Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kalandos nyár Donovalyban, a gyermekek fővárosában

2020.06.28.

Ha gyermekeiteknek szeretnétek élményekben dús nyarat szerezni, vigyétek el őket Donovalyba, amely nyáron a "gyermekek fővárosa"! Donovaly község, amely elsősorban téli síközpontként ismert, csak 26 kilométerre van Besztercebányától. Néhány éve azonban már a nyári időszakban is rengeteg attrakciót és szórakozást kínál az idelátogatóknak, elsősorban a gyermekes családokat célozza meg.
A Nová hoľa csúcs 1.361 méteren
A Nová hoľa csúcs 1.361 méteren
Donovaly kirándulóközpontban a TELEMIX Nová hoľa felvonó völgyállomása mellett 2008 nyarán épült meg a FunAréna Donovaly kalandpark. Itt számos olyan élményelem található, amely nemcsak a gyermekek, de a felnőttek számára is kalandos, különböző ugródeszkák és kötélmászó pályák is várnak. A legkedveltebb a nyári bobpálya, aminek pályája a felvonó völgyállomásához visz, és csaknem 900 méter hosszon kanyarog. A 7 ugratónak és 11 éles kanyarnak köszönhetően rengeteg adrenalin fokozó élményben lesz részetek! A pálya leggyorsabb szakaszain maximum 45 km/h sebességgel száguldhatunk.
Adrenalin löket a Donovaly nyári bobpályán
Adrenalin löket a Donovaly nyári bobpályán
A FunAréna részeként 2017 nyarán épült meg a Nová hoľa hegycsúcsra vezető felvonó völgyállomása és a bob pálya közelében található Egérke gyermek vízi élménypark, amely a Mišúty településrészen eredő forrásból táplálkozó kis pataknak köszönhetően született meg. A park minden egyes része interaktív, a gyermekek maguk szabályozhatják, kipróbálhatják, megfoghatják vagy felpörgethetik azokat. Ezenkívül kötélmászó pálya, köves gyermekjátszótér, halastó, csúszda és a különleges „Archimédesz öntöző” gondoskodik a lurkók szórakozásáról. A 2020. évi nyári szezontól elefántos körhinta és kis láncos körhinta csábítja a legkisebb vendégeket.
Az Egérke gyermek vízi élményparkban sok-sok izgalom vár
Az Egérke gyermek vízi élményparkban sok-sok izgalom vár
Főként a kisebb korosztály kedvence az egyedülálló "Donovalkovo" gyermekvároska, amelyhez egy minifarm is tartozik. A városkában kicsinyített üzletek, szolgáltató létesítmények és intézmények várják a csöppségeket és szüleiket. A 3 és 12 év közötti gyermekek beleélhetik magukat az orvos, a bankár vagy a bolti eladó szerepébe. A 21 házikóból álló épületegyüttesben autójavító műhely, benzinkút, posta és további más létesítmény is található. Továbbá rendszeresek az animációs gyermekprogramok, amelyeket gyakorlott animátorok irányítanak.
A minifarmon különböző fajtájú törpe növésű állatokat tartanak. A farm szamárnak, alpakának, törpe lónak, falabellának, kis kecskéknek, juhoknak, nyulaknak és tengeri malacoknak ad otthont. A gyerekek mintegy valódi gazdaként gondozhatják az állatokat a gondozók felügyelete mellett. A kis gazdaként eltöltött idő végén minden résztvevő egy farmer igazolványt kap ajándékba. Ha még ez sem lenne elég: egy közlekedési játszópark is a részét képezi a parknak, ahol elektromos és pedálos autók, rollerek, kerékpárok állnak a kis látogatók rendelkezésére. Ebben a játszóparkban a gyermekek megismerkednek a közúti közlekedés alapvető szabályaival, majd a "vizsga" sikeres letétele után saját járművezetői igazolványt is kapnak.
Donovaly látképe madártávlatból
Donovaly látképe madártávlatból
Ha itt jártok, mindenképp látogassatok el a HABAKUKY mesefaluba, melyet 15 sajátos építészeti stílusú házikó, tojáshéj várkastély és tó, valamint egy szabadtéri színpad és nézőtér alkot. Az éhenkórászok a Lakomázóban kapható és eredeti mesés csomagolásban tálalt ízletes ételekkel csillapíthatják éhségüket. A gyerekek a szomszédos réten állatokkal találkozhatnak, mászókákon, hintákon mulathatják az időt. A mesevilágban csak mesepénzzel - arany és ezüst Habakukokkal - lehet fizetni. A látogatók ezeket a pénzeket - mint eredeti szuveníreket - magukkal is vihetik.
A kényelmes kirándulók kedvence: HUGO BIKE elektromos roller
A kényelmes kirándulók kedvence: HUGO BIKE elektromos roller
Az idei nyári szezontól az egyre népszerűbb elektromos kerékpárokat is birtokba vehetjük Donovalyn, és felfedezhetik az óhegyi (Staré Hory) vagy a közeli Liptói medencében található számos kerékpáros túraútvonal valamelyikét. A kicsit kényelmesebb kirándulóknak tökéletes választás a HUGO BIKE elektromos roller. A Nová hoľa hegycsúcs völgyállomásától csak néhány méternyi távolságra található az e-rollerek kölcsönző helye, ahol áttekintő térképet is kapunk a túrához.
Sima bringával is feldezheted Donovaly csodáit
Sima bringával is feldezheted Donovaly csodáit
A fenti látnivalók kínálata nagyon sokszínű, és egyetlen nap bizonyára nem lesz elegendő arra, hogy mindent megnézzetek és kipróbáljatok Donovalyban. Hangulatos szállások közül választhattok, ráadásul, aki legalább 2 éjszakára foglal szállást az Infocentrum partnereinél, PARK SNOW kártyát kap ajándékba, így akár 40 %-os kedvezménnyel vehettek igénybe sok-sok programot.

Szállásfoglalás: az info@infodonovaly.sk címen elérhető helyfoglalási rendszere segítségével.
További információk: a www.parksnow.sk honlapon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Sport Hotel Donovaly csillagcsillagcsillag
A 2016-ban felújított, gyerekbarát szálloda Donovaly központi részén, a sípályáktól 400 méterre található. Donovaly legnagyobb wellness részlege itt található szaunákkal, medencével, jacuzzival és sok más szolgáltatással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gloria csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Donovaly Nová Hola oldalán, 300 méterre a legközelebbi lifttől. Háromféle szobatípus 2-4 fő részére modern berendezéssel, LCD TV-vel és wifi internettel. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.