Menü ≡

Több szlovák sípálya is nyithat a hétvégén

2008.11.19. | Szerző: Bata Attila
Több szlovák sípálya is nyithat a hétvégén A hideg idő beköszöntével beindultak a hóágyúk Szlovákiában is. Az ismertebb síterepek legtöbbjén legalább próbaüzemben beindították a hóágyúkat, néhány helyen eléggé biztató eredményeket látunk, de eddig senki sem nyilatkozott pontos tervekről a nyitással kapcsolatban, de van több tippünk.
h i r d e t é s
Hétfő reggel óta Csorba-tó gőzerővel dolgoztatja a hóágyúit. Összesen 14 hóágyú lövi folyamatosan az Interski pályát, és az eddigi tapasztalatok szerint ezt a részt kedvező körülmények között akár három nap alatt is be lehet havazni, így valószínűleg a hétvégén Csorba-tónál megkezdődhet a szezon.

Még kevesebbet lehet tudni az közelben található „ősi” vetélytársról, Rohács-Spalená síterepéről. A webkamerák tanulsága szerint kicsit rosszabbul állnak, de itt kevesebb hóágyúval dolgozhatnak, és korábban is a természetes hónak köszönhetően tudtak az első között kinyitni.

A tátralomnici Jamy síterepérén az üzemeltetők az összes hóágyút elindították, így az sem lenne meglepetés, ha ezen a síterepen is lehetne már ezen a hétvégén síelni. A frissen kiépített Tátralomnic feletti új pálya aljának behavazásához három intenzív nap kellene, valószínűleg ez is kész lesz hamarosan, a tervezett december hatodikai nyitásnál mindenképpen korábban.

Webkamera - hóágyúzás Jasnán (Biela Pút)
Webkamera - hóágyúzás Jasnán (Biela Pút)
Az Alacsony-Tátrában található Chopok-északon is dübörögnek már a hóágyúk. A tavaly átadott négyüléses (Biela Pút) melletti kék pályára összpontosítanak jelenleg, és van rá remény, hogy itt már ezen a hétvégén lehet majd síelni. A fentebbi pályákon is működtetik a hóágyúkat, bár itt még a természet is besegített egy kis hóval, de vélhetően a hétvégére ezzel még nem lesznek kész.

Szintén beindultak a hóágyúk Korompán is. Itt még délben is mínusz egy fok volt, így folytatták a hóágyúzást. Itt nem kell korai nyitásra számítani, az üzemeltetők szerint, ha a természet is besegít egy kicsit, akkor valamikor december 15. és 20. között lehet megnyitni a síterepet.

Több síterepen is hóágyúztak, pl. Donovaly, Certovica, Velka Raca, Vratna-völgy, de ezeken a helyeken még nem kell hétvégi nyitásra számítani, bár ha az időjárás kedvezően alakul a következő napokban, akkor főleg az utolsó két helyen kellemes meglepetést is hozhat a hétvége.

Mivel Tále síterepén még nem hóágyúznak, így van időnk egy kisebb játékot meghirdetni. Egy megfejtőnknek három napijegyet ajánlunk fel a síterepre, amely az egész szezonban beváltható. Csak azt szeretnénk tudni, hogy a síterep logojában milyen állat szerepel? A szlovák síterepek közötti leírásban szerepel az említett logó, és az említett állat, amellyel nem szerencsés találkozni. A megfejtéseket a jatek@sielok.hu címre várjuk november 23-ig.

A Tale síjegyek nyertese: Borbásné Rostás Anikó Jászapátiból. Az utalványokat postán küldjük el. A helyes válasz a "medve" volt. Köszönjük mindenkinek aki velünk játszott. Érdemes olvasgatni híreinket, mert a jövőben is lesznek szövegbe rejtett rejtvények.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »