Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Videó: csúszás helikopteres síelésen 81 évesen!

2019.08.22. Bata Attila

Sosem késő elkezdeni, aztán folyamatosan űzni a síelést. Erre számos példát mutattunk már be, most pedig itt ez a 81 éves osztrák hölgy, aki még most is aktívan jár helisíelni.
Az osztrák Britta Wieser, férjével, Hermann-nal kb. 20 évvel ezelőtt szerelmesedett bele a helikopteres síelésbe (helisí). A dolog abból áll, hogy a síelőket helikopterrel felviszik a hegyre, majd onnan (szinte érintetlen) hegyoldalakon tudnak lecsúszni a völgyig, ahol ismét várja őket a helikopter a következő körre.

Az alábbi videó most augusztusban készült Új-Zélandon, ahol a 81 éves Britta csúszik le a hegyoldalban.
A pár az elmúlt kb. 20 évben minden nyáron Új-Zélandra utazott, hogy 6-8 hetet töltsenek az ottani hegyekben helikopteres síeléssel. A helyi repülési cég statisztikái szerint voltak olyan szezonok, hogy párként ők síelték meg a legnagyobb szintkülönbséget, mindenkit megelőzve.

És tényleg nem közhely, hogy ezt bármikor el lehet kezdeni. A férj hatvanas éveinek közepén próbálta ki először a helikopteres síelést, és néhány évvel ezelőtt, 84 évesen még ő tartotta a legidősebb helikopteres síelő Guinness-rekordját. (Azóta a rekord megdőlt, de ez majd egy következő cikk lesz)

Ha valaki kedvet kapott, és ráérzett, hogy nem csak a húszéveseké a (síelős) világ, akkor néhány példa a közelmúltból. Írtunk a Gerlitzenen síelő 94 éves Mária néniről, a tavaly elhunyt magyar származású Bátori bácsiról, aki 100 felett is aktívan hódolt a szenvedélyének, vagy az eplényi lejtőket is meghódító Jenő bácsiról.
KOMMENTEK
HF | 2019.08.28. 14:22
Nem tudok lelkesedni ilyen szintű környezetszennyezésért...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.