Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering: három versenyt láhatunk az ünnepek között

2022.10.29. Bata Attila

Jó hír azoknak, akik szeretik a versenysportot és hajlandók érte még a közelebbi síterepekre is ellátogatni. A Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) bejelentette, hogy a rossz idő miatt elmaradt söldeni női világkupa futamot karácsony után a magyar határhoz közeli Semmering síterepén pótolják be.
A múlt héten nem sikerült megrendezni a hölgyek versenyét a söldeni gleccseren. A verseny előtt és alatt megérkezett eső, hó és köd miatt lemondták a futamot. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a versenyt rendező osztrák szövetség jogosult elsőként a pótlásról gondoskodni. Kézenfekvőnek tűnt, hogy még az idei évben bepótolják, így esett a választás két ünnep között megrendezendő alsó-ausztriai helyszínre.

Semmering a tervek szerint két napon rendezett volna versenyt, most ez módosult. A söldeni óriás-műlesikló verseny pótlását december 27-én tartják. Egy nappal később rendezik meg az eredetileg tervezett óriás-műlesikló versenyt. Mindkét napon reggel 10-kor indul az első, délután 1-kor a második futam. December 29-én, csütörtökön a szlalom versenyeket villanyfénynél rendezik, 15, illetve 18:30-as kezdéssel.
A verseny szervezői gyorsan egyeztettek a sítereppel, majd a helyi szállásadókkal, és megállapodtak az osztrák szövetséggel a rendezésről. Egyébként nem ez lesz az első eset, hogy három versenyt rendeznek a síterepen, legutóbb 2016-ban fordult elő.

A szervezőkre hatalmas munka vár, de nagyon reménykednek hideg decemberi időjárásban, akkor biztosan tökéletes pályát tudnak készíteni.

A hazai síelők között Semmering néven két síterepet is szokás emlegetni, a stájer Stuhleck és az alsó-ausztriai Hirschenkogel pályáit. Az osztrákok az utóbbira gondolnak, és a versenyt is Hirschenkogel híres kivilágított pályáján rendezik. A két síterep közel található egymáshoz, Stuhleck népszerű a magyarok körében, így egy évvégi síelés alkalmával jó program lehet a verseny megtekintése.
KOMMENTEK
Síkaland | 2022.11.20. 12:15
Gyertek el! Mi már voltunk néhányszor világkupa versenyen, különleges élmény a helyszínen látni a világ legjobbjait; hallani szlalom veresenyen a stanglik csapódását; megtapasztalni, hogy szinte jégpályán jönnek a versenyzők, ahogy karcol az él, szuper... A síelést, mint igazi sportot szeretőknek egyszer kötelező! Főleg egy esti, kivilágított verseny és world cup party, 1 órára Soprontól: igazi csemege! Mi megyünk most is, ha csatlakoznátok: http://sikaland.hu/iskola/?vilagkup...a-semmering-2022

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sporthotel am Semmering csillagcsillagcsillag
Semmering - Zauberberg sípályái mellett, Stuhlecktől pedig kb. 6 km-re található ez a 3 csillagos szálloda. Wellness: medence, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Stuhleckblick
2 db, egyenként 4 fős, kb. 50 m2-es modern üdülőház, kb. 80 méterre a legközelebbi stuhlecki húzólifttől és sípályától! Felszereltség: saját hordószauna, nappali, 2 db hálószoba, wifi, smart TV.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.