhagyásos baleseteket száma, amikor a baleset (feltételezett) okozója azonnal kereket old a tett színhelyéről, sokszor arról sem bizonyosodik meg, hogy a másik félnek szüksége van-e segítségre.
Azonban az eléggé ritkán fordul elő, hogy egy síterepen, viszonylag rövid időn belül, három ilyen ütközéses baleset is bekövetkezzen. Ez történt szombaton az ausztriai Obertauern síterepén.

Először 10:50-kor egy 62 éves bécsi lakost ütöttek el a Hundkogel lift melletti pályán. Vállsérüléssel vitték orvoshoz. Majd 12:15-kor a Grünwaldkopf lift melletti pályán egy 72 éves bécsi lakost ütöttek el, aki szintén orvosi segítségre szorult. Utána egy 37 éves német állampolgár ütközött egy snowboardossal. A síelőt a pályamentők vitték le az orvoshoz.

Mindhárom esetben az a közös, hogy az ütközésben érintett másik fél azonnal, adatainak megadása nélkül, elhagyta a baleset helyszínét. A legtöbb esetben a sértettek leírásai alapján "körözést" adnak ki rájuk a síterepen, de ez a legtöbbször sikertelen. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hammerwirt Forellenhof csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel igényes szobákkal Obertauern közelében, ahová ingyenes síbusz indul a ház elől. Szolgáltatások: wellness részleg, félpanziós ellátás, játszószoba, wifi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger hétvégi ház
Hangulatos, 8 szobás házikó Mauterndorf központjában kétágyas és egyágyas szobákkal, közös étkezővel. Obertauern, Grosseck, Katschberg és Fanningberg síterepei gépkocsival pár percre találhatóak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
6 db tágas, akadálymentes apartman összesen maximum 32 fő részére Mautendorf szívében, Grosseck sífelvonótól 1,5 km-re, ahová ingyenes síbusszal jutunk el. Kérésre reggelis ellátás is igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.