Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Könyvajánló: Lehet-e sízni a Kárpátok alatt?

2017.12.15. | Frissítve: 2019.03.10. | Szerző: sielok.hu
Minden síelő számára ideális karácsonyi ajándék a napokban megjelent "Lehet-e sízni a Kárpátok alatt" című kiadvány. Jeszenszky Géza és Neidenbach Ákos különleges idő- és térbeli utazásra hívja olvasóit több mint száz év magyar sítörténetét áttekintő könyvében.
h i r d e t é s
Ady Endre: Góg és és Magóg fia vagyok én című versében szerepel a "Szabad-e sírni a Kárpátok alatt?" mondat. Erre rímel a könyv címe, ami egy költői kérdés, hiszen mindenki tudja, hogy lehet bizony sízni a Kárpátokban és a Kárpát-medencében is, több mint egy évszázada. Pontosan 125 évvel ezelőtt, december 4-én kezdődött a síelés története Magyarországon. Ezen a napon csatolták fel először a Norvégiából hozott "lábszánkókat" a budapesti Vérmezőn.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Sítechnikai szakkönyvek, síkalauzok már a múlt század első évtizedeiben is megjelentek, de ez az első kötet, amely a Kárpát-medence magyarságának sísportjáról történeti összefoglalót ad. A "Képek a magyar sísport történetéből" alcímet viselő könyv korabeli dokumentumokat, fényképeket válogat, a precíz és pontos történeti áttekintés mellett anekdotákat, hiteles katasztrófatörténeteket is közread. Megtudhatjuk, mit tettünk Trianon előtt és a bécsi döntések lehetősége nyomán a Tátrában vagy Erdélyben, hogy kiépüljenek a sísport feltételi. A kötet második fele pedig jó tanácsokkal szolgál a kezdőknek, praktikus útmutatót ad a sísportok szerelmeseinek is.
A Kairosz Kiadó gondozásában megjelent könyv bemutatója 2017. december 12-én volt a Virányosi Közösségi Házban. A könyv már kapható a könyvesboltokban, vagy megrendelhető a kiadónál.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 19 vendég és 3 regisztrált felhasználó látogatja.