Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovénia: kisebb havazás a Júliai-Alpok síterepein

2024.03.08. Bata Attila

Az elmúlt időszakban havazás érkezett a szlovén hegyekbe, elsősorban a Júliai-Alpok síterepei örülhetnek, de itt sem mindegy, hogy melyik völgyet választjuk. A havazás még holnap is folytatódik.
Vogel Ski Center tegnap, havazás előtt
Vogel Ski Center tegnap, havazás előtt
Szlovénia is a legmelegebb februárt és telet tudhatja maga mögött mióta (1950) hivatalosan is mérik a meteorológiai adatokat. A legjobb hóviszonyokkal rendelkező síterepük (Kanin) az idén már ki sem nyitott, a legtöbb pályán pedig az átlagosnál kevesebb hó hullott.

Az elmúlt 24-36 órában valamelyest felfrissültek a Júliai-Alpok síterepei. Krvavec közel 30 centiméter friss havat kapott a napokban, és idén először átlépték a méteres határt. Ma reggel 1740 méteren 109 centi vastagon állt a hó. Kissé kevesebb, 10 cm hullott a Vogelen tegnap, de itt már 160 cm vastag a hó (1515 méteren). A képek szerint nem rossz a hóhelyzet.
Vogel Ski Center
Vogel Ski Center
Roglán is hullott egy kevés hó a magasabb részeken, most 7 cm vastag 1495 méteren. Itt egyébként tegnap este óta hóágyúznak, még ma délben is mentek a hóágyúk, kihasználva a lehűlést.

A havazás ma és szombaton is folytatódik. Először relatíve alacsony, 700-800 méteres hóhatárral, amely holnapra már magasabbra emelkedik.
Rogla: friss hó és hóágyúzás
Rogla: friss hó és hóágyúzás
A Júliai-Alpokban nem mindenhol javultak a körülmények. Kranjska Gorán a hétvégén rendezték volna a férfiak világkupa futamait, amelyet törölni kellett hóhiány miatt. A rendezők mindent megtettek, már csak a versenypályáján volt síelésre alkalmas hó, a síszövetség ellenőrei is versenyzésre alkalmasnak találták a pályát múlt héten. Ezen a héten azonban jött egy 24 órás esős időszak és elmosta a pályát. A síterep már nem üzemel, kedden lezárták az idei szezont. 
Krvavec: a különbség a mai és a keddi webkamera között
Krvavec: a különbség a mai és a keddi webkamera között
A magyarok egyik kedvenc, közelebbi síterepe, a Maribor melletti Pohorje is megküzdött az idei enyhe téllel. Tovább már nem kell „harcolniuk”, a mai napon bezárnak és véget ér az idei szezon.
KOMMENTEK
Garajc | 2024.03.08. 17:19
A sípályák biztonságosak, de síturázni senki ne induljon ezen a hétvégén. Szombaton "még" 3-as, de vasárnap már 4-es fokozatú lesz a lavinaveszély!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Grand Hotel Bellevue csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos szálloda 1050 méteren, a maribori kiskabinos lift felső állomásánál található, közvetlenül a sípályák mellett. Wellness szolgáltatásai: finn, török és laconium szauna, masszázskabin, fitneszterem, relaxációs terem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Family Apartments csillagcsillagcsillagcsillag
A Family Apartments Bolfenk 2-8 fős apartmanokat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.