Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Tátra, Jasná, Donovaly: beindultak a hóágyúk

2018.11.18. | Szerző: Bata Attila
Most már tényleg közeledik a tél és ezzel együtt a síszezon Szlovákiában is. A héten több síterepen is beindították a hóágyúkat, lassan lehet számolni a napokat, néhány síterep december elejei nyitásban bízik.
Elsőként, szerda éjszaka a Kő-pataki-tó (Tátralomnic) alatti pályát kezdték el behavazni a tó (1751 m) és kb. 1400 méteres magasság között. Tökéletes körülmények között, mínusz 5 fokos hidegben, alacsony páratartalom és kedvező irányú szél mellett 24 hóágyú ontotta a havat.

Chopok: 416 hóágyú fújhatja a havat..(a visszaszámolás + a reklám után)
Chopokon másnap kezdődött meg a hógyártás, először a Kosodrevina részen 1500-2024 méter között 30 hóágyút indítottak be. Az északi oldalon is tartottak egy próbát. A Lukova pályát 1670 méteres magasság alatt kezdték el, de sokáig nem jutottak.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Csorba-tónál péntekre tervezték a műhavazás megkezdését, de igazából itt csak vasárnap hajnalban tudtak dolgozni a hóágyúk.

A webkamerákat nézegetve az időjárás nem volt igazán partner ezen a héten a hóágyúzáshoz, de a következő hétre már itt is lehűl a hőmérséklet, és akár éjjel-nappal mehetnek a hóágyúk.

Korábban már írtuk, hogy Jasnán elrakták a tavalyi havat, amelyet a tervek szerint november 25-én kezdenek szétteríteni a pályákon. A nyolc méter magas hódombban a becslések szerint az elrakott hó 60-65%-a megmaradt.

Ahogy a lenti képeken látható más szlovák síterepeken, pl. Donovaly és Vratná is elkezdték beüzemelni a hóágyúkat. Sőt! Az idén is megépítik Tarajkán a jégtemplomot, még ebben az enyhe időben is. Igazán leleményes módját választották a hűtésnek, hóágyúkkal hűtik a jeget.Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »