Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

maci-laci kiemelt beszámolói

2016.11.07. Síterep: Mölltal gleccser, mások beszámolói
Hétvégén a terepen tartottuk szokásos bérlet vásárlós besízésünket. Pénteken reggel némi felhősödés után ragyogó napsütés és remek körülmények között csúsztunk. Sajnos csak a gleccser és az 5-ös illetve a 7-es pálya volt nyitva, de ezeken volt elegendő hó.Napközben is hóágyúztak és ezerrel dolgoztak a kilencesen. Szombaton elromlott az idő és köd, szél, hóesés nehezítette a csúszást, de az alsó részen azért élvezhető volt. Vasárnap leszakadt az ég többen már fel sem mentünk, de két társuk kénytelen volt felmenni a felszerelésükért, de Ők is azonnal menekülőre fogták a dolgot.Aki hétvégén meg tuti, hogy jól jár mert gyanítom ekkora havazás után több pályát is megnyitnak.
h i r d e t é s
2013.08.20. Síterep: Kőszeg, mások beszámolói
Tegnap Kőszegen kirándultunk és készítettem pár képet. A látvány nem volt valami biztató.
SAM-1023.JPGSAM-1025.JPGSAM-1027.JPGSAM-1028.JPGSAM-1030.JPGSAM-1031.JPG
2013.02.18. Síterep: Eplény, mások beszámolói
Hétfői nap Eplényben.
Felhívom az olvasók figyelmét a következő sorok abszolút szubjektívek, ezért ne kövezzen meg senki. A pályák állapota az időjárásnak megfelelő volt így nem ért meglepetés. Öltözés, bérlet stb irány a pálya. Mivel az égiek nem voltak kegyesek, így már reggel puhák voltak a pályák és ezt csak fokozódott. Az ígért éjszakai hidegek elmaradtak így hóágyúzni sem tudtak az üzemeltetők. Gyakorlatilag egy tavaszias síelést tudhattunk magunk mögött a maga bájával, hátrányaival, de engem ez egyáltalán nem zavart. A síelők jól eloszlottak a pályákon így sor nem igazán alakult ki. Az ilyen firmes pálya még bőven belefér az én „sínemtudásomba”. Gyakorlatilag egy pálya kivételével mindenhol csúsztam így sorba veszem őket, de nem bonyolódnék bele az agyontagolt pályaszámozásba, csak a gerincet említem, de gondolom könnyedén megfejthető.
Egyes : minden rendben, hó gazdagon van rajta , de az alsó szakasz a nap vége félé márt túrt volt, de ezen nem kell csodálkozni mivel a jobboldali pályákról lecsúszók ezt a szakaszt teszik ki a legnagyobb terhelésnek. Hangsúlyozom túrt és nem buckás ami nagy különbség.
Kettes: A felső részen néhol kicsit megkopva, de jól síelhető. Az egyeshez vezető átkötő szélesítése jól sikerült így a kezdők is könnyen megbirkóznak a feladattal.
Hármas : A felső részeken néhol kopott, de kerülhető felületek, a meredek részeken elegendő a hó. Mivel ezt a területet tudtommal soha nem ratrakolják a buckasízőknek remek. Kezdők bizonytalanok kerüljék.
Négyes : A felső lapályos rész után több ponton letúrták a havat a síelők így néhány helyen előbukkant a föld, de kerülhető volt. Remek ezt a pálya de sajnos sok olyan síelő is rátéved illetve lecsúszik rajta akinek nem kellene így letúrják a havat róla. Többször láttam nadrágféken léccel a kezében stílusban lejövő síelőt rajta. Kérdem én, minek megy az ilyen ténylegesen nem kezdő pályára ? Az ezt kiszolgáló csákányos nyomvonalát remekül átalakították.
Ötös: No ezt kihagytam , mert kevés hó volt rajta amire tábla is figyelmeztetett és lusta voltam a kocsiig elmenni a kövezős lécemért.
Hatos: a hetest és az egyest köti össze és mivel van egy „piroskás” része a meleg idő hatására a nap vége felé túrt kissé buckásodott.
6/3 szerpentin: Egyszer lejöttem rajta de maradandó élményt nem okozott. Kezdőknek csak ilyen olvadt állapotban javaslom. Kemény esetleg jeges állapotában bizonytalanok kerüljék mivel szűk és viszonylag éles kanyarokkal tarkított. Több kezdő találkozásakor garantált a perecelés. A biztonsági hálózást elégtelennek minősítem, mert láttam fejjel előre lecsúszni embert a kemencés tövébe mivel a majomfogó nem állította meg.
Hetes : Csak legekben tudok beszélni róla. Nagyon jól sikerült kék pálya. Kellően széles jó lejtésű, megkockáztatom a carvig pálya jelzőt neki. A nap végén is jól síelhető volt.
A változtatások, amit a pályáknál nem említettem: A Sólyom kiszállóját pozitívan átalakították megkönnyítve a bizonytalanok kicsúszását. Abszolút pozitív változás, de birkák ellen nincs orvosság, mert a széles hely ellenére is többen a kiszálló után tollászkodtak. Ugyan ez elmondható az egyes végénél is ahol a tanulópálya egy részét beáldozva nagyobb teret biztosítottak a felvonóhoz történő becsúszásra.
Vendéglátóhelyek szépen fejlődtek (napozó teraszok, új egység, gyereksarok, nagyobb vendégtér + wc ) az árak konszolidálódtak.
Beléptető kapuk: Na ezek szerintem némi kívánni valót hagynak. Nagyon érzéketlenek a bérletet totál az érzékelőknek kell nyomni, hogy beengedjenek.
A sokat kritizált szőnyeg a Sólyom beülőjénél: Nem tudom, hogy milyen volt az elején, de én semmi különöset nem tapasztaltam a használat során. Pontosan ugyan úgy fog meg, mint máshol ahol hasonló szőnyeg illetve felvonó van.
Egy normális óra továbbra sem sikeredett, de a felvonó beülőjénél található egy ami mutatja az időt, így ne legyünk telhetetlenek. Összességében egy remek nap volt, de a nap igazi eszenciáját nem is a síelés adta meg, hanem egészen más amiről remélhetőleg a grafomán Csabor barátom majd bővebben ír az nagyérdeműnek. Még egyszer hangsúlyozom a fenti sorok abszolút szubjektívek . Bizonyára sok látogató nem így látta a dolgokat.
2012.02.15. Síterep: Dunakömlőd, mások beszámolói
Már rég óta terveztem, hogy ellátogatok a Dunakömlődi Sípályára, de az elmúlt évek hóviszonya nem igazán kedvezett ennek a kis terepnek. Hétfőn Vassy felhívta a figyelmem, hogy most megtehetem a látogatást, amit ezúton is köszönök neki. Nem sokat gondolkodtam a dolgon délelőtt felhívtam az információs számot, hogy üzemel-e a pálya délután és mivel igen volt a válasz irány Kömlőd. A településre érkezve követtem az előre kinyomtatott térképet és könnyedén megtaláltam a pályát. Mivel időben indultam és tőlünk nem nagy a távolság kb 40 km, így bőven a nyitás előtt érkeztem, volt időm a terepszemlére. A felvonó nyomvonalán felgyalogoltam a pálya tetejére és a séta közben nézelődtem, fényképeztem. Első benyomásra nem nagyon ragadtak meg a látottak, de az idő múlásával ez hamarosan változott. Maga a pálya egy széles domboldal ahonnan több nyomvonalon is lejöhet a síelő, nehézségét a kék és piros közé tenném, de kezeletlen volta miatt inkább a piroshoz közelebb áll. Néhány kép készítése után leballagtam a pálya aljába és jobban körül néztem. Itt kettő épület található, az egyik a felvonó gépháza a másik egy parányi melegedő, és két nagyon ötletes pad illetve asztal helyezkedik el, amit kimustrált lécekből és boardoból készítettek. Némi várakozás után megérkezett a felvonókezelő és elmondta, hogy csak akkor indítják el a felvonót, ha legalább 4-5 ember összejön, de szerencsére rövidesen már „száguldottunk” felfelé. Számomra a felvonó ismeretlen volt, mert eddig nem láttam ilyet. Gyakorlatilag egy húzólift talán a kampós elnevezés illik rá legjobban. A kötélpályára nincsenek fixen rögzítve a vonszolók a kezedbe nyomnak egy keményfa „létrára” feltekert