Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: újabb síterepek üzemelnek ezen a hétvégén

2014.12.13. Bata Attila

Ha a vártnál kevesebb síterepen is, kevesebb nyitott pályával is, de a jó hír, hogy legalább már egyre több helyen lehet síelni Szlovákiában. A múlt héten nyitva tartó síterepek mellé erre a hétre újabbak nyitottak ki, bár olyanok is akadtak, ahol el kellett halasztani a tervezett nyitást.
Chopok, Csorba-tó (Štrbské Pleso), Tátralomnic (Tatranská Lomnica), Roháče – Spálená, Litmanová már a múlt hétvégén megkezdte a szezont. Snowparadise Veľká Rača, Donovaly és Drienica pedig ezen a hétvégén csatlakozott a nyitva tartó síterepekhez.

Donovaly szombaton
Donovaly szombaton
Ahogy szerte Európában, Szlovákiában sem kegyes az időjárás a síelőkhöz. Természetes hó nagyon kevés hullott mostanában, a síterepek csakis a hóágyúknak köszönhetik nyitást a december közepén. Amíg a héten lecsökkent a hőmérséklet és lehetett hóágyúzni, addig a hétvégére Szlovákiában is megenyhül az idő, amely megint nem tesz jót a pályáknak.

Snow Paradise - Veľká Rača Oščadnica szombaton
Snow Paradise - Veľká Rača Oščadnica szombaton
Hétvégén kezdte volna a szezont a lengyel határhoz közeli
Bachledova dolina síterepe, de az időjárás miatt halasztani kellett a nyitást, így mi is jövő hétre halasztjuk a síterep újdonságait bemutató cikkünket. 

Chopok szombaton
Chopok szombaton
A nyáron az özönvíz szinte tönkre tette a hegyoldalt és a völgyet a Vratná-völgyében. Úgy tűnik, hatalmas munkával és rengeteg pénzzel sikerül hamarosan rendbe hozni a síterepet és a környékét. A megrongálódott síliftet is meg kellett javítani, a lift terheléspróbáját december 26-án tartják, csak akkor indíthatják be, ha sikeres lesz a műszaki és biztonságtechnikai ellenőrzés.
KOMMENTEK

Szállástippek
Grandhotel Jasna csillagcsillagcsillagcsillag
Chopok észak egyik "legleg" szállodája közvetlenül a sípályák mellett, 50 méterre a kabinos lift állomásától! 1-4 fős szobák standard és deluxe felszereltséggel. Wellness: medence, szaunák, gőzfürdő, kültéri melegvizes jacuzzik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe (medencék, csúszda).
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.