Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: újabb síterepek üzemelnek ezen a hétvégén

2014.12.13. Bata Attila

Ha a vártnál kevesebb síterepen is, kevesebb nyitott pályával is, de a jó hír, hogy legalább már egyre több helyen lehet síelni Szlovákiában. A múlt héten nyitva tartó síterepek mellé erre a hétre újabbak nyitottak ki, bár olyanok is akadtak, ahol el kellett halasztani a tervezett nyitást.
Chopok, Csorba-tó (Štrbské Pleso), Tátralomnic (Tatranská Lomnica), Roháče – Spálená, Litmanová már a múlt hétvégén megkezdte a szezont. Snowparadise Veľká Rača, Donovaly és Drienica pedig ezen a hétvégén csatlakozott a nyitva tartó síterepekhez.

Donovaly szombaton
Donovaly szombaton
Ahogy szerte Európában, Szlovákiában sem kegyes az időjárás a síelőkhöz. Természetes hó nagyon kevés hullott mostanában, a síterepek csakis a hóágyúknak köszönhetik nyitást a december közepén. Amíg a héten lecsökkent a hőmérséklet és lehetett hóágyúzni, addig a hétvégére Szlovákiában is megenyhül az idő, amely megint nem tesz jót a pályáknak.

Snow Paradise - Veľká Rača Oščadnica szombaton
Snow Paradise - Veľká Rača Oščadnica szombaton
Hétvégén kezdte volna a szezont a lengyel határhoz közeli
Bachledova dolina síterepe, de az időjárás miatt halasztani kellett a nyitást, így mi is jövő hétre halasztjuk a síterep újdonságait bemutató cikkünket. 

Chopok szombaton
Chopok szombaton
A nyáron az özönvíz szinte tönkre tette a hegyoldalt és a völgyet a Vratná-völgyében. Úgy tűnik, hatalmas munkával és rengeteg pénzzel sikerül hamarosan rendbe hozni a síterepet és a környékét. A megrongálódott síliftet is meg kellett javítani, a lift terheléspróbáját december 26-án tartják, csak akkor indíthatják be, ha sikeres lesz a műszaki és biztonságtechnikai ellenőrzés.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Bystrina csillagcsillagcsillag
Erdőszéli wellnesshotel a Deménvölgyben, Chopok-Jasná síterepétől 6,5 km-re. Két-, háromágyas és családi szobák reggelivel, egyéb ellátás a szomszédos étteremben rendelhető. Szolgáltatások: szaunák, pezsgőfürdő, fitneszterem, játszószoba, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Liptov csillagcsillag
Hotel Liptov, retro Hotel Chopok északi oldalán, a A3-Grand kabinos közelében 2-4-6 fős szobákkal. A legközelebbi sípálya (10a) 350 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.