zsinórt, aminek a végén egy kampó található. A láb közé kell tenni a „létrát” a kezelő beakasztja a drótkötélbe és irány felfelé. A kiszállónál a kampó a földre esik, össze kell tekerni, zsebre vágni és irány a völgy. Érdekes megoldás, de kétségtelen, hogy működik. Mivel már másfél hete üzemel a pálya és a nyitás óta minimális hó esett bizony néhány helyen kilátszik a fű, de mivel a területen nincs egy darab kő sem kivéve, ha viszel magaddal így nem okoz kárt a lécben. A helyiek elmondása szerint még kaszálni sem kell, mert a birkák lelegelik. Eleinte furcsa volt a kezeletlen buckás részeken történő haladás, de néhány kör után kimondottan élveztem. Mint fent már írtam több nyomvonalon is le lehet jönni és még most is találtam szűz részeket. A kalandorok a jobb oldalt található erdős részre is bemerészkedhetnek és ezt többen megtették, mert néhány nyom erre utalt. Jól megfér itt szánkózó síelő egyaránt, most sem okozott problémát, hogy a pálya szélén néhány fiatal csúszkált mindenfélével, ami siklott a havon. Este hétig csúszkáltunk és mivel gyakorlatilag már csak ketten voltunk, akik nem a pályához tartoztunk így véget ért a móka.
Érdekes kirándulás volt, jól éreztem magam és azt hiszem, ha az idő engedi máskor is ellátogatok. Érdekes volt azért is, mert az alföldön létrehozni egy sípályát szerintem egy jó értelemben gondolt elmebetegség kell. Ezt megtette egy ember, akinek segítői is akadtak és támogatta az energia szektor két nagy vállalata. A létesítmény egy kis sziget a múltból, ami arra emlékeztet, hogy voltak idők, amikor még mércével nézték a világot.
Kinek ajánlanám? Főként azoknak, akik a közelben laknak és két dolog fontos nekik, ha síelni mennek: hó legyen és lejtő.
https://sielok.hu/fotoalbum/dunakom...lod-2012/kep/1/
2012.02.10. Síterep: Eplény, mások beszámolói
Némi vívódás után de tegnap ellátogattam Eplénybe. Oda vezető úton az autó gyorsan falta a kilométereket köszönet ezért az útkarbantartóknak. Székesfehérvár után azonban döbbenten láttam, hogy alig van hó és sok helyen a fű is kilátszott. No, ez nem jó jel gondoltam magamban és nem is tévedtem nagyot. Az Arénába érkezve jött az első meglepetés a parkolóban igen szép számmal voltak autók. Mint később kiderült a honvédségnek volt egy amatőr síversenye, ami rányomta az egész napra a bélyegét. Kicsit körbenéztem és sajnálattal láttam bizony itt az öreg hölgy igen fukarul bánt az égi áldással, mert itt is csak egy vékony hólepel borította a tájat. Gyors öltözés után irány a pénztár ahol némi várakozás után megkaptam a bérletem, de a pénztáros hölgy már csak diák/senior jegyet tudott aktiválni, mert a rendes felnőtt már elfogyott. Jaj gondoltam magamban de irány a pálya. Az egyes, kettes, és négyes pálya üzemelt, de a kettesen tartották a versenyt így azt csak a rendezvény kezdete előtt és befejezése után lehetett használni.
A felvonó : A Sólyom valóban nagyot üt és még kellő odafigyelés esetén is tudott néha meglepetést okozni. A beszállásnál továbbra is résen kell lenni az igaz, hogy befedték a patakot többé-kevésbé de még a majomfogó háló is eltűnt, így aki elhibázza az szépen lezúg a mélybe. Nem hiszem el, hogy ezt nem lehet megoldani normálisan.
A síverseny ideje alatt rémálom volt felvonózni, mert baromi lassan ment és volt olyan menet is, amikor hétszer állt meg. Gyanítom ez annak volt köszönhető, hogy a „versenyzők” között igen sokan voltak, akik küzdöttek a ki illetve beszállással mivel a verseny végeztével már minden rendben ment. Viszont ami pozitívum, hogy a beléptető kapuk emberi magasságba kerültek (sajnos csak a Sólyomnál a csákányosoknál maradt a liliputi módi) és a nagy létszám miatt sem kellet várakozni.
