Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: a havazás meghosszabbította a szezont

2017.04.20. Bata Attila

A hétvégén ismét lehet síelni Szlovákiában, köszönhetően az elmúlt napok havazásának. Több síterep is úgy döntött, hogy az eredeti tervekkel ellentétben beindítja a lifteket szombaton és vasárnap. Reméljük, addig az utakon is normalizálódik a helyzet, mert ma a leghavasabb téli napokat idézte.
Chopok, fenn a csúcson
Chopok, fenn a csúcson
Chopok már előre eltervezte, hogy húsvét után leállítja a lifteket és megkezdődik a szokásos karbantartás. Az időjárás és ahogy a síterep fogalmazott, "a síelők igénye" felülírta ezt a tervet, ezért a következő napokban ismét lehet síelni Chopokon. A szóvivő szerint körülbelül 50 cm hó hullott az elmúlt napokban, így holnaptól egészen május 1-ig több beindított lifttel várják még a síelőket.

A lifteket átnézték, és ahol halasztható volt a karbantartás, azokat ismét beindították. Tegnap és ma csak két lift (B3-Biela Púť és B4-Luková) üzemelt. Holnaptól azonban egészen május 1-ig kissé kibővül a kínálat, a hegy mindkét oldala síelhető lesz. Északon az 1a, 1b, 1c, 2, 13, délen pedig a 33a és 34b jelű pályákat nyitják meg. Természetesen az időjárás ebbe beleszólhat, így indulás előtt érdemes tájékozódni a síterep honlapján az aktuális kínálatról.

Chopok, lenn a völgyben
Chopok, lenn a völgyben
A Nyugati-Tátrában található Roháče Spálená síterepe már bezárt, de ma reggelig 30 cm hó hullott, amely a nap folyamán sem akart elállni. A síterep úgy döntött, hogy szombaton és vasárnap 9:00 és 16:00 óra között ismét beindítják a lifteket, köztük a hatszemélyes, fűthető ülésű főliftet is.

Csorba-tónál húsvétkor jelmezes síeléssel búcsúztatták a szezont, a héten pedig megkezdték a liftek karbantartását. Itt a hétvégén (és a következő hétvégén is) beindítják a lifteket. A hétvégi síelés valószínűsíthető, de a síelhető pályákat csak az időjárás függvényében tudják megnyitni.

A Lomnici-nyeregnél nem függesztik fel a liftek karbantartását erre a hétvégére, itt most nem lehet síelni. A tervek szerint április 29-től lehet ismét síelni, és ha az időjárás is engedi, akkor egészen május 9-ig.

Telgárt környékén már két napja ilyen az út ( videó a reklámok után)
Azt feltétlenül említsük meg, hogy ma nagyon nehéz volt közlekedni Szlovákiában a magasabb hegyek környékén. A D1-es autópályán Poprád és Csütörtökhely (Spišský Štvrtok) között 30-40 autó ütközött egymásnak reggel, 24 ember sérült meg. Az autópálya forgalmát lezárták. A Tátra környéki járásokban az útkezelők rendkívüli helyzetet hirdettek.
KOMMENTEK
tothlevente | 2017.04.21. 11:50
Szinte mindenki nyári gumira váltott már. Csak óvatosan, ha menni szeretnétek. Legalább a hólánc legyen veletek.
tuckey | 2017.04.21. 12:00
Na meg az ERŐ!
körmendi | 2017.04.21. 22:01
Az út pénteken csontszáraz volt Chopok Dél Krupovai nagyparkolóáig.
Nyári gumi is tette a dolgát.
Persze a hólánc bennt volt, de ami hó az aszfaltra esett azt lekotorták. ill hamar elolvadt a napsütésben.

Szállástippek
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe (medencék, csúszda).
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky bungaló 116
Egyszerű berendezésű és bútorzatú "retró" fahütték Jasná sípályáitól kb. 50-100 méterre. Két-, három- és négyágyas szobák, társalgó, SAT TV, zuhanyzó, WC, konyha.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.