Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

5+5 tökéletes tanulóterep kezdőknek

2014.09.30. 2019.02.10. sielok.hu | frissítve: 2019.02.10.

Nem mindegy, hogy melyik síterepet választják azok, akik az első csúszásaikat készülnek megtenni. Alábbi cikkünk ebben próbál segíteni. Íme 5 hazai + 5 külföldi síterep, amit bátran ajánlunk minden tanuló síelőnek!
Tanulópálya köteles húzólifttel a Mátraszentistváni Síparkban
Tanulópálya köteles húzólifttel a Mátraszentistváni Síparkban

Öt hazai síterep

Kezdjük is a felsorolást a legjobb hazai síterepekkel. Válaszd a lakhelyedhez legközelebb lévő terepet és látogass el egy téli napon! Eplény, Mátraszentistván, Visegrád, Kékestető, Sátoraljaújhely. Mind abszolút alkalmas a kezdő síelők igényeinek kielégítésére: működik síiskola, vannak rövid húzóliftek, lankás kék pályák, a jegyárak és az oktatás pedig megfizethetők.

Donovaly, Szlovákia

Donovaly az egyik legnagyobb és legkedveltebb szlovák síterep, mely Budapestről mindössze 3 óra autózással elérhető! A gyerekek számára egy vidám és színes tanulóövezet áll rendelkezésre, ahol nem csak biztonságosan és egyszerűen, de szórakozva tanulhatnak síelni! Donovalyban ezen kívül sok rövidebb húzófelvonó is rendelkezésre áll, melyek a gyerekvilágból kikerülve illetve a felnőtteknek is tökéletes körülményeket biztosítanak a gyakorláshoz és a fokozatos előrelépésekhez!
Patty Ski Funpark - Donovaly - Szlovákia legnagyobb gyereksíparkja
Patty Ski Funpark - Donovaly - Szlovákia legnagyobb gyereksíparkja

Rogla, Szlovénia

Rogla a nyugati országrészben élőknek a legjobb választás lehet, autópályán 2-3 óra alatt megközelíthető, Budapesttől is csak 4 óra utazás. A 2017/18-as síszezonban Rogla 2 extra programmal készül a gyerekeknek: egy síiskolával minimum 6 éves gyerekeknek, akik aktívan szeretnék elsajátítani a síelés fortélyait, illetve egy új programmal: a "Törpe Síóvodával" 3-6 éves gyermekeknek, hogy megismertesse és megszerettesse a síelés élményét a picikkel.
A sípálya mellett, a hegyen és a völgyben egyaránt nagyszerű ár-érték arányú pályaszállások találhatóak, így itt egy hosszabb tartózkodás sem kerül vagyonokba!

Murau - Kreischberg, Ausztria

Kreischberg a magyar síelők kedvence, nem véletlenül. Jól megközelíthető síterep, kiváló adottságokkal, szinte mindig jó hóviszonyokkal, sok magyar síoktatóval. A középállomástól indulnak a kezdőknek való lankás pályák, a pályarendszer ezen része első osztályú tanulóterep. A kiválóan ratrakolt, széles kék pályákon az egész család együtt sízhet.
TVB Murau-Kreischberg | Fotó: ikarus.cc
TVB Murau-Kreischberg | Fotó: ikarus.cc

Riesneralm, Ausztria

Amennyire közkedvelt Murau, olyannyira titkos tippnek számít Riesneralm. Ezen az eldugott stájer síterepen építették meg az első ausztriai gyerek "síhintát". Egy hatalmas, 5 hektáros területen alakítottak ki összesen 5 gyerekfelvonót és gyerekpályát, és természetesen egy síiskola is működik itt. Jelenleg itt üzemel Ausztria leghosszabb, 176 méteres mozgójárdás felvonója.

Fanningberg, Ausztria

A Lungau régióban található kis Fanningberg síterepért megéri egy picit többet utazni (Budapesttől éppen 500 km). Ez a salzburgi síterep ugyanis egy valódi ékszeresdobozka, ahol nincs tömeg, széles és lankás pályái tökéletesek a kezdőknek, ugyanakkor olyan luxust is élvezhetünk, mint a fűtött, búrás ülőlift!
Széles, lankás pálya és buborékos ülőlift Fanningbergen - kezdőknek ideális
Széles, lankás pálya és buborékos ülőlift Fanningbergen - kezdőknek ideális
KOMMENTEK
Chopoker | 2014.10.02. 10:06
Donovaly tekintetében bátorkodnék egy-két kiegészítést tenni.

Ez a "gyerekpark" nem csak Szlovákiában a legnagyobb, hanem a tágabb környékünkön is, ráadásul a legszínvonalasabb park is egyben. Mindenképpen megérdemli azt a megjegyzést, hogy a vezetője egy magyar "srác", Botond, aki elég jól beleásta magát abba, hogy mire is van szüksége a kisgyerekes szülőknek és maguknak a gyerekeknek. Nagyon lényeges tudnivaló, hogy a PattySki-ben a vendégszeretet nem a megszokott..., hanem inkább "magyaros"! Ajánlom mindenki figyelmébe a weboldalukat: http://www.ho.hu/
...és aki nem hiszi, az járjon is utána! :-)
bouquetk | 2018.10.02. 14:36
Azért az, hogy Fanninbergen nincs tömeg barokkos túlzás. Pont a Sámson liftnél, (amelyik nem fűtött), szokott kisebb sor kialakulni, mert ez a központi induló hely.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
Szállástippek
Pension zur Heiligen Krone
A panzió 50 fő befogadására alkalmas, 7 db 4 ágyas stúdió jellegű apartman és 5 db 2 ágyas szoba várja a vendégeket büféreggelivel, saját étteremmel. A panzió teljes személyzete magyar.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (5)
Bachbauer apartmanok
"Retró" hangulatú kis apartmanház 2-6 fős apartmanokkal a Lungau régió központi részén, 400 méterre a Grosseck/St Martin kiskabinos lift völgyállomásától. Szolgáltatások: ingyenes WiFi, közös társalgó, reggeli, játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.