Pályák: Reggel a pályák állapota jónak mondható volt, de ez a nagy létszámú látogatók miatt természetesen folyamatosan romlott.
Az egyes délutánra már igen sok helyen jegesedett különösen az alsó részen, ott szinte tükör jég volt. Kettesen csak a verseny után mentem, az átkötőnél némi jegesedés, de soha rosszabbat.
Négyes : Ez már viszont hagy némi kívánni valót. 10-11-ig még, úgy ahogy elment némi fagyott föld és kődarabok voltak a felszínen, de kerülhetők voltak. Ekkor úgy döntöttem inkább elballagok a kövezős lécemért és utána evvel róttam a köröket. Jó döntés volt, de kettő körül már a kövezőst is megsajnáltam, mert borzalmasan előkerültek a föld kavics combók. Nagyon kevés a hó a pályán és ahogyan az Aréna fórumán olvastam nem is várható nagy javulás csak ha természetes hó hull rá nagyobb mennyiségben.
Hármas, ötös reménytelen egy dekát nem fújtak rá.
Továbbra sem sikerült egy órát beszerezni de már tudjuk, hogy egy ilyen szerkezet nagyon drága :D.
Összességében jól éreztem magam, de csalódott vagyok mert azt gondoltam, hogy ilyen időjárási viszonyok mellett sokkal jobb körülményeket lehetne teremteni.
S3500033.JPGS3500036.JPGS3500038.JPGS3500041.JPGS3500043.JPGS3500044.JPGS3500045.JPG
Január utolsó napján ismét Aflenzre esett választásunk. Az időjósok reggel némi felhősödést, majd későbbi időre napsütést regéltek. Reggel fél kilences érkezés után valóban felhősödést tapasztaltunk, ezért az idő elütése, no meg a felhők elkergetése végett némi snapsz és forralt megszólítása után indulás a továbbra is kalandos kétülésessel a platóra. Már a beülésnél is ígéretesnek tűnt a felpillantás a magasabb részekre, mert valami sejtette magát. A felső részen valami csoda fogadott bennünket, szikrázó napsütés és a leírhatatlan látvány azonnal kárpótolt bennünket a korai kelésért. A felvonónál megszámlálhatatlan ember várakozott de szó szerint mert egy teremtett lélek nem volt a terepen, és ez az állapot egész nap nem változott jelentősen. Várakozni egy másodpercet sem kellett sem a felvonónál sem a hüttében. A pályák reggel szépen kezeltek voltak de az idő előrehaladtával sajnos a napsugarak néhány helyen elővarázsolták a barna foltokat. Viszont a gázos részek kikerülhetők voltak és még a nap végén is találtunk ratrak nyomokat. Nagyon jó lenne már valami hó frissítés a terepnek mert sajnos viszonylag kevés a hó. Azt nem értem, hogy ilyen
ínséges hó szegény időben, miért nem tolnak be a pályára a "szűz" részekről növelve a pálya hórétegét. A végén természetesen ismét a talpon lecsúszást választottuk a nap lezárásaként. Ismét egy csodálatos napot töltöttünk a terepen és mindenkit buzdítok,ha nem is a pályákért de csodálatos környezetért mindenképp nézzen el ide ha teheti.
S3500038.JPGS3500005.JPGS3500004.JPGS3500007.JPGS3500009.JPGS3500010.JPGS3500011.JPGS3500012.JPGS3500013.JPGS3500016.JPGS3500025.JPGS3500027.JPGS3500032.JPGS3500033.JPGS3500035.JPGS3500036.JPG
2011.01.24. Síterep: Eplény, mások beszámolói
Mai nap meglátogattuk Eplényt Pedró barátommal. Reggel fél kilenckor már odaérkeztünk az autó hőmérője mínusz öt fokot mutatott, és néhány hóágyú(a nem üzemelő pályákon) ezerrel dübörgött, amit kora délutánig abba sem hagytak. A jegyvásárlás után elkezdtük vallatni a pályát. Az egyes, kettes és a négyes teteje üzemelt. "Tömeg nem volt illetve a tömeg mi voltunk"(Mitró után szabadon) az első néhány kört egyedül karcoltuk és nagyon sokáig szinte csak lézengtek a pályán. A pálya szépen ratrakolt volt rendesen kifagyva, öröm volt karcolni rajta. 10-11 körül egy kicsit többen lettünk de ekkor is szinte a beülőig lehetett csúszni sorban állásról nem beszélhettünk. Az idő haladtával a pályán lassan előbukkantak a jeges foltok de egyáltalán nem volt zavaró. Délután három után ismét megritkult a közönség(ami előtte is gyér volt) és zavartalanul lehetett igen gyors köröket hasítani. Összegezve a napot egy baromi jót síeltünk, számomra meglepően jó volt a pálya minősége amiért köszönet az üzemeltetőknek.
