Menü ≡

lorylaci kiemelt beszámolói

Tegnap szezonom 7. napja, kisfiammal
Reggel ahogy jelezték többiek kifagyott a pálya. Ha derült az idő, kisugároz a hő, és a vizeshó egy része elpárolog a másik része szépen kifagy. Nagyszerűen le volt ratrakolva, mivel kevesen voltak (pláne az elején) alig voltak sílécnyomok.
Reggel még felkaptuk a kabátot, de alatta már csak póló volt.
Ahogy melegedett az idő kezdett felpuhulni, kásásodni, és persze lassulni. 8.30-tól 11-ig mentünk 11 kört kisfiammal. Aztán szokás szerint ebéd, neki csendes pihenős alvás a kocsiban (le kellett húznom az ablakot, az autó úgy felmelegedett a napsütéstől), addig apa nyomhatja a piros pályákat. Kivittem a kabátot, de le is kaptam egy kör után, és onnantól kezdve pólóban nyomtam (kb délután 3-ig). A 70 perc alatt, amíg kisfiam aludt 9 kört tudtam menni a 3-as pályán.
Aztán felkelt a gyerek, sőt akadt gyerekes család társaság is, így a gyerekek tudtak kígyózni, aztán fogócskázni, 14 kört mentünk.
Délután 3 körül kezdett árnyék vetülni a pályára, így elkellett a kabát is, ráadásul a száraz idő miatt elkezdett az árnyékos helyeken újrafagyni a pálya (a víz egy része elpárolog, és elvonja a hőt), így fokozatos gyorsult újra.
Majdnem végig ment a google fitnesss, megvan a gps nyomvonal (a köröket a magasság alapján számoltam tök jó szinuszgörbét mutat), felvonózással együtt 51,5 km volt, ebből >30 km síelés, de kisfiam is nyomott jó 20 kmt. Ennyit még egy nap sem mentünk ebben az évben.
Szerintem az időhöz képest a pálya teljesen jó állapotban volt, ráadásul még 11 környékén sem voltak sokan. Kisfiam arca lebarnult, nekem sem lesz bajom a D-vitaminnal.
A snowboard ugratók még mindig állnak, így ha azokat széttúrják tartani fog még a hó. Bízok benne, hogy a lehűlés során vagy esik kis hó, vagy tudnak havat gyártani.
vlcsnap-2021-02-25-10h07m22s116.png vlcsnap-2021-02-25-10h07m39s684.png vlcsnap-2021-02-25-10h08m09s247.png
h i r d e t é s
Tegnap reggel meglepődve láttam, hogy ráadnak egy órát reggel, így azonnal elhatároztam, ott kell lennem.
4 éves kisfiam kipattant reggel 6-kor az ágyból a síelés hírére, feleségemet elvittem munkába (porcpuhulás miatt ki kell még hagynia a síelést), és indultunk 7 előtt, hogy fél 9-re ott legyünk.
Kisfiam, aki legutóbb lement a 4-esen, mondta is, hogy a "nagy pályával" kezdjünk, ami más nem is lehetett, mert ekkor még csak a négyüléses járt. Reggel mentek a hóágyúk, így a ratrakolt, kifagyott pályán volt egy centi friss porhó a hóágyúk szélle fújt környékén. Isteni élmény volt így kezdeni a napot.
Az első felvonónál le is ejtette a botját, így le kellett mennem a feketén (kicsit csaltam, mert a pirosan kezdtem, és a fák között vágtam át). Így megvolt az edzés - addig fiam talk-showt tartott a hegy tetején a téma iránt érdeklődőknek.
Mentünk egy pár kört, az első egy óra mennnyei volt, a második óra is jó (ekkor a többi lift is beindult)Ö, aztán megjött a tömeg. Ekkor lecsúsztam és láttam, hogy a sor a távolságtartó figyelmeztető táblákon túlra ér, beálltam, felmentem (11 óra lett) és elmentünk ebédelni (dédimama palacsintája az autóban). Majd egy kis csendes pihenő, közben láttam, hogy akik reggel jöttek azok egy jó része is hasonlóan tesz, majd 2 óra körül megindultak az emberek haza.
Nosza neki, kisfiam felkelt, ki a pályára. Ekkor olyan 10 perces sorban állás volt a négyüléses alján (a csákányosokon és tányérosokon kevesebb), ki kellett várni, de tűrhető volt (számítottunk is rá).
Ahogy fogytak az emberek (3 felé) egyre jobb köröket lehetett menni, a felvonónál is lassan apadt a sor. A pálya nagyon buckás volt, izgultam is, kezdő fiamat dobálja, de ő kifejeztten élvezte. Végén a gyerek már jobban száguldozott lefelé, mint én. Úgy rohantam utána (én már-már óvatosan, mert kitudja fáradtan mikor sérülök).
Zárásig maradtunk, fél5-kor pontban elkezdtek ratrakolni, ami miatt még állni kellett, a gyereknek ez ugyanis a kukásautónál három kategóriánál nagyobb szám volt. Hazafelé: "ha nagy leszek én ratrakos leszek".
Tökéletesen leírted az élményemet.
Én 4 éves kisfiammal mentem, 5 napos hétköznapi bérletem volt, így a sorban állást elkerültük a pénztárnál. Az első 1 órában normálisan lehetett menni. Egy röpke "apa-idő"-re kisfiamat pálya szélén hagytam bambulni (szereti bambulni, ahogy a felnőttek esnek), és mentem egyet le, majd szembesültem a sorral. Nagy lassan feljöttem a csákányossal (tanulság: ekkor mindig azt kell választani, az embereket hajtja az ülés kényelme). Úgy értékeltem nagy csalódás lesz ez a nap, de talán még az utolsó fél órában lehet egy jót sielni.

Gondoltam egyet: 11-kor elmegyünk az autóhoz, hosszabb ebédet tartunk, és alszunk egyet benne. Kisfiamnak amúgy is jót tenne egy délutáni csendes pihenő, mint az oviban. Aludt is 2-ig, lassan felkeltünk, és fél 3 fele visszamentünk, amikor kezdett lassan normalizálódni a tömeg (már csak 15 perces sort mondtak lenn). Ahogy közeledett a 4 óra fogytak az emberek, és fél 4-kor bejelentették a ráadás 1 órát, ami nagyon jól esett. Nagyon jól lehetett csapatni neki.

Mondanám, hogy szar a marketinjük, de a ráadás 1 óra tényleg átértékelte az egész napomat. Kisfiam elsőnek ment le a 4-es pályán, utána megtanulta a kis csákányos liftet. Sőt nagyon élvezte, hogy este, refrektorfényben síelünk (ha már esti sízés nem lesz egy darabig).

Ami nagyon hiányzik, az az előre tájékoztatás. Most, hogy van online jegy, mondahtnák mennyi jegyet adtak el, sőt csak online jegyet kellene eladni - kötelezően. És tényleg legyen korlát, figyelmeztessen: te aki az 2000. jegyet veszed légy tisztában, hogy ekkor 15 perc fölé fog nőni a várakozás.
A válság lehetőség is. Itt lenne a lehetőség, hogy aki ausztriához szokott, egy jó élményben részesüljön, és legalább szezononként pár nap erejéig oda látogasson.
A marketingjükben is előre kellene gondolkodni. Ez a management sara... nem a melóst (liftesek) kell túlóráztatni, hanem kitalálni egy jó munkatervet.
2018.04.10. Síterep: Sella Nevea, mások beszámolói
Sziasztok!
Egy hetet Bovecben töltöttünk április 4-től, és holnap utazunk haza. Tekintettel arra, hogy nem síelünk rendszeresen, egy teli nap után általában túrát/sétát vagy más elfoglaltságot szoktunk űzni (általában kemény izomláz van a sínap után).

Pénteken kezdtünk, csodaszép napsütésben a szlovén oldalon jöttünk fel. A kabinos lift felvisz 2200m-re, ahol egy hütte van. Sajnos egy üléses felvonó, ami kék pályát szolgált ki nem ment, a kék pályával együtt. Volt egy tányéros egy bébi pályához, illetve volt egy háromüléses, amit éppen lezártak mert másnapi "Ki fél a szőrös embertől?" versenyre készültek. Ezért a négyülésessel mentek egy piros és kék pályán (ami elég jó volt, és a piros mellett rengeteg free-ride lehetőség is volt), majd átsíeltünk az olasz oldalra.
Itt a feleségem talált magának 3 kék pályát, amiken felváltva gyakorolt. Én kipróbáltam a hosszú pirosat az olasz völgybe. Nagyon jó volt, engem keményem megizzasztott, és a lift hamar felvitt a tetejére.
Nap végén még napoztunk egyet a szlovén hütte előtt (déli fekvés), majdnem el is aludtunk.

Szombaton túráztunk és végiglátogattuk az isonzói csaták erődeit (az egyik várban le lehet menni a hegybe vájt maradék bunker vonalakba és géppuskaállásokba) és lövészárkait. Az első világháborúban itt több mint egymillió ember halt meg.

Vasárnap korán kezdtünk, de az olasz oldalon. Sajnos itt olaszosan indulnak a dolgok, de elindultak. Nagyon szép napsütés volt, jókat mentem a piros pályákon (szlovén oldalon is, az ottani piros sokkal szélesebb, olasznál könyebb), nejem a kékeken, azonban egyre többen lettek. Délben már megmoccani sem lehetett, így abbahagytuk. Irány Ljbuljana - magy konzulátos, majd a cseppkőbarlang. Tanulság: még áprilisban a totális utószezonban egy napos hétvégén özönlenek az emberek.

Hétfőn úja próbáltuk, ekkor a szlovén oldalt lezárták. Azonban nagyon kevés ember volt, időnként kis nap és felhő (0 csapadék). Végig lehetett síelni, nulla sorállás, el is fáradtunk. Völgybe menő pálya alja délutánra sajnos eléggé felvizesedett (10°C volt, fenn 6°C), délelőtt még kellemes volt.

Aki áprilisban akar síelni, napsütésben, annak kifejezetten ajánlom. Ekkor a síelésen kívül bőven van más lehetőség is, március 15-től "hajózható" az Isonzó, 1000m alatt kellemes idő van túrázásra. Bovec nagyon szép üdülőváros, jó éttermekkel, kézműves sörözővel, jó árakkal.
Pont emiatt hétvégén inkább a túrát javasolnám, és hétköznapra a síelést. Vagy ha lehet kezdjen korán a szlovén oldalon (fél 8-kor nyit), napközben jöjjön le, és 2 körül menjen vissza, amikor csappan a tömeg.
2017.01.07. Síterep: Borovec, mások beszámolói
Tegnap voltunk Borovecen egy napot síelni, pont az óriási havazás után. Reggelre 30-40 centinél járt már a hó, kocsit ki kellett sofiában műteni alóla. Az utakat szépen takarították, odafelé kb 10 hókotróval találkoztunk.

Méteres hó volt, a síliftek nagy része ment, 50km pálya volt nyitva. Ember alig volt, liftnél (kabinos) nem volt sorban állás. Reggel 7-kor ratrakolták a pályát, délre volt kb 10cm porhó rajta. Jegy nem drága, abszolút megérte az utat szofiából.

Szerdán vitoshán síeltünk, nagyon erős szélben. Oda csak erősebb idegzetű embereknek javaslom, sajnos leszarom állapotok vannak. A piros lale pálya amúgy jó, kiváló edzésnek, így ha valaki ott él tényleg jó felugrani egy csúszása, vagy családdal szánkózni.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »