Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: véget ért az idei síszezon

2019.05.02. Bata Attila

A héten a Magas-Tátrában, a Lomnici-nyeregben is bezárták a sípályát, ezzel befejeződött az idei szezon Szlovákiában. Szokás szerint, az idén is a Magas- és az Alacsony-Tátra síterepei tartottak ki a legtovább.
Jasná-Chopok
Jasná-Chopok
Bár a korábbi szezonokban többször is előfordult, hogy a május 8-i szlovák nemzeti ünnepen még lehetett síelni a Tátrában, idén erre már nincs esély, hiszen a legtovább nyitva tartó tátralomnici pálya (Lomnici-nyereg) is kénytelen volt bezárni kedden a kedvezőtlen hóviszonyok miatt. A liftek még természetesen üzemelnek a Magas-Tátrában, de már csak a gyalogos turistákat szállítják.

Az időjárás itt még inkább a telet idézi. Május első napjának reggelére 10 cm hó hullott a Lomnici-csúcson és a következő napok lehűlései is további havazásokat ígérnek nemcsak a Magas-Tátrában, de a többi szlovák hegység magasabb részein is.

A másik magas-tátrai síterepen, a Csorba-tónál még húsvétkor véget ért a szezon. Itt szokás szerint karneváli hangulatban, jelmezes síeléssel köszöntek el az idei szezontól.
Csorba-tónál jelmezes síeléssel búcsúztatták a szezont
A Nyugati-Tátrában a szezont hamar kezdő és későn záró Ski Roháče Spálená síterep is kitartott húsvétig, az ünnepek után fejezték be az idei szezont.

Chopok április 27-én, vasárnap fejezte be a 2018/2019-es szezont. Közel öt hónapon keresztül, 148 napon át üzemelt a síterep.

Sokáig üzemeltek, de húsvét előtt pár nappal olvadt le a hó Vrátna még üzemelő pályáin, így itt az ünnepek alatt már csak a gyalogosok használták a lifteket.

A síterepeken mostantól már csak a gyalogos turistákat szállítják a liftek, majd hamarosan következik a szokásos időszak, amikor karbantartják a lifteket. Számos síterepen most lehet kedvezményesen megvásárolni a következő szezonra érvényes bérleteket. 
KOMMENTEK
magnum56 | 2019.05.02. 09:30
"Számos síterepen most lehet kedvezményesen megvásárolni a következő szezonra érvényes bérleteket. "

Erről hasznos lenne (vagy lett volna) egy bővebb tájékoztatás.

Szállástippek
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bor apartmanok
Modern apartmanház Jasná / Otupné oldalán, 200 méterre a legközelebbi (kezdő) sípályától. Jól felszerelt, 2-5 fős, 1-2 hálószobás apartmanok közös, vagy privát szaunával, wifivel, TV-vel. Reggeli házhoz szállítás igénylehető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.