Menü ≡

Megrendezték az első osztrák speed bajnokságot

2008.12.19. | Szerző: Bata Attila
Megrendezték az első osztrák speed bajnokságot Talán nehéz elhinni, de csak most rendezték meg az első osztrák bajnokságot gyorsasági síelésben (speed skiing). A különösen veszélyes, és egyre népszerűbb versenyszám legjobb osztrák versenyzői a stájerországi Tauplitz (Wörschachwald) síterepén mérték össze tudásukat.
h i r d e t é s
A nyílegyenes és legmeredekebb lejtőkön való száguldásnak egyetlen célja van: minél nagyobb sebességet kell elérni. Az a győztes, aki a legmagasabb sebességet éri el a csúszás alatt. Már korábban beszámoltunk, hogy ebben a szakágban világbajnokságokat is rendeznek, rendszerint Franciaország (Les Arcs) és Svájc síterepein. Az osztrákok is erre a világbajnokságra készülnek, egyfajta válogató volt a hétvégi verseny.

Tauplitzon a Spechtensee-Wörschachwald lift melletti területen megrendezett verseny nem kínált olyan lehetőségeket, hogy veszélyben legyen a 250 km/óra feletti világrekord, azonban mégis emeljük meg a kalapunkat a közeli Bad Mitterndorfból érkezett győztes előtt, aki 136 km/órás csúcssebességével nyerte meg a kétfutamos versenyt. A többi dobogós is 130 km/óra felett teljesített.

Edzőjük szerint jobbak is lehetettek volna az eredmények, de az időjárás és a hóviszonyok nem kedveztek a száguldásnak. Ennek ellenére jó kis felkészülésnek bizonyult a január közepén megrendezendő franciaországi világbajnokság előtt.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »