Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pénteken kezdődik a síszezon Szlovákiában

2014.12.04. Bata Attila

Ezen a hétvégén legalább 4-5 szlovák síterepen kezdődik meg az idei szezon. A legelsők között pénteken Chopok északi és déli oldala nyit ki, valamint a Nyugati-Tátrában található Rohács síterepe. Szombaton újabb síterepek csatlakoznak a nyitáshoz. Figyelem! Az első hétvégén csak néhány pálya lesz nyitva!
Már hetek óta hóágyúznak az Alacsony-Tátrában, így nem lesz gond a nyitással Chopokon. Péntek reggel kinyit a síterep mindkét oldala, az északi és a déli oldalon összesen 5 lift fog üzemelni, amelyhez 5 kilométernyi pályát lehet majd használni. Az aktuális helyzet természetesen az időjárás függvényében változhat, a nyitva tartó pályákról itt lehet információt találni.

Jasna megkezdi a szezont
Roháče – Spálená (Rohács-Spalona) szintén péntek reggel kezdi meg a szezont. Itt már elkészült az új lift, de az engedélyeket még nem kapták meg az üzemeltetéshez, így az most nem fog közlekedni. Enélkül 50%-os kedvezménnyel lehet síelni a hétvégén.

Szombaton két síterep kezdi meg a szezont a Magas-Tátrában. Jelenleg is a Csorba-tó feletti pályán edz a szlovákok legjobb férfi alpesi síelője, Adam Žampa. Itt szombaton az Interski és Juniorská pályák nyílnak meg, de már hóágyúzzák az Esičko és Turistická pályákat is.

Adam Žampa a Magas-Tátrában gyakorol
Tátralomnic felett is megkezdődik a szezon. A hőmérsékleti inverzió miatt felül meleg van, de az alsóbb pályákat tudták hóágyúzni. Szombaton a Start állomás és a falu közötti részen két kilométernyi pályával várják a síelőket.

Az már biztosnak látszik, ahogy a honlapjukon megerősítették, hogy Donovaly nem nyit ki szombaton.

A többi szlovák síterepen is készülnek a szezonra. Következő hétvégén újabb síterepek nyithatnak ki, de a legtöbb síterepen a december 20-i nyitást célozták meg.
KOMMENTEK
Chopoker | 2014.12.04. 17:17
A síszezon a Csorba-tónál már napok óta tart, a sífutás egyik szlovákiai fellegvára már több napja előkészített futópályával szolgálja ki a szezonkezdéshez képest, szép számú érdeklődőt. Sajnos valami miatt Magyarországon a sífutást sokszor még szakmaközeliek sem tekintik a "síelés", mint átfogó fogalom részének. Kár, többet érdemelne ez a (máshol) szép hagyományú sport!
Bata Attila | 2014.12.04. 17:42
Hmm, előkészített és nyitott sífutó pályák száma a Magas-Tátrában:

http://www.vt.sk/en/activities/wint...er/cross-country-skiing/
gash | 2014.12.04. 20:16
sok az X főnök !
Chopoker | 2014.12.05. 09:58
Batus, az ilyen jellegű webes információk nehezen ellenőrizhetők itthonról az irodából. A hitelességüket általában az utolsó frissítés dátumának közlésével szokták érzékeltetni, amit itt nem látok. Helyette viszont ezt látom:
http://www.webkamery.sk/webkamera-l...ive/143-bezecky-areal
Az más kérdés, hogy mire a síszezon elkezdődik ott, (a cikk szerint holnap), addigra előfordulhat, hogy a sífutópályák "szétesnek", ugyanis a felmelegedés miatt most már 9fok! a hőmérséklet. A sífutó ismerősi körömből egy csapat szerdán megtartotta szezonkezdő bemelegítését. Ők is az általad küldött link tartalmát cáfolták.

Az internet sajnos "csak" egy jó lehetőség az informálódásra.:-)

Szállástippek
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett standard és deluxe 4-6 fős apartmanok önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.