Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Pénteken kezdődik a síszezon Szlovákiában

2014.12.04. | Szerző: Bata Attila
Ezen a hétvégén legalább 4-5 szlovák síterepen kezdődik meg az idei szezon. A legelsők között pénteken Chopok északi és déli oldala nyit ki, valamint a Nyugati-Tátrában található Rohács síterepe. Szombaton újabb síterepek csatlakoznak a nyitáshoz. Figyelem! Az első hétvégén csak néhány pálya lesz nyitva!
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Már hetek óta hóágyúznak az Alacsony-Tátrában, így nem lesz gond a nyitással Chopokon. Péntek reggel kinyit a síterep mindkét oldala, az északi és a déli oldalon összesen 5 lift fog üzemelni, amelyhez 5 kilométernyi pályát lehet majd használni. Az aktuális helyzet természetesen az időjárás függvényében változhat, a nyitva tartó pályákról itt lehet információt találni.

Jasna megkezdi a szezont
Roháče – Spálená (Rohács-Spalona) szintén péntek reggel kezdi meg a szezont. Itt már elkészült az új lift, de az engedélyeket még nem kapták meg az üzemeltetéshez, így az most nem fog közlekedni. Enélkül 50%-os kedvezménnyel lehet síelni a hétvégén.

Szombaton két síterep kezdi meg a szezont a Magas-Tátrában. Jelenleg is a Csorba-tó feletti pályán edz a szlovákok legjobb férfi alpesi síelője, Adam ®ampa. Itt szombaton az Interski és Juniorská pályák nyílnak meg, de már hóágyúzzák az Esičko és Turistická pályákat is.

Adam ®ampa a Magas-Tátrában gyakorol
Tátralomnic felett is megkezdődik a szezon. A hőmérsékleti inverzió miatt felül meleg van, de az alsóbb pályákat tudták hóágyúzni. Szombaton a Start állomás és a falu közötti részen két kilométernyi pályával várják a síelőket.

Az már biztosnak látszik, ahogy a honlapjukon megerősítették, hogy Donovaly nem nyit ki szombaton.

A többi szlovák síterepen is készülnek a szezonra. Következő hétvégén újabb síterepek nyithatnak ki, de a legtöbb síterepen a december 20-i nyitást célozták meg.
2014.12.04. 17:17:05 Chopoker
A síszezon a Csorba-tónál már napok óta tart, a sífutás egyik szlovákiai fellegvára már több napja előkészített futópályával szolgálja ki a szezonkezdéshez képest, szép számú érdeklődőt. Sajnos valami miatt Magyarországon a sífutást sokszor még szakmaközeliek sem tekintik a "síelés", mint átfogó fogalom részének. Kár, többet érdemelne ez a (máshol) szép hagyományú sport!
2014.12.04. 17:42:23 batus
Hmm, előkészített és nyitott sífutó pályák száma a Magas-Tátrában:

http://www.vt.sk/en/activities/wint...er/cross-country-skiing/
2014.12.04. 20:16:21 gash
sok az X főnök !
2014.12.05. 09:58:24 Chopoker
Batus, az ilyen jellegű webes információk nehezen ellenőrizhetők itthonról az irodából. A hitelességüket általában az utolsó frissítés dátumának közlésével szokták érzékeltetni, amit itt nem látok. Helyette viszont ezt látom:
http://www.webkamery.sk/webkamera-l...ive/143-bezecky-areal
Az más kérdés, hogy mire a síszezon elkezdődik ott, (a cikk szerint holnap), addigra előfordulhat, hogy a sífutópályák "szétesnek", ugyanis a felmelegedés miatt most már 9fok! a hőmérséklet. A sífutó ismerősi körömből egy csapat szerdán megtartotta szezonkezdő bemelegítését. Ők is az általad küldött link tartalmát cáfolták.

Az internet sajnos "csak" egy jó lehetőség az informálódásra.:-)
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 18 vendég és 1 regisztrált felhasználó látogatja.