Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

vh kiemelt beszámolói
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Üdv!
Ma este értünk haza a 4 Hegyről. Április elején ilyen szuper körülmények nem emlékszem, hogy mikor voltak és mikor lesznek.
A négy nap mindegyike várakozáson felüli volt. Egy napon belül akár négyféle időjárási körülményt is megtapasztalhattunk. Szakadó hóesés jeges szél, majd váratlanul napsütés, hogy újfent eleredjen a hó. A középső állomástól lefelé haladva egyre enyhült a helyzet, az átcsúszó szakaszokon kicsit kásás, de mindenhol jól síelhető pályák vártak nap mint nap. A felső pályákon porhó, alatta remekül megtaposott kemény alap. Óriási volt. Ha van időtök szaladjatok, használjátok ki a hátralévő néhány napot. Most volt a szezonváltás, így a nagyon magas bérletárak is csökkentek kicsit.
P1020064.JPG
P1020097.JPG
P1020093.JPG
P1010987.JPG
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Szlovákia
Certovica
2014.01.10.
Megjártuk Certovicát, megjártuk :-(

2-án délben érkeztünk a Stiv panzióba, délután csúsztunk a helyi egyetlen rövid pályán. Bemelegítésnek elment, de másnap reggel nem próbáltuk meg újra, átmentünk Tále-ba. Az nagyon jó volt.
Certovicán mintha megállt volna az idő. Minden a régi szlovák érzést hozta. Nem volt elég hó a pályán, de éjszaka sem indították el a hóágyúkat annak ellenére, hogy a szálloda tele volt, pedig éjszaka hideg volt.
Csak akkor menjetek ide, ha nagyon sok hó van. Csak haladó sízőknek ajánlom, a kezdők számára elég meredek pályákkal.
A Tále cím alatt írtam néhány sort arról a pályáról is.

A szállással nem volt igazán semmi baj, talán a vacsora lehetett volna kicsit igényesebb, több zöldséggel, de még így is elment.

Elégedetlen nem vagyok, de az lettem volna, ha nincs tále.
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Szlovákia
Chopok - Jasná
2012.04.16.
Az előző hozzászólás szerinti szezonzáró beszámoló még korai volt egy kicsit.
Nem gondolom, hogy temetni kell a Jasna síközpontot ilyen hamar. Április 11-13 napokon még megpróbáltuk, hogy milyen egy tavaszi csúszás itt.
Valaki korábban írta, hogy Chopok, az Chopok. Valóban.

Nagyon régen voltam itt előtte, de nem ismertem rá a helyre. Minden megváltozott, és ennek még nincs vége a látottak alapján. Azt nem tudom, hogy főszezonban mekkora a tömeg, és a jól ismert szlovákiai sorban-állás mekkora, de ebben a három napban ilyen gondunk nem volt. Kevesen voltak a pályákon, szinte minden pálya síelhető volt, ami nagy szó április közepén.

Miért más, mint máshol?
Hihetetlen, de a három nap alatt kaptunk mindent, illetve szinte egy nap alatt.
Első napon, szerdán délután viharos szél, így csak két alsó pályát lehetett használni, ami elég elkeserítő volt, már azt terveztük, hogy ha így marad, akkor reggel irány haza. Szerencsére a reggel sokkal kisebb szelet, de esőt hozott, elég intenzíven esett, ami a pályáknak sem tett jót. Délben a középállomástól felfelé téli viszonyokat idéző erős havazás, majd fél óráig tartó sűrű köd adta a télies "fílinget". Délután háromra minden átváltott tavaszra. Megállt a szél, megszűnt a köd és a csapadék, kisütött a nap. A harmadik nap tényleg olyanra sikerült, ami tavasszal elvárható, egész nap verőfény, kicsi szél. Kárpótlás volt a kitartásunkért.