No akkor jöjjenek az építő jellegű kritikák, hangsúlyozom építő jellegű és nem fikázó. A beléptető kapuk érzékelője továbbra is igen apró termetű emberekre lettek szabva és még most is jó lenne ha valami korlátba lehetne kapaszkodni a becsekkoláskor és nem az érzékelőt kellene szorongatni. Nincs egy látható óra vagy én vagyok ennyire vak, holott a felvonóknál szinte mindenhol megtalálható egy óra és a felvonó üzemelési ideje, itt ez nem látható. A lánctalpas jármű többször haladt a pálya szélén ami balesetveszélyes,(nem elsősegélynyújtás miatt) legalább lenne rajta valami magasba emelt és messziről is látható villogó. Ami még zavart az az emberi hülyeségből fakad ehhez az üzemeltetőknek vajmi kevés köze van. A klasszikus baromság.hogy a felvonóból kiszállók úgy állnak meg, hogy többi kiszállót zavarják. Többen a pálya közepén éreznek ihletet megpihenni és okítani a a most szárnyaikat bontogatókat. A felcsúszás a felvonóhoz továbbra is problémás mert sokan akadályozzák a normálisan csúszókat. Ismétlem ez nem az üzemeltetők számlája hanem a felelőtlen embereké. Összességében nagyon jó éreztük magunkat, köszönjük ezt a szép napot. Most beszéljenek a képek.
S3500013.JPGS3500014.JPGS3500015.JPGS3500017.JPGS3500019.JPGS3500020.JPGS3500026.JPG
Akkor megpróbálom leírni a tegnapi Aflenzi kiruccanást. Jó volt, bővebben nagyon jó volt :D. Akkor lássuk a részleteket. Reggel fél négykor indultam egy rácalmási és százhalombattai kitérővel Győr közelében Pedrót is betuszkoltuk az autóba és irány a cél. Lendületünket csak egy közel egy órás várakozás törte meg (baleset volt az M1- en) de így is fél tízre már odaértünk. Némi készülődés után irány a kalandos kis kétüléses felvonó, ami a platóra felvisz ahonnan is indulnak a pályák. Menet közben bőven van idő a tájban gyönyörködni és a butykos fosztogatására. Ami fent fogadott bennünket az valami csoda, ennél szebb időt még rajzolni sem lehetett volna. Szikrázó napsütés csodálatos kék ég és csikorgó hideg és kb húsz centi friss hó, kell ennél több? Irány a kis tányéros (mellette vannak az igazi tanuló pályák) aminek a felső végétől lehet tovább csúszni a központi háromüléseshez, ami felvisz a csúcsra ahonnan balra illetve jobbra lehet lejönni, de nézzétek meg a térképen, mert nem vagyok én gépíró :). A pályák állapota nagyon jó volt még a nap végén sem volt vele gond. Aki a kezeletlen részeket szereti az sem maradt hoppon mert talált magának szűz területet, ám a viszonylag kevés hó miatt nem túl lécbarát választásnak tűnt és ezt Koty léce is bizonyíthatja ami bizony megsínylette a kikacsintgatást. A kocsmákról mgy kedvéért. Eltűnt az kis büfé szerűség ami a ratrakoktól nem messze volt és helyette egy kis takaros hüttét építettek terasszal a régitől pár lépésre. Ha valaki felvonózás közben megszomjazik a csúcson is talál egy patinás egységet ami bizony már látott jó néhány telet. A nap végén a parkolóig vezető úton csúsztunk le ami levezetésnek nagyon jó és siklás közben csodálatos kilátásban gyönyörködhettünk, de van is rá idő mert kb negyed óra alatt érhető el a parkoló. Összegezve egy csodálatos napot töltöttünk el jó társaságban remélem máskor is így összejön. Kinek ajánlanám a terepet ? Azoknak akik nem kényesek az elavult felfonókra, nem ragaszkodnak giga pályarendszerekhez viszont szeretik a csodálatos természet natúr mivoltát.
S3500038.JPGS3500039.JPGS3500041.JPGS3500042.JPGS3500047.JPGS3500048.JPGS3500049.JPGS3500053.JPGS3500054.JPGS3500059.JPGS3500061.JPG
Szia!
Az 1-es pálya (gyanítom erre gondoltál mert ehhez visz a hatos buborékos) egy lankás pálya nincsenek benne nagy letörések (valóban kék) de a tömeg miatt előfordulhat, hogy kibuckásodott és a jeges részek előbukkantak. Nem véletlenül ez a legnépszerűbb pálya a kezdők körében. A 3 illetve a 3/A sem vészes bár ezekben már vannak nehezebb részek de a legnagyobb problémát mint ahogy lentebb is írtam a korai jegesedés okozza. A kettes pálya tömegben nem egy elvetélt gondolat mert a csákányos miatt itt kevesebben szoktak lenni. Szerintem aki a kettes FI jelű részén ( ez kicsit nehezebb mint az FII) gond nélkül lejön a hármasokon is boldogul. Javaslom ha időtök engedi hétköznap is látogassatok el mert ilyenkor lehet legjobbat síelni és mi voltunk úgy hogy mindegyik felvonónál zéró várakozás. A képek egy hétfői napon készültek az egyes pályán, jól látható a hatalmas tömeg :D.
S3500051.JPGS3500052.JPGS3500053.JPG
Az 1,3 km valós, csak az összes pálya együtt annyi. A felvonó két oldalán vezet kettő pálya 2X600 méter (közel azonos nehézségű) és még egy bébi pálya található. Még akkor voltam amikor nem volt beülős felvonó így a gyorsaságáról nem tudok semmit. Igazából családi sízésre főleg kisgyerekeseknek javaslom mert nem egy nagy durranás de tanulni remek lehetőség. A parkolótól egy lépés a felvonó és koliba lent koliba fent. Hólánc legyen az autóban mert van amikor szükség van rá.
S3500002.JPGS3500022.JPGS3500027.JPGS3500028.JPGS3500004.JPG
2010.01.08. Síterep: Turnau, mások beszámolói
Robi barátommal egy kicsit ellent mondanék avval,hogy alternatíva Stuhleckkel szemben. Az igaz,hogy távolságban nem nagy különbség de mivel egy beülős felvonója sincs így komfort tekintetében(méretben sem)nem hasonlítanám össze. A terep nekem is tetszett főképp azért mert látom benne azt a lehetőséget is ha az összes pálya üzemel!! Magam részéről én a családi síelőknek javaslom akik szeretnének egy jót síelni,miközben a család lazább sítudással rendelkező tagjai is jól érzik magukat. Robi utolsó képéhez csatolnék egy kis magyarázatot. Ez egy csákányos felvonó de mielőtt az ember elkapja a csákányt le kell nyomni egy kart,hogy rendeltetésszerűen használja. Én még nem láttam ilyet. Csatolok még pár képet a terepről és a település madártávlatáról.
S3500002.JPGS3500005.JPGS3500008.JPGS3500012.JPGS3500014.JPGS3500015.JPGS3500016.JPGS3500019.JPG
2009.12.01. Síterep: Obertauern, mások beszámolói
"Vasárnap elég jó volt csúszni. Kicsit jeges volt a pálya."
Mi csütörtöktől voltunk vasárnapig és a négy napból vasárnap voltak legjobbak a pályák.Aki vette a fáradságot és nyitásra kiment annak nem igazán lehetett panasza.A szombaton leesett és összetúrt havat vasárnapra frankón trakkolták és remekül kifagyott.Mi heten csúsztunk egy csapatban de csak legekben tudtunk beszélni a pálya minőségéről vasárnap. Az,hogy az idő haladtával apálya minősége romlik szerintem természetes ezért váltogattuk a pályákat és mindig találtunk jó részeket. Gyakorta a pályák középső része volt viseletes de a két széle még akkor is frankó volt mivel ott jóval kevesebben síeltek.Viszont a hétfői nap kezelése elég szomorú.
