Menü ≡

Zakopane: idén is megépítették a hatalmas hólabirintust

2020.01.27. | Szerző: Bata Attila
2015 óta folyamatosan megépítik Lengyelország téli fővárosában a hólabirintust. További hóból épített látványosságokat pl. iglu, piramis vagy szánkópálya is ki lehet próbálni, sőt még mini állatkert is várja a látogatókat.
h i r d e t é s
Közel 2500 négyzetméternyi területen a síugrósánc lábánál az idén is elkészült a hólabirintus, amelyet január 22. óta fedezhetnek fel a látogatók. A megnyitó egy kicsit késett az időjárás miatt, ezt a hatalmas mennyiségű havat közel egy hónapig gyártották a hóágyúkkal.
Ilyen volt 2017-ben
Vasárnap óta már a jégpiramis megtekinthető, amelyet az egyik gízai piramis 1:10-es kicsinyített méretben megépített mása. A 14,6 méter magas és 23 méter széles piramis kamráiban jégszobrokat állítottak ki. A jégpiramis újdonságnak számít a korábbi évekhez képest.

Szintén szobrokat állítottak ki az iglu 10 termében. A közel száz darab szobor témáit a Disney mesevilág ihlette. A területen létrehoztak egy mini állatkertet is, ahol természetesen a téli hideget jól tűrő állatokat lehet megtekinteni. Szokás szerint, többsávos szánkópálya is várja az érdeklődőket.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A létrehozott téli világ minden eleme külön-külön jeggyel is látogatható. A hólabirintus felnőtteknek 20 zloty, gyermekeknek 16 zloty. Ugyanennyibe kerül az iglu is. Mindenre érvényes jegy (hólabirintus+iglu+jégpiramis+mini állatkert) felnőtteknek 53 zlotyba (kb. 4200 forint), gyermekeknek 42 zlotyba (kb. 3300 forint) kerül.

A szánkózásnál órás, illetve napijegyet lehet váltani. Az órás 10, illetve 5 zloty, a napijegy 20, illetve 10 zloty (kb. 800 forint) felnőtt vagy gyermek kategóriában.
Az árakról és a látványosságról a rendezvény honlapján lehet tájékozódni.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »