Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladming Nightrace: 45 ezer nézőt várnak

2019.01.29. Bata Attila

Ma este 22. alkalommal rendezik meg Schladming (Planai) síterepén a két évtized alatt a legismertebbé és legnézettebbé vált férfi szlalom versenyt. A villanyfényes verseny rengeteg izgalmat és komoly küzdelmet ígér az osztrák és a "külföldi" klasszisok között.
Fotót készítette:  Szántó György
Fotót készítette: Szántó György
Az előző hétvégén Kitzbühelben a havazás mindent felborított. Egyik versenyt sem a tervezett időpontban rendezték meg. A szombatra tervezett főversenyt a lesiklást péntekre előrehozták, amely a szombati nonstop havazás miatt jó döntésnek bizonyult. Így jutott szombatra a szlalom, amelyet a kedvezőbb időpont miatt 39 ezren néztek meg a helyszínen.

Szokás szerint a kitzbüheli hétvége utáni kedden következik Schladming, ahol tavaly 41 ezren nézték a helyszínen a helyi kedvenc, Marcel Hirscher sikerét. Az idei versenyre a szervezők 45 ezer nézőt várnak.

Tavaly óta a rendezők 400 ezer eurót költöttek a világítás javítására. Természetesen eddig sem volt gond a világítással, a szuperlassított felvételek a legjobb felbontásban is kiválóan látszódtak a tévében, de az idén már összesen 494 fényszóró világítja be a teljes pályát.

Igazán izgalmas versenyre van kilátás az idén. Rég volt ilyen erős az osztrák csapat. A jelenlegi 12 legjobb szlalomos között 5 osztrák található. A külföldiek közül pedig a norvég Henrik Kristoffersen és a francia Clément Noël a legesélyesebb a győzelemre. A 21 éves francia az előző két versenyt nyerte, hazai havon verte meg Hirschert a hétvégén, ezzel a legfiatalabb francia, aki Ausztriában tudott versenyt nyerni.

A verseny a hangulatáról híres. A francia Victor Muffat-Jeandet szerint Kitzbühelben is nagyon bíztatják a hazaiakat, de az ottani közönség elismeri mások teljesítményét. A schladmingi szurkolás egy fokkal erősebb, szerinte jobban hasonlít egy focimeccshez. Erről a norvég Kristoffersen is mesélhetne, akit tavaly hógolyóval dobáltak meg a fanatikus nézők a döntő menete alatt.

Az első futamot 17:45-től, a másodikat 20:45-től rendezik, az Eurosport élőben közvetít.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.