A pályákon is volt minden. A völgyben igazi vízisí, a középállomásig kicsit kásás, feljebb keményebb havas, a tetején friss hó. Reggel jeges. Szóval tényleg más. Az is hozzá tartozik, hogy harmadik nap reggelre a 12-es pályán (ami az egyik legjobb pálya a domborzatát tekintve) az előző este összetúrt, reggelre lefagyott szántásba beleszaladtunk, ami nem volt egy népünnepély, különösen, mikor a sí talpát megnéztük. Ez egy kicsit hajazott a régi szlovák érzésre. Ilyet a sógoréknál, vagy a digóknál soha nem tapasztaltam, még a keveset használt pályákon sem. A legjobban a 11, 11a pálya tetszett.

Különben ha egyenleget vonunk, akkor nem jövünk ki rosszul. Az árak a szezon vége miatt nagyon kedvezőek voltak, de a főszezonban ha sokan összeszaladnak, nem tudom, hogyan kezelik a tömeget, de azt hiszem, akkor nem éri meg az árát.

Mindent összegezve, nem hiszem, hogy ide terveznék januárban vagy februárban egyhetes sízést, annak ellenére, hogy a hely tetszett. Ilyen szezonvégi három napra remek, elképzelhető, hogy újrázunk, de ahhoz nagyon össze kell jönnie a dolgoknak.

Ja, az árak! A három napos bérletért 50€ fizettünk, a pályaszállás sem volt drága. A melegedőkben az árak még a földön járnak, szemben az osztrák és az olasz árakkal.

Üdv mindenkinek, találkozunk S.Újhelyen a műanyag-pályán a nyár folyamán. ;-)

Az időjárást igazolandó, mellékelek egy néhány képből álló albumot, nézzétek meg itt: https://sielok.hu/fotoalbum/816763/...kep/1/
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Üdv Mindenki!
Igaz, eltelt egy hét amióta megjöttünk, de csak most jutottam el oda, hogy egy kicsit koptassam a billentyűket.
Március 15-17 három csúszással, napozással, sörözéssel kombinált nap volt.
Gyerekek!
Szuper. Az utóbbi néhány évben szoktunk egy ilyen márciusi télből tavaszba csúszást csinálni, de ilyen jó még soha nem volt.
A Schladmingi síhinta minden évben hoz valami újdonságot. Gőzerővel készülnek a 2013-as Világbajnokságra. Benéztünk a lelátókra délután, fantasztikus módon elő van készítve minden, hogy a síőrültek jól érezzék magukat akkor is, amikor nem csúsznak, csak nézik.

15-én Reiteralm-ról indultunk, és túráztunk egészen a Hauser-Kaibling legszélére a Höfi-Express-ig. Sajnos a verseny miatt a Planai pályáinak egy része zárva volt, de az összeköttetés zavartalanul működött. Minden pályán kifogástalan hómennyiség, minőség, a hőmérséklethez képest elképesztő jó pályák. Igaz, délután kásás, buckás, de mindenhol jól síelhető volt a terep. A átjáróknál a völgyek legalacsonyabb pontjain az utak keresztezésénél volt amikor ügyelni kellett a sí talpára, de lecsatolni sehol sem kellett. A Plamai tetjén 'Vili'-bácsi hüttéjében (Onkel Willy´s Hütte) ebédeltünk. A rendelést pincérek intézik, nagyon profi megoldás van, nem kell sokat várni, szerintem jobb mint az önkiszolgálós rendszer, de ez ízlés kérdése. A planai-toast nagyon jó, sajnos nem schladminger sört csapolnak.

