Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Elképesztően nagy a síoktatóhiány

2018.09.17. | Szerző: sielok.hu
Irigylésre méltó környezet, jó kereseti lehetőség, sikerélménnyel teli munka a síoktatóké, mégsincs elég belőlük. A hazai sípályákon és a környező országok síterepein is folyamatosan keresik a képzett síoktatókat, mivel tanítvány van bőven!
A Magyarországon tapasztalt munkaerőhiány a turizmus és a síoktatás terén is nehézségeket okoz a szolgáltatóknak. Az elmúlt hetekben több hazai síiskola is jelezte, hogy síoktatókat keres, és nem talál eleget.

"Nehéz megmondani, hogy hány oktató hiányzik a magyar piacról, mivel ez a szám a szezonalitás miatt hullámzó. Ősszel a műanyag sípályákra keresnek oktatókat a hazai síiskolák. Egy kezdő síoktatónak jó gyakorlat a műanyagos oktatás, mert itt szakképzett és gyakorlott kollégáktól lehet a szakmát ellesni és gyakorolni." - mondta dr. Egri Katalin, a Síoktatók Magyarországi Szövetségének (SMSZ) elnöke, aki további infókat is megosztott velünk.

"A szakképzett, állami OKJ vizsgával rendelkező oktatók mellett a síiskolában közreműködhetnek sí segédoktatók is. Ezt a képzést éppen a síoktatóhiány hívta életre. A képzés jó felkészítést nyújt az államilag elismert síoktató tanfolyam teljesítéséhez is. Nagy előny, hogy a fiatalok tanulmányaik mellett is el tudják végezni a tanfolyamot, majd a bizonyítvánnyal a zsebükben munkát is vállalhatnak a tanulmányaik folytatása mellett."

Magyarországon már 30 helyen létezik műanyag sípálya, ahol főleg gyerekek oktatása zajlik iskolai / óvodai csoportokban, de igény van magánórákra is minden korosztályban. Az általános és középiskolák által szervezett sítáborokban is nagy igény van képzett oktatókra, akik segítik a táborok biztonságos, balesetmentes lebonyolítást, és a gyerekek sítudásának fejlesztését. Fontos tudni, hogy a síiskolákban és a sítáborokban csak szakképzett oktatók működhetnek közre, ezt jogszabály írja elő.

Az alpesi országok, főleg Ausztria síiskoláiban sí- vagy snowboardoktatói végzettséggel, nyelvtudással nagyon gyorsan lehet munkát találni. Általában decembertől húsvétig alkalmazzák a síoktatókat főállásban, kivéve a gleccsereket, ahol ennél hosszabbra nyúlik a szezon. A havi kereseti lehetőség 1000-1500 euró között van, ehhez jön még a szállás, a síbérlet és a borravaló. A frekventált időszakokban (karácsony és szilveszer között valamint az iskolai síszünet és sporthét idejére) 1-1 hétre is el lehet helyezkedni, ez főleg diákoknak jöhet kapóra, felsőoktatási tanulmányaik mellett.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Érdemes tehát időben kapcsolni és összekötni a kellemest a hasznossal és még fiatalon letenni egy síoktatói vizsgát. Egy rátermett síoktató biztosan talál munkát akár itthon, akár külföldön szeretne elhelyezkedni. Gyönyörű szakma, tele kihívásokkal és sikerélményekkel!
Ha szeretsz síelni és elmúltál már 16 éves, itt jelentkezhetsz a 30 órás sí segédoktatói tanfolyamra. Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 28.
Elméleti képzés: 2018. október 2., Helyszín: Budapest, Magyar Sport Háza
Gyakorlati képzés: 2018. október 6-7., Helyszín: Babos Síklub Zugló
További gyakorlati képzés: havas pályán (infó később)
2018.09.17. 19:30:56 2pac
És Ausztriába ki tudok menni az okj-s síoktató végzettséggel? Magyar sísulival, vagy hogyan?
2018.09.17. 21:37:59 keskesonka
Írtam privátot.
2018.09.23. 08:50:07 tothlevente
A tanfolyam elvégzése után, nyilván az oktatói jön. Mennyibe fog kerülni és mire jogosít fel?
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
KÖVESS MINKET!
facebook twitter youtube instagram
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 24 vendég és 6 regisztrált felhasználó látogatja.