Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Skalka: végre üzemel az ülőlift a szlovák síterepen

2022.02.09. Bata Attila

Február 1-től újra lehet síelni a Körmöcbánya közeli szlovák síterepen. Pontosabban, síelni eddig is lehetett, hiszen itt található Szlovákia egyik legnépszerűbb sífutó központja. Mostantól azonban az ülőlift is működik, és a lesiklók is élvezhetik a havas telet.
Rendeződött a sílift és környéke bérleti szerződése
Rendeződött a sílift és környéke bérleti szerződése
A Körmöcbánya (Kremnica) mellett található Skalka síterepe február 1. óta működteti újra az ülőliftjét. A késői nyitás oka, hogy az önkormányzat eddig bérbe adta ki a síliftet és a körülötte található területet üzemeltetésre. Az elmúlt 10 évben az üzemeltető céggel azonban nem voltak teljesen elégedettek a település vezetői, így a bérleti szerződést sem hosszabbították meg.

Ez már novemberben eldőlt, ehhez képest a helyieknek is kissé csalódás, hogy csak februárban indították el a felvonót.

Ahogy már említettük, a Skalka Arena egyben a sífutók kedvelt helye is. A jól előkészített pályák miatt sokan érkeznek ide egy kis mozgásra. Annyira sokan, hogy a szezonban már eddig is sokszor bedugult az ide vezető út, valamint lehetetlen volt parkolóhelyet találni.
Webkamera tegnap délután
Webkamera tegnap délután
Skalka legmeredekebb sípályája a 900 méter hosszú "Turcek" elnevezésű fekete pálya. Ez 1190 méter magasságból indul és a Turcekova völgyben végződik, szintkülönbsége 250 méter. Ugyancsak ebben a völgyben végződik a síterep leghosszabb lesiklópályája, ennek a piros jelzésű pályának a hossza eléri az 1500 métert. A síterep régi honlapja vélhetően még a régi gazda "kezében maradt", így azon kevés az aktuális információ, de a webkamerákon látható, hogy bőven van hó a sífutó és az alpesi pályákon is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.