16-án Hauser-Kainling-ból indultunk fel, szinte egész nap itt csúsztunk. Itt is van újítás:
http://www.hauser-kaibling.at/en/ne...ws/alm6er.htm
Tavaly ennek a liftnek a helyén egy csákányos lift volt, a pálya közepén van egy kicsit házikó, ami alatt át lehetett csúszni és kongatni egy haranggal. Az idén is kongattunk, de átcsúszni nem tudtunk, mert olyan magas volt a hó, hogy nem fértem át a tető alatt. Az összes pályát bejártuk, mindegyik gyönyörűen kezelt volt reggel, az éjszakai fagynak köszönhetően gyors, kemény, sima pályákon siklottunk. 11 körül kezdett megrogyni a teteje, de az árnyékos helyeken kitartott délig ez az állapot. Utána már kásás, helyenként buckás lett a felület, de ez semmivel sem volt rosszabb. Ebédelni átugrottunk a Planaira, 23 fokos meleget mutatott a hőmérő. Nem hittem a szememnek. Nem mentünk 'Vili'-bácsihoz a sör miatt. A Märchenwiesenhütte lett a kedvezményezett, szerencsére itt Schladminger-t csúsztattunk. Magyar fiatalok dolgoztak a pultnál, sajnos a hajtás miatt nem tudtunk beszélgetni egy kicsit, elég jól be vannak fogva. A gulaschsuppe egészen tűrhető adag, az árakról nem beszélek. (Az tuti, hogy Szlovákiában sokkal olcsóbb egy ebéd.)

17-én újra Reiteralm, valamint a Hochwurzen összes pályáit bejártuk. Az ebédidőt a hegy tetején a Hochwurzenhütte-ben töltöttük. A teraszról gyönyörű a kilátás, kellemes meleg, jó a sör, önkiszolgáló rendszer van, ami jó, vagy rossz, nem tudom eldönteni.
A versenyeket nem néztük, azt hiszem nagy élmény lett volna, de sajnos elég rövid a három nap, és mégis jobb sín tölteni az időt, mint székben. Ezek után csak annyi dolgunk van, hogy a léceket karbantartsuk, és eltegyük őket újabb csúszások reményében.
Mindenkinek kellemes nyarat kívánok, talán összefutunk valamelyik itthoni műanyagpályán.

A következő szezonig: AZ ERŐ LEGYEN VELETEK !!!
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Szlovákia
Krompachy
2012.02.20.
Üdv Mindenki!
Pénteken (17-én) újráztunk a korábbi nagyon jó hóviszonyokon felbuzdulva. Remek döntés volt. Még jobb körülmények voltak, mert esett annyi hó, hogy annak ellenére, hogy csak a középső fő nyomvonal volt pályagéppel kezelve, a többi pályákat is bejártuk. Egész nap esett a hó, a nap végén kevésbé, de délelőtt szépen. Szerencsére szélcsend volt, a hőmérséklet a legjobb -5.
Ha ez az enyhülés nem hozott olvadást odafenn, akkor érdemes elmennetek, mert nagyon jó a pálya felülete. természetes hó van rajta, nincs kijegesedve egyenlőre.
Hétköznap menjetek, bár pénteken a nap közepén volt 4-5 perc várakozás, de nem volt veszélyes.
A bérlet 22 €, amiből 5 € a kaució a végén visszafizetik. Hajrá, induljatok.
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Szlovákia
Krompachy
2012.01.26.
Üdv Mindenki!
Tegnap csúsztunk Korompán. Sokszor voltam már, de nem nagyon emlékszem, hogy ilyen jó pályán mikor mentem utoljára ezen a terepen. Korábban mindig kijegesedett a teteje, a felső pár száz méteres szakasz, de most nem. Köveket sem találtam, a síléc talpa hibátlan maradt.

A felvonók közül az ülőszékes, valamint felfelé nézve a pálya bal oldalán a hosszú korongos felvonó járt. A honlapjukon: http://www.plejsy.com/info.php
Tatrapoma H 210 (1400 m) C jelű ez a lift.
Ha ez nem megy, akkor nem érdemes oda utazni, mert a többi lifttel a pályának csak rövid szakaszát tudod bejárni, a székes pedig nagyon lassú, így a km-t nincs időd beletenni a síbe.

Korábbi években sokkal magasabb színvonalú volt az egyéb szolgáltatás. Jelenleg két melegedő üzemel, az egyikben kaja nem nagyon van, inkább italozásra jó. Ez előtt vannak a VÖLKL zászlók kirakva. A másikat kicsit alacsonyabban, lefelé menet a fák mögött találjátok meg.
Nagyon jó volt a káposzta levesük, az árak is elfogadhatóak, a mennyiséggel is minden rendben van. A Saris sört ne vedeljétek, nekem nagyon nem jött be. A nevében is benne van.
;-)
Reggel fél kilenckor indul a felvonó, délután négykor áll le. A tegnapi napon nagyon kevesen voltak a pályán, egyszer sem kellett várakozni a beszállásra. 4 előtt két perccel sikerült az utolsó felvonásra becsatlakozni. Mire leértünk, a parkolóban alig voltak autók. Jó kis nap volt, de a második napon biztosan unnám a dolgot. Évente egyszer egy napra kiváló, mert van időd elfelejteni a monotonitását a pályának. Ha sport-teljesítményre vágysz, és tolod neki reggeltől délutánig, akkor meg fogod találni a számításodat. Garantáltan kellemesen el fogsz fáradni. 8-9 perces kanyarokkal kell számolnod, ehhez azonban bírnod kell a tempót egész nap. Hétköznap menjetek, ha nem akartok sorban állni.
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Olaszország
Bellamonte
2011.12.20.
Üdv Mindenkinek!
Vasárnap hazaérkeztünk Val di Fiemme-ből. Az előzetes várakozásainkat magasan felülmúlta a pályák állapota. Még jobban megerősítettek abban, hogy az olaszok igen gondosan kezelik a kevés havat is.
A teljes pályarendszert nem lehetett használni, de a nagyobb része ment a pályáknak. Havazásban is volt részünk, szombaton friss, természetes havon csúszhattunk.
Az üzemelő pályák jók voltak, a sí talpán egyetlen karcolás sem keletkezett az öt nap alatt. Azt hiszem, ez mindent elárul. Hosszú várakozás nem volt, sajnos Predazzo felől az összeköttetést csak szombaton nyitották meg, de az Obereggen-Pampeago területen is remek lehetőségünk volt a csúszásra.
Bella Monte sem teljes kapacitással, de működött, a pályák nagyobb része remek felületen síelhető volt.
Sok hó esetén biztosan sokkal nagyobb élmény, de megérte elmenni.
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Sziasztok!
Igaz, eltelt egy hét, mióta hazajöttünk, de most lett annyi időm, hogy írjak néhány sort.
Március 12-13-14 három napos csúszás. Igazi, hamisítatlan tavasz. A völgyben 10-14, a hegyen 4-7 fokos meleg. Éjszaka sem volt fagy, így a pályák reggel sem voltak jegesek, kemények, de nagyon jól síelhető volt az egész pályarendszer ebédig. Délutánra gyakoroltuk a buckasízést. Nagyon élvezetes, szórakoztató, de komolyabb koncentrációt igényel, fejben is nagyon ott kell lenni.
Nem elsősorban a síelést akarom leírni, hiszen ha valaki síelt már ilyen melegben, jól tudja, hogy milyen az. Más az érzés, mint a kemény téli fagyokban. Nehéz eldönteni, melyik a jobb. Azt hiszem, egy tavaszi "kisízés" a szezonból nagyon jó szájízt ad a zembereknek :-).

Ja, amiért belekezdtem. A fejlesztések. A 2013. évi világbajnokságra készülve sok új dolog történt az utóbbi két évben a 4-hegy síhintán.

A Planai-bahn induló állomásán felépítették a Planet Planai központot, liftekkel, mozgólépcsőkkel, sportboltokkal, amit akarsz. Mellette tavaly építettek egy 4 szintes parkolóházat. Két új 8 üléses liftet építettek a Planai-on. Mindkettő egy-egy hosszú csákányos liftet cserél, az egyik a Hauser-Kaibling felől vezető átjárót támogatja, a másik a Planai tetejére vezet. Itt építettek egy új WC-t (Sky Toilet). Beülsz, és az ablakon kinézve látod a többieket, amint elindulnak lefelé. Már csak a zene hiányzik, és a sör.

A Reiteralm-on 8-as kabinos liftet építettek szintén egy hosszú csákányos lift helyett, kiszélesítették mellette a pályát.

Tetszik a www.skiline.cc szolgáltatás.
Összegezve: klassz a hely tavasszal is, nem csak télen, nézzétek meg egy tavaszi szezonban, nem fogtok csalódni.

Néhány képet készítettem,nézzétek meg itt: https://sielok.hu/fotoalbum/511206/...galeria/
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Szlovákia
Krompachy
2011.01.06.
Friss info. Tegnap voltunk. Elég hideg volt, a pálya mindenhol síelhető, a felső negyed része jeges, de aki volt már itt, az tudja, hogy mindig jeges.
Hétköznaphoz képes elég sokan voltak, bár nem kellett sokat a sorban-állással eltölteni. A tavalyihoz képest az árak alacsonyabbak, napi bérlet 16,5€+5€ kaució, a nap végén a pénztárban visszafizetik. Bableves 1,2€ sör 1€. Gyártják a havat ezerrel, még nincs a teljes felület behavazva, csak a székes, a hosszú tárcsás, és a rövid tárcsás lift működik. A két legszélső tárcsás lift áll.
Hajrá. Egy napot megér.
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Üdv Mindenkinek!

A húsvétot Schladmingban töltöttük. Két nap gyönyörű napsütésben, 7-10 fok melegben csúsztunk. A pályák kiválóak voltak, akik tervezik még, hogy ellátogatnak ide, csak bátran. Húsvét hétfőn reggeltől havazni kezdett a pályák felső szakaszán, alul esőzött. Azt hiszem, hogy kitartanak ebben a hónapban a szezonzárásig.
Két új liftet adtak át tavaly óta, az egyik a Planai-on, 8 üléses székes, ez nem nagyon tetszett, automata a védőkorlát zár. Gondolom a gyerekek miatt, mert ez a lift szolgálja ki a gyerekek számára készített Hopsi-parkot.

A nyári időszakra mindenkinek kellemes időtöltést kívánok.
AZ ERŐ LEGYEN VELETEK!
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Szlovákia
Krompachy
2010.01.26.
Sziasztok!

Hétfőn csúsztunk Korompán. Itt-ott valóban picike fekete kavics volt nyomokban a pályán, de nem volt zavaró. A pálya felső negyede a meredek részen jeges, de síelhető. A többi rész kifogástalan simára dolgozott, keményre taposott hó. Ha valaki el akarja kerülni a jeges meredekebb szakaszt, a C jelű felvonóból hamarabb kiszáll és kész. Nagyon kevesen voltak, szinte nem volt várakozási idő. A székes lift nagyon lassú, nem érdemes lecsúszni az aljáig, mert 18-20 perc a menetidő felfelé.
Gondolnak az ínséges napokra, a havat készítik ezerrel, óriási dűnék vannak végig a pálya mellett. Folyamatosan bővítik a síelhető területet. Ha ilyen hideg lesz, egy hét múlva minden pályát előkészítenek.
Kezdőknek nem biztos, hogy kellemes emlék marad a hely, mert nagyon kemény a pálya végig, egy esetleges esés, ami néha jól is esik egy puha hóban, itt kellemetlen kék foltokat eredményezhet. Mindenesetre hajrá, menjetek, egy napot megér. Az biztos, hogy a sí talpát és élét is jobban igénybe veszi az egy nap, mint egy egyhetes olaszországi kiruccanás. Azt hiszem, ráfér az élezés és némi talpjavítás a léceimre. Ezt dobta a gép. Csak az a sí nem kopik, amelyik a padláson hever.

AZ ERŐ LEGYEN VELETEK !!!
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Szlovákia
Kojsovska Hola
2009.02.22.
Sziasztok!

Pénteken voltunk Aranyidán. A csúszás mindig feledteti a kellemetlenségeket. Ha valaki még nem volt itt, akkor egy rövid áttekintést adok. A falu fölött van egy nagy terület, szépen letolva, ott kell parkolni. Ha szerencséd van, akkor érkezik egy bódés teherautó, ami felvisz egy háromüléses székes lift induló pontjához, és a pénztárhoz. Az ülőszékes lift elég lassú, de a nap további részében úgysem fogod használni, mivel a pályák fenn vannak. Gyönyörű a környezet, a pályák ugyan piros jelzésűek, de egy két rövid letöréstől eltekintve inkább kéknek sorolnám be. Teljesen kezdők bajban lesznek a tárcsás felvonóval, mert ugratva, gyorsan indul.

Jellemző, hogy pénteken nem közlekedett a teherautó, vártunk rá fél órát, véletlenül tudtuk, meg, hogy nem is fog menni aznap, így gyalog másztunk fel a széke liftig. Bemelegítésnek jó volt. A 120 cm hó egy kicsit meredek mérési eredmény, egy-két helyen a fű is kinn volt, de a pályák teljesen rendben voltak. A létszám is kezelhető, nem vártunk 5 percnél többet egyszer sem. A kék erdei pályán a végén mentünk egyszer, volt rajta itt-ott kő, szóval vigyázzatok a tempóval, ha szeretitek ha sima a sí talpa. Jó csúszást.

Az erő legyen veletek !!!
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Ausztria
Annaberg
2009.01.12.
Szia ArchiTomi!

Voltam 4 alkalommal Annabergben. Mindig a Jugendherberge ifjúsági "szállodában" laktunk. Sok szoba van, kedves a személyzet, a félpanzió teljesen megfelelt. Szauna, ping-pong terem, sítároló, saját parkoló, a falutól 2 km csendes környezet. A feljárat (100 m) egy kicsit meredek, hólánc legyen nálad, mert ötből három alkalommal az utolsó 30 m miatt fel kellett raknom. A bejárattól 80 m-re van egy kb. 300 m hosszú pálya, ami remek hely a kisebbik, de azt hiszem a nagyobbik gyermeketek oktatására, mivel a lejtő ellenlejtőben végződik, így akkor sem lesz baja, ha elragad vele a sí. A pályán kevesen vannak, három alaklommal csak mi használtuk, igaz, mi csoportosan (9 család) voltunk. Tavaly kifogtunk egy osztrák iskolás csoportot, de semmi gond nem volt velül. A tárcsás lift lassú, mindig ott van Jozef, aki segít beszállni a kicsiknek. Ha be akarsz menni melegedni, nem kell semmit pakolni, mindent ott hagyhatsz a sílift mellett. A pályarendszerre át lehet csúszni, de inkább gyakorlott síelőknek ajánlom. Ha mégis át akarsz csúszni, először egyedül nézd meg, hogy alkalmas-e a család erre a kalandra. Mi mindig talpon mentünk át, a legkisebbik fiam 5 volt, de őt mindig az ölemben vittem le a meredek részeken.
Jobb, ha autóval mentek el a központi nagy parkolóba, 3 km. Ott van varázsszőnyeg, de ha most tanulnak a gyerekek, jobb a szállás melletti pálya.
Annaberg központjába 10-15 perc sétával lehet feljutni, ott van egy kis Spar market, a templom mellet van a kétüléses lift érkezési pontja, balra fekete, jobbra piros jelzésű pályán lehet lecsúszni a völgybe. Ha át akarsz menni a pályarendszerre, a baloldali ágat kell választanod, és az út 3/4 részénél balra bevágni az erdőn át a csákányos lifthez. A kiszállás után egyenesen lecsúszva a síközpont centrumába jutsz.

Ezen a oldalon http://annaberg.noejhw.at/ megtalálsz minden szükséges infot.
Roland a vezető, nagyon jó fej, sajnos németem kívül csak angolul beszél. Ha írsz neki, válaszolni fog. Remélem elég az infó, ha valamire kíváncsi vagy ezen túl, jelezd.
Remélem kedvet csináltam Annaberghez, mi mindannyian szeretjük ezt a helyet, nyugodtan ajánlom.
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Szia Mokka!

Decemberben voltam sokadszor a FreeSki héten ebben a régióban. A SuperSkirama Dolomiti bérlettel besíelheted az összes közelben levő terepet.
1. Madonna di Campiglio Pinzolo Marilleva Folgarida;
2. Tonale Ponte diLegno Temu;
3. Pejo.

