Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Titlis: Svájcban a harmadik síterep nyílik a hétvégén

2021.10.08. Bata Attila

A két megbízhatóan teljesítő svájci gleccser, Zermatt és Saas Fee után a harmadik síterepen is csúszhatnak a svájciak és a külföldiek. Az Engelberg felett 3020 méteres magasságban található síterep szombat reggel kezdi meg a szezont.
Biztató hétvége előtt állnak az európai síterepek, mostani számításaink szerint két osztrák (Stubai és Kitzsteinhorn), két finn (Levi és Ruka) és a svájci Titlis-gleccser kezdi meg a várva várt szezont.

A hétvégén nyíló svájci pályán még csak két pálya várja a síelőket, de ez teljesen megszokott ebben az időszakban. Az már kisebbfajta meglepetés, hogy Titlis az idei szezontól bevezette a több svájci síterepen is elterjedt dinamikus árképzési módszert. Mivel Svájcról van szó, és itt elég sok síterepen már alkalmazzák, így inkább az a meglepetés, hogy ennek az árképzésnek két éve még a legnagyobb kritikusának számító síterep 180 fokos fordulatot tett ez ügyben.
Nyitás előtt egy nappal a pályák a webkamerán át
Nyitás előtt egy nappal a pályák a webkamerán át
A módszer lényege, hogy a felkapott napokon, amikor mindenki síelni akar, akkor nagyon drága lesz a jegy, cserébe pl. kevésbé népszerűbb időpontokban olcsóbban lehet síelni. Hasonlóan a fapados légitársaságok árképzéséhez.

A környék egyik fontos híre, hogy a hatóságok rábólintottak az övezeti besorolások módosítására, amely azt jelenti, hogy egy újabb akadály elhárult a Titlis 3020 projekt megvalósítása elől. A végső engedélyek még hiányoznak, azonban az építkezés a felújított és új liftekkel együtt jelentősen javítaná Engelberg környékének turisztikai kínálatát a jövőben.
Nyitás előtt egy nappal a webkamerán át: még csak a gyalogosok a pályán
Nyitás előtt egy nappal a webkamerán át: még csak a gyalogosok a pályán
Svájcban a tavalyi szezonban is nyitva tartottak a síterepek, korlátozásokat a határon vezettek be azon országok/régiók állampolgáraival szemben, ahol az adott időszakban romlott a járványhelyzet. Az idei szezon esetleges korlátozásaival kapcsolatban, ha mégis lenne, még nincs hivatalos döntés.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.