Az idén háromszor voltam itt síelni és mind háromszor kegyesek voltak az égiek mert mindig remek hóviszonyok között tehettem.Ami az árakat illeti én hétköznapi háromalkalmas jegyet vettem 11500-ért így az ár is kedvező volt.Nagyon jól éreztem magam de azért néhány építő kritikát megfogalmaznék.Első alkalommal nem volt a hütte előtt felszerelés tároló!!Azóta van,köszönjük.
Maga vendégló egység nagyon színvonalas de a kiszolgálást valahogy fel kellene gyorsítani.Ami számomra meglepő volt,hogy nem lehet alkohol mentes sört kapni!!Szívesen innám azt a finom csapoltat de amikor vezetek nem tehetem.Az új beléptetővel csak egy gondom van.Pontosan az,hogy fordítottan helyezték el mint a kártyatartók vannak a kabátokon,így ott kell bénázni,hogy érzékelje a kapu.Az alsó felvonókhoz(csákányos,tányéros)Jó lenne valami korlát,hogy sok "B"arcú ne tarolja le sorban állókat.A felvonókezelők valóban mindenki feneke alá odateszik amit kell de munka közben jó lenne ha nem dohányoznának.Szerintem a felsorolt apróságokon nem nehéz változtatni és talán hasznukra válna.A következő szezonban találkozunk!!
Kedden voltunk a síparkban életemben először de biztos nem utoljára.Ragyogó napsütéses idő és remek hóviszonyok vártak ránk.A pályák minősége jó volt,sorban állás zéró.Reagálnék az előttem írók észrevételeire.
Étterem:A teáról nem tudok nyilatkozni de csapot sör remek volt:)Káposzta leves,sztrapacska teljesen OK, a kiszolgálás valóban lassú de mivel nem voltak sokan így nem volt vészes.Amit nagyon hiányoltam a léceknek semmi féle tároló vagy támasztási lehetőség nincs.Talán nem nagy beruházás néhány korlát kiépítése.
Felvonók:az előttem író kifogásolta,hogy a tányéros nagyot ránt.A TATRAPOMA már csak ilyen hozzáteszem ez még a kicsit rántó közé tartozik,volt már olyan,hogy 2-3 métert repültem a levegőben(Martinban)a rántást követően.
Összességében nagyon jól éreztem magam.
S3500007.JPGS3500011.JPGS3500015.JPGS3500020.JPGS3500027.JPGS3500010.JPG
2007.02.18. Síterep: Sachticky, mások beszámolói
Tegnap voltam és jól éreztem magam,szerintem is jó hely.Sokan voltak de álltam már többet is sorban. Amikor az ötös pálya megadta magát akkor alakult ki nagyobb tömeg az "A" felvonónál.A nap negatív mérlege amit hallottam illetve láttam egy kéz,egy láb törés meg egy emberke rosszul lett akihez helikoptert hívtak.Egy apró szösszenet még sokan rótták fel az,hogy a felvonónál nem fogják meg a lapátot és nem igazítják el a havat.Jelentem itt erre nem lehetett panasz mert a kezelő menet közben két síelő között végezte a dolgát.
reggel-a--parkokobol.JPG7-es-palya.JPG7-es-palya-2.JPG2-es-felfele.JPG2-es-lefele.JPGmentes-2.JPGmentes.JPG
Amióta a topicot indítottam kettőször voltam Kralikyn. A nagyobb sítudással rendelkezők valószínű nem találják meg a számításukat mert ez pálya (2db 600m 1db 200m) inkább egy kellemes családi sízésre alkalmas. Mind három felvonó tárcsás amiből kettő annyira lassú,hogy a gyerekek is biztonsággal tudják használni. A felvonóknál nincs sor folyamatosan lehet csúszkálni. Akit érdekel bővebbet a következő honlapon talál:http://www.skikraliky.sk/
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »