Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Titlis: Svájcban a harmadik síterep nyílik a hétvégén

2021.10.08. Bata Attila

A két megbízhatóan teljesítő svájci gleccser, Zermatt és Saas Fee után a harmadik síterepen is csúszhatnak a svájciak és a külföldiek. Az Engelberg felett 3020 méteres magasságban található síterep szombat reggel kezdi meg a szezont.
Biztató hétvége előtt állnak az európai síterepek, mostani számításaink szerint két osztrák (Stubai és Kitzsteinhorn), két finn (Levi és Ruka) és a svájci Titlis-gleccser kezdi meg a várva várt szezont.

A hétvégén nyíló svájci pályán még csak két pálya várja a síelőket, de ez teljesen megszokott ebben az időszakban. Az már kisebbfajta meglepetés, hogy Titlis az idei szezontól bevezette a több svájci síterepen is elterjedt dinamikus árképzési módszert. Mivel Svájcról van szó, és itt elég sok síterepen már alkalmazzák, így inkább az a meglepetés, hogy ennek az árképzésnek két éve még a legnagyobb kritikusának számító síterep 180 fokos fordulatot tett ez ügyben.
Nyitás előtt egy nappal a pályák a webkamerán át
Nyitás előtt egy nappal a pályák a webkamerán át
A módszer lényege, hogy a felkapott napokon, amikor mindenki síelni akar, akkor nagyon drága lesz a jegy, cserébe pl. kevésbé népszerűbb időpontokban olcsóbban lehet síelni. Hasonlóan a fapados légitársaságok árképzéséhez.

A környék egyik fontos híre, hogy a hatóságok rábólintottak az övezeti besorolások módosítására, amely azt jelenti, hogy egy újabb akadály elhárult a Titlis 3020 projekt megvalósítása elől. A végső engedélyek még hiányoznak, azonban az építkezés a felújított és új liftekkel együtt jelentősen javítaná Engelberg környékének turisztikai kínálatát a jövőben.
Nyitás előtt egy nappal a webkamerán át: még csak a gyalogosok a pályán
Nyitás előtt egy nappal a webkamerán át: még csak a gyalogosok a pályán
Svájcban a tavalyi szezonban is nyitva tartottak a síterepek, korlátozásokat a határon vezettek be azon országok/régiók állampolgáraival szemben, ahol az adott időszakban romlott a járványhelyzet. Az idei szezon esetleges korlátozásaival kapcsolatban, ha mégis lenne, még nincs hivatalos döntés.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.