Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Skalka: népszerű lett a sífutás, megtelt a parkoló

2022.02.16. sielok.hu

A szlovákiai Skalka igen népszerű úti cél lett idén. Rengeteg helyi és külföldi sífutó keresi fel a hóban gazdag és jól előkészített pályákat. Ez tényleg jó hír. Azonban a síközpont megközelítése és a parkolás egyre nehézkesebb lett a hétvégeken.
A Körmöcbányához (Kremnica) közeli Skalka az idei szezonban december elején nyitotta meg kapuit a sífutók előtt. A helyi önkormányzat számításai szerint január végéig közel 60 ezren érkeztek. Magyarországról is sokan jönnek ide sportolni, saját tapasztalatunk szerint Skalka Budapestről 3 óra alatt megközelíthető, szlovák autópálya használata nélkül.

A Skalka Arena 2019 óta szed parkolási díjat, ez az idén 4 euróba kerül egy napra. A sífutók a korábbi szezonokban is nagy számban érkeztek, idénre azonban már eléggé zsúfolttá vált a síterep és környéke. Mondhatni a népszerűség átka. Sokan panaszkodtak, hogy már nem találtak parkolóhelyet, vagy sok esetben már fel sem jutottak, mert a rendőrök nem engedtek fel több autót. Az elmúlt hétvégén mi is Skalkán jártunk, tapasztalatunk szerint csak hólánccal felszerelt autókat engedtek fel, sokan visszafordultak.
Feldobta a napunkat a Chata Hostinec mellett szervezett retró sífutóbuli. | videó: sielok.hu
Aki Skalkára indul, időzítse az érkezését minél korábbra és feltétlenül tegyen az autóba hóláncot, lapátot és a kerék alá szórható homokot, hogy ne okozzon stresszt a feljutás és az autóval való mozgás. A helyi önkormányzat dolgozik a parkolási probléma megoldásán. Hétvégente különbuszokat közlekedtetnek a hegyre. A következő szezonban pedig várhatóan újabb parkolókat nyitnak meg a Relax Centrum mellett.

Ráadásul idén már nemcsak a sífutókat, hanem az alpesi síelőket is várja a hegy. Február eleje óta új bérlő üzemelteti a Skalka Aréna ülőliftjét, így a szezonban az alpesi lesiklópálya is üzemel.
Buszjáratok a síszezonban
2022.01.10-től 2022.03.11-ig minden nap 09:00-kor rendszeres buszjárat indul Skalkára a Körmöcbányai (Kremnica) buszpályaudvarról. Hétvégén és ünnepnapokon pedig sárga kisbusz közlekedik az alábbi menetrenddel:
Indulás Kremnicáról, a Jeleň na Skalku parkolóból: 08:00, 10:00, 11:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16.00
Indulás Skalkáról Kremnicára: 08:30, 10:30, 11:30, 12:30, 14:30, 15:30, 16.30
Forrás: kremnica.sk
Alábbi képeink 2021. február 12-én készültek Skalkán.
KOMMENTEK
Trailrider | 2022.02.16. 15:10
Mi szombaton 9:40-kor már nem tudtunk leparkolni. Akkor még nem állt lent rendőr, bárkit felengedtek, de bő 20 hóláncot szerelő autót kellett lekerülni felfelé menet, amivel addig nincs gond, amíg a szembejövők miatt nem kell megállni. Viszont az alsó 2/3 gyakorlatilag glattjég, így megállás után elindulni már matekolósabb feladat.
Végül lejöttünk a hegyről és Kremnická pílanál parkoltunk, a dózerúton csattogtunk fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.