Menü ≡

Kalandos nyár Donovalyban, a gyermekek fővárosában

2020.06.28.
Ha gyermekeiteknek szeretnétek élményekben dús nyarat szerezni, vigyétek el őket Donovalyba, amely nyáron a "gyermekek fővárosa"! Donovaly község, amely elsősorban téli síközpontként ismert, csak 26 kilométerre van Besztercebányától. Néhány éve azonban már a nyári időszakban is rengeteg attrakciót és szórakozást kínál az idelátogatóknak, elsősorban a gyermekes családokat célozza meg.
Donovaly kirándulóközpontban a TELEMIX Nová hoµa felvonó völgyállomása mellett 2008 nyarán épült meg a FunAréna Donovaly kalandpark. Itt számos olyan élményelem található, amely nemcsak a gyermekek, de a felnőttek számára is kalandos, különböző ugródeszkák és kötélmászó pályák is várnak. A legkedveltebb a nyári bobpálya, aminek pályája a felvonó völgyállomásához visz, és csaknem 900 méter hosszon kanyarog. A 7 ugratónak és 11 éles kanyarnak köszönhetően rengeteg adrenalin fokozó élményben lesz részetek! A pálya leggyorsabb szakaszain maximum 45 km/h sebességgel száguldhatunk.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A FunAréna részeként 2017 nyarán épült meg a Nová hoµa hegycsúcsra vezető felvonó völgyállomása és a bob pálya közelében található Egérke gyermek vízi élménypark, amely a Miąúty településrészen eredő forrásból táplálkozó kis pataknak köszönhetően született meg. A park minden egyes része interaktív, a gyermekek maguk szabályozhatják, kipróbálhatják, megfoghatják vagy felpörgethetik azokat. Ezenkívül kötélmászó pálya, köves gyermekjátszótér, halastó, csúszda és a különleges „Archimédesz öntöző” gondoskodik a lurkók szórakozásáról. A 2020. évi nyári szezontól elefántos körhinta és kis láncos körhinta csábítja a legkisebb vendégeket.
Főként a kisebb korosztály kedvence az egyedülálló "Donovalkovo" gyermekvároska, amelyhez egy minifarm is tartozik. A városkában kicsinyített üzletek, szolgáltató létesítmények és intézmények várják a csöppségeket és szüleiket. A 3 és 12 év közötti gyermekek beleélhetik magukat az orvos, a bankár vagy a bolti eladó szerepébe. A 21 házikóból álló épületegyüttesben autójavító műhely, benzinkút, posta és további más létesítmény is található. Továbbá rendszeresek az animációs gyermekprogramok, amelyeket gyakorlott animátorok irányítanak.
A minifarmon különböző fajtájú törpe növésű állatokat tartanak. A farm szamárnak, alpakának, törpe lónak, falabellának, kis kecskéknek, juhoknak, nyulaknak és tengeri malacoknak ad otthont. A gyerekek mintegy valódi gazdaként gondozhatják az állatokat a gondozók felügyelete mellett. A kis gazdaként eltöltött idő végén minden résztvevő egy farmer igazolványt kap ajándékba. Ha még ez sem lenne elég: egy közlekedési játszópark is a részét képezi a parknak, ahol elektromos és pedálos autók, rollerek, kerékpárok állnak a kis látogatók rendelkezésére. Ebben a játszóparkban a gyermekek megismerkednek a közúti közlekedés alapvető szabályaival, majd a "vizsga" sikeres letétele után saját járművezetői igazolványt is kapnak.
Ha itt jártok, mindenképp látogassatok el a HABAKUKY mesefaluba, melyet 15 sajátos építészeti stílusú házikó, tojáshéj várkastély és tó, valamint egy szabadtéri színpad és nézőtér alkot. Az éhenkórászok a Lakomázóban kapható és eredeti mesés csomagolásban tálalt ízletes ételekkel csillapíthatják éhségüket. A gyerekek a szomszédos réten állatokkal találkozhatnak, mászókákon, hintákon mulathatják az időt. A mesevilágban csak mesepénzzel - arany és ezüst Habakukokkal - lehet fizetni. A látogatók ezeket a pénzeket - mint eredeti szuveníreket - magukkal is vihetik.
Az idei nyári szezontól az egyre népszerűbb elektromos kerékpárokat is birtokba vehetjük Donovalyn, és felfedezhetik az óhegyi (Staré Hory) vagy a közeli Liptói medencében található számos kerékpáros túraútvonal valamelyikét. A kicsit kényelmesebb kirándulóknak tökéletes választás a HUGO BIKE elektromos roller. A Nová hoµa hegycsúcs völgyállomásától csak néhány méternyi távolságra található az e-rollerek kölcsönző helye, ahol áttekintő térképet is kapunk a túrához.
A fenti látnivalók kínálata nagyon sokszínű, és egyetlen nap bizonyára nem lesz elegendő arra, hogy mindent megnézzetek és kipróbáljatok Donovalyban. Hangulatos szállások közül választhattok, ráadásul, aki legalább 2 éjszakára foglal szállást az Infocentrum partnereinél, PARK SNOW kártyát kap ajándékba, így akár 40 %-os kedvezménnyel vehettek igénybe sok-sok programot.

Szállásfoglalás: az info@infodonovaly.sk címen elérhető helyfoglalási rendszere segítségével.
További információk: a www.parksnow.sk honlapon.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »