Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tátra, Jasná, Donovaly: beindultak a hóágyúk

2018.11.18. Bata Attila

Most már tényleg közeledik a tél és ezzel együtt a síszezon Szlovákiában is. A héten több síterepen is beindították a hóágyúkat, lassan lehet számolni a napokat, néhány síterep december elejei nyitásban bízik.
Hóágyúzás Jasnán
Hóágyúzás Jasnán
Elsőként, szerda éjszaka a Kő-pataki-tó (Tátralomnic) alatti pályát kezdték el behavazni a tó (1751 m) és kb. 1400 méteres magasság között. Tökéletes körülmények között, mínusz 5 fokos hidegben, alacsony páratartalom és kedvező irányú szél mellett 24 hóágyú ontotta a havat.

Chopok: 416 hóágyú fújhatja a havat..(a visszaszámolás + a reklám után)
Chopokon másnap kezdődött meg a hógyártás, először a Kosodrevina részen 1500-2024 méter között 30 hóágyút indítottak be. Az északi oldalon is tartottak egy próbát. A Lukova pályát 1670 méteres magasság alatt kezdték el, de sokáig nem jutottak.

Lukova, Chopok-észak
Lukova, Chopok-észak
Csorba-tónál péntekre tervezték a műhavazás megkezdését, de igazából itt csak vasárnap hajnalban tudtak dolgozni a hóágyúk.

Csorba-tó webkamera ma reggel
Csorba-tó webkamera ma reggel
A webkamerákat nézegetve az időjárás nem volt igazán partner ezen a héten a hóágyúzáshoz, de a következő hétre már itt is lehűl a hőmérséklet, és akár éjjel-nappal mehetnek a hóágyúk.

Chopok-dél
Chopok-dél
Korábban már írtuk, hogy Jasnán elrakták a tavalyi havat, amelyet a tervek szerint november 25-én kezdenek szétteríteni a pályákon. A nyolc méter magas hódombban a becslések szerint az elrakott hó 60-65%-a megmaradt.

Rohács, Nyugati-Tátra
Rohács, Nyugati-Tátra
Ahogy a lenti képeken látható más szlovák síterepeken, pl. Donovaly és Vratná is elkezdték beüzemelni a hóágyúkat. Sőt! Az idén is megépítik Tarajkán a jégtemplomot, még ebben az enyhe időben is. Igazán leleményes módját választották a hűtésnek, hóágyúkkal hűtik a jeget.



KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Záhradky bungaló 116
Egyszerű berendezésű és bútorzatú "retró" fahütték Jasná sípályáitól kb. 50-100 méterre. Két-, három- és négyágyas szobák, társalgó, SAT TV, zuhanyzó, WC, konyha.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.