Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új sítereppel bővült a salzburgi szezonbérlet az idén

2024.10.14. Bata Attila

Idén is folytatódik a tavaly megkezdődött folyamat. Újabb felső-ausztriai sítereppel bővült a népszerű salzburgi szezonbérlet, a SuperSkiCard. Tavaly Hinterstoder/Wurzeralm, az idén pedig Hochficht került be a síterepek közé.
Idén 25 éves a bérletszövetség
Idén 25 éves a bérletszövetség
A salzburgi szezonbérlet (SSC) 25 éve jött létre azzal a céllal, hogy összekösse a síterepeket és változatos élményeket nyújtson tulajdonosainak. Ma már Ausztria középső részén 23 sírégió tartozik hozzá. Hochficht érkezésével már 89-re nőtt a síterepek száma, ahol elméletben összesen 946 felvonó és 2840 kilométernyi pálya várja a síelőket.

A tavalyi szezonban körülbelül 29 ezer szezonbérletet értékesítettek, amelyekből 4500-at Felső-Ausztria tartományban. A régió fontosságát jól jelzi, hogy már hat síterepre (Hochficht, Hinterstoder, Wurzeralm, Dachstein West, Krippenstein és Feuerkogel) is érvényes. Hochficht az idén először csatlakozik a rendszerhez, a többiek hol itt, hol másik rendszerhez csatlakozgattak időközben.
Hochficht, az új síterep a rendszerben
Hochficht, az új síterep a rendszerben
A tavaly csatlakozott Hinterstoder/Wurzeralm sem bánta meg, hiszen az előző szezonban a régiós bérlettel 15 ezer napijegyes vendég érkezett hozzájuk.

A szezon már megkezdődött és a szezonbérlet már október 12. óta használható. A bérleteket december 5-ig elővételben kedvezményes áron lehet megvásárolni. A felnőtt 980, a 25 éven aluliaknak szóló 825, a diák 705, míg a gyermekbérlet 465 euróba kerül. Ez kategóriánként 3,3-4,2 százalékos drágulást jelent tavalyhoz képest. Bár még nem minden síterep rukkolt ki az új árakkal, de nézhetjük a szokásos módon: kb. a 13. síelés után már behozza az árát a szezonbérlet. Azt is mondhatjuk, hogy 25 napi síelés esetén kb. 40 euróra jön ki az átlagár.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.