Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Schladmingi síterepek (Planai és Reiteralm) péntektől nyitva!

2019.11.15. Bata Attila

November kellős közepén megkezdi az idei szezont a stájer Schladming síterepe. A híres négy hegy közül az első hétvégén már kettőn lehet síelni.
Webkamera tegnap, Planai Lärchkogel lift hegyállomása, 1761 m
Webkamera tegnap, Planai Lärchkogel lift hegyállomása, 1761 m
Ausztriában eddig a gleccsereken lehetett síelni, majd kinyitott egy hegyoldal a tiroli Kitzbühel még Salzburghoz tartozó oldalában. Tegnap megkezdte a szezont Turracher Höhe és a tiroli Obergurgl is. Mától beindul a téli élet a Ski amadéban is.

Planai síterepén összesen öt sílift (Seilbahn Planai WEST, Burgstallalmbahn, Märchenwiesenbahn, Lärchkogelbahn, és a Fritz Blitz gyermeklift) várja a síelőket. Ehhez az alábbi pályákat nyitják meg: Burgstallalmabfahrten (9 & 9a pályák), Kraiterabfahrten (4-es pálya), Märchenwiesenabfahrt (7 & 7a pályák), Lärchkogel Südabfahrt (8a & 8b pályák) és az 1a pálya a középállomásig (Lärchkogel).
Planai tegnap
Fontos, hogy ezek a pályák és liftek csak ezen a hétvégén üzemelnek. Csak a Burgstallalmbahn és Märchenwiesenbahn liftek üzemelnek továbbra is hétfőtől. A mostani hétvégén a Seilbahn Planai WEST szállítja fel a síelőket az előkészített pályákhoz, parkolni a lift mellett lehet. Hétfőtől azonban kisbuszok járnak a Planet Planai parkolójából, vagy felengedik a személygépkocsikat a Planaihof parkolójába, amíg az be nem telik.
Reiteralm tegnap
A szomszédos Reiteralm síterepén eddig az osztrák válogatott gyakorolt, már amennyire a hóesés engedte. Itt szombaton és vasárnap az alábbi liftek és pályák üzemelnek.
Reiteralm: szombat-vasárnap üzemelő hütték, liftek és pályák
Reiteralm: szombat-vasárnap üzemelő hütték, liftek és pályák
Pénteken a Reiteralm III húzólift és a 6-os kék pálya még nem üzemel. További nyitvatartásról nincs információnk, valószínűleg hétfőtől ismét a versenyzőké a pálya.

A harmadik hegyen (Hauser Kaibling) is gőzerővel dolgoznak, hiszen az elmúlt napokban mentek a hóágyúk és fenn kb. 70 centi hó is hullott. Itt is hamarosan nyithatnak.

Ma újabb havazás érkezik Ausztriába jelentős mennyiségű hóval. A nagy havazás miatt már több síterep bejelentette a szezonkezdetet, pl. jövő hét pénteken már nyit Obertauern és Zauchensee is.

Frissítés

Több osztrák síterepen jelenleg hatalmas vihar tombol, így az ülőlifteket le kellett állítani. A webkamerák szerint a reiteralmi lift üzemel, de Planaion jelenleg nem járnak a liftek:
Planai szélvihar miatt zárva
Planai szélvihar miatt zárva
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Falkensteiner Hotel Schladming csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
4 csillagos Superior szálloda 450 méterre Schladming/Planai sípályáitól. Nagy wellness részleg fűtött beltéri/kültéri medencével, szaunavilággal, fitneszteremmel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.