Pejo kicsi hely, elég magasan van a pálya teteje, egy napot megér a hatból, de számomra a legszebb Madonna a hozzá kapcsolódó Marilleva és Folgarida pályáival.
Pejo-tól Tonale is, Marilleva is kb. húsz perc, Madonna több mint egy óra autóval. Marilleváról át tudsz csúszni Madonnára.

A legjobb, ha Commedzadura-ról az új 8-as kabinnal mentek fel Folgaridába. A kabin indulási pontjánál ingyenes parkoló van, de lecsúszni csak a félútig lehet, onnan a kabinnal kell visszajönni a nap végén.

A másik lehetőség Marilleva 900-ról a 12-es gondolával felmenni Marilleva 1400-ra, majd onnan tovább. Visszafele itt sem tudsz lecsúszni.

Ha van még, amit szeretnél tudni, kérdezz bátran.
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Magyarország
Tokaj
2008.11.07.
Sziasztok!

Voltam már néhányszor Tokajban, nem az utóbbi öt évben, mert azóta nem volt olyan hó nálunk, ami ebben a magasságban alkalmas lett volna a síelésre. A pályát egyáltalán nem kezelik, sem ratrakkal, sem hóágyúval. Már kevés havon is lehet csúszni, mert füves az alja, kevés kő van. A pálya végén van egy letörés, ott egy kicsit le szokták kotorni a havat (ha van). Jó ha piknikre készültök, mert a büfé éppen olyan mint a pályakarbantartás. Különben mi nagyon jól éreztük magunkat, a hosszú sorbanállás ellenére is. Ha lesz hó az idén, biztosan elmegyünk egy napra.
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Ausztria
Annaberg
2008.08.19.
Szia Powee!

A Jugendherberge ifjúsági szállás a falutól 2-3 km, gyalog 15 perc séta. A pályarendszertől eléggé távol van, viszont van a bejárattól 70 m-re egy tanuló pálya, amit egy tárcsás, lassan húzó lift szolgál ki, aki sétálgat egy óra hosszát a sível, utána fel tud menni ezzel a felvonóval.
Én már négy alkalommal voltam ott 30-36 fős csopottal, 2 évestől 45 évesig, mindenki élvezte ezt a 200-250 m hosszú pályát. A jó benne az, hogy a végén van egy emelkedő, így ha valaki mégis nagyon begyorsul és nem tud megállni, akkor sem lesz baja, mert teljesen lelassul.

A pályarendszerre kezdők nem tudnak sível átmenni, de főleg visszajönni. A központi parkoló a szállástól autóval 4-5 km, ahol nimdenki megtalálja a megának való pályát. Nagy csodára persze ne számíts, de kellemes hely. Ha jó a társaság, akkor pedig mindegy, hogy hol élvezitek a jó levegőt.
Ha akarsz még valamit tudni, jelezd. Most teljesen véletlenül néztem rá a fórumra, de letelt a nyaralás, innentől már a téli idényen van a fókusz. :)

Egy másik topikban nem Te írtad, hogy vannak Warren Miller filmjeid? Ha igen segíts.
vh
17 élménybeszámolót írt
17
18 éve tag
Hi Everybody!

December 08-15-ig voltam Madonnán. Ez volt a FreeSki két-hét egyike. 6 napot suhantunk, ebből kettőt Tonalén. Csak biztatni tudok mindenkit, hogy látogasson el ide, ha teheti. Sajnos elég messze van, de szerencsénk volt a közlekedéssel, lehetett haladni. Az olaszok nagyon meg tudják becsülni a havat. Ha kevés van, akkor is jól gondozott pályákat kapsz. Persze most szerencséjük volt a hideg miatt. Nem is értettem, hogy miért voltak olyan kevesen ezen a héten. Azt hiszem, a következő héten nem lesznek olyan jók a pályák, ha enm jön egy kis havazás. Ez persze a következő decemberig engem már nem annyira izgat :)
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.