Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

csabeszka kiemelt beszámolói
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
St. Jakob im walde:

Egy héttel ezelőtti (1) és mai (2) helyzet:

(1) irdatlan nagy tömeg 5-6 perc sorállás
(2) simán csak tömeg 2-4 perc sorállás
(1) elég jó pályaminőség 4/5
(2) egyértelműen rosszabb pályák (szinte csak műhó, 11 órára jégfoltok megjelenése több helyen 3/5

(1), (2) botrányos liftesek (csákányos liftek): csak henyélnek benn, véletlenül sem jönnek ki akármekkora tömeg van és akármennyit bénázik valaki, akár 4-5 csákány erejéig (max. lelassítják, vagy leállítják azt.) 5-10 éve ha sokan voltak mindig kinn voltak és akinek szükséges volt betették az ülepe alá. Én lennék a főnökük repülnének az biztos!
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2020.01.01.
Fél napot síeltünk: sokan voltak, de nagy tömeg azért nem volt (a mariensee-i ülőszéknél max. 1 perc sorban állás); kemény műhavas pályák, amik 10 óra után igen kemények (jegesek) lettek (rendes hó csak a fekete pálya felső részén volt az időmérő pálya aljáig-ott nagyon jó volt síelni).

(tegnapelőtt ismerős elmondása alapján melegebb időben szintén tömeg, de hamar nagyon huplis pályák voltak, sokan esetek, keltek).

Egy 3-as osztályzatot azért adok a mai napra. (éles kantnival menjen, aki mostanság akar kimenni!!!)

Nagyon-nagyon hiányzik egy rendes havazás.
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
Ausztria
Katschberg
2019.12.19.
Most jöttünk Katschbergből, ahol 4 napot voltunk! Amikor kiértünk vasárnap mindent hó borított, amikor ma eljöttünk csak a pályákon volt hó, 2000 méteren is esett az ESŐ!!!
Az éjjeli gyenge fagyban az előző napon megolvadt pályák glatt keményre fagytak, ezért pl. ma délelőtt a St. Margarethre levezető fekete pálya (amit ma nyitottak meg először)használhatatlan volt! A 4 napból egyszer lehetett átmenni a túloldalra a szél erőssége miatt! Sokszor volt köd a csúcs közeli pályákon is, így csak botorkálni lehetett De! Mégis tudtunk jókat síelni, mert alig voltak emberek a pályákon, az A1-es pálya, illetve a St. Margerithre levezető piros pálya végig nagyon jó volt! Az egy nap amikor át tudtunk menni a túloldalra, akkor a búrás lift mellett fekete pálya is pompás volt, illetve síelhető volt az ainecki fekete is (azon az egy napon amikor nyitva volt)! (egy nap pedig Grossecken voltunk, ahol a piros kabin melletti piros pálya Stani szavaival élve parádés volt; igaz a csúcsra menő búrás ülőlift mellett pálya jórészt ködben volt!

Összességében 5-ből egy gyenge 4-es osztályzatot tudnék adni a síelésre!

Két dolog hiányzott a hideg és a hó, ugyanakkor azt mondom, hogy Karácsony előtt érdemes síelni, mert az árak egész idényben a legolcsóbbak, tömeg az pedig nulla, a szálláskínálat pedig bőséges ilyenkor, bár tudom, hogy a mh-ekről elég nehéz ilyenkor elszabadulni!
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
Két napot síeltünk itt.

Pozitívum: kevés ember; jól gondozott pályák.

Negatívum: a pályák jelölése (a feketének jelölt pályák messze nem feketék, sokkal inkább pirosak); rossz pályajelölés (szerencsére első nap viszonylag jó idő volt, mert különben baj is lehetett volna, ugyanis a nyilazások rosszak: lefelé mutatja az irányt a pálya legtetején nem pedig oldalra, amikor arra nincs pálya, illetve szakadék van. Egy helyi elmondta, hogy volt aki le is zuhant a tavalyi évben itt. Ködben ez nagyon veszélyes lehet, védőháló pedig nincs. Elavult (de legalább nem lassú) gondolás liftek, amikben végig állni kell és ha lekésted kétszer tíz percig is dekkolhatsz, így több, mint 30 perc is lehet mire feljutsz! (a második nap pénteken ráadásul leállt a csúcsra menő gondola, amiben mi is benne voltunk negyed órát mozdulatlanul állt, majd 20 perc alatt csiga tempóban visszavitték a kiinduló pontjára-hát nem volt kellemes élmény, de legalább nem kellett helikopteres mentés).

Az apartman tulaj osztrák nő elmondta, hogy nem valószínű, hogy fejlesztések lesznek, hiába jelölik a sítérképen, mert természetvédelmi terülten való elhelyezkedése miatt nem engedélyezik azt. Nagyon sokan elköltöztek innen egy csomó hotel üresen áll, lassan enyészik el az egész. Emiatt van egyre kevesebb síelő itt és viszonylag könnyű szállást olcsón találni.

Ha jó az idő és nem zavar a felvonóban való ácsorgás, nem rossz hely (nagyon szép a környezet, a látvány), de vissza nem fogok ide vágyni!
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
Olaszország
Kronplatz
2018.01.29.
Múlt héten két napot síeltem itt:

Negatívum: kicsit sokan voltak, de azért annyira nem volt vészes; drága a jegy

Pozitívum: sok nagyon jó, hosszú fekete pálya van, amik kiválóan kezeltek, még délutánra sem jegesedtek ki;
szuper széles piros pálya a Kronplatz tetejéről Piculin irányába; jó felvonók; sok napos idő (ellentétben az északi Alpokkal)

Ide mindenképpen érdemes elmenni!
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
Előljáróban azért furcsa, hogy erről a nagy síterepről még egyetlen beszámoló sem született.

A héten itt (is) (Sillian mellett) síeltünk. A pályarendszer az osztrák határtól csak 3 km-re van. Viszonylag sok hó volt a pályán és azon kívül is; mi csak a legnagyobb területű és Versciaco-ból induló pályákat használtuk, de maga a pályarendszer öt részből áll, amik nemcsak autóval (busszal) hanem részben pályákat összekötő vonattal! is megközelíthetöek. Szinte az összes!!! piros és fekete pálya kabinokkal elérhető, ülőszéket gyakorlatilag nem is kellett használni. Jó lejtésű, széles, jól előkészített pályák minden nap; húsvét közeledtével egyre többen voltak, de még elviselhető volt a tömeg. A társaság fele délelőtt a másik fele du. síelt. A kétnapos jegyektől rávésik a jegyre a nemét és a nevét az embernek, fényképet viszont nem készítenek, úgyhogy a férfi a férfivel, illetve nő a nővel nyugodtan tudja csereberélni, ha csak félnapot akarnak síelni. (Tudom nem teljesen szabályos, de sokszor nagyon praktikus). Ár/érték arányban nagyon jó választás, ide máskor is visszajönnék.
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
Ausztria
Nauders
2014.04.06.
Na felhozom egy kicsit ezt a topicot :-) !

Sokat gondolkoztam, hogy tavasszal el kéne menni valahová síelni! Szempont volt, hogy magasan legyen a völgyállomás (hóbiztosság), legyen viszonylag sok piros és fekete pálya és ne legyen drága! Az oldal keresőjébe beírtam ezen feltételeket és ez alapján választottuk ki ezt a kicsit ,,sötét ló" síterepet. Ahol sok volt a piros pálya azok között volt több is, ami nem volt olyan drága, de ha már a kezdő magasság is számított akkor messze kitünt ez a síterep az olcsóságával. (1500 méter a kezdő magasság) Március közepétől április elejéig még az előzőleg meghirdetett árakból is leengedtek, így egy ötnapos síjegy 124 euróba került. Ráadásul itt minden !!! síjegyet úgy árulnak, hogy egy tetszőleges pihenőnapot is be lehet iktatni. Tehát a mi ötnapos síjegyünket is 6 nap alatt lehetett felhasználni.Ha rossz az idő ez nagyon jól jöhet. (Ezt kéne minden terepen bevezetni!)
Hála Istennek 5 nap síelésből négy nap napsütés volt, egy nap volt csak borultság, de csapadék akkor sem esett. A pályák kiválóan gondozottak voltak, még két ratragép nyoma közötti részt sem lehetett felfedezni (az olasz schönébene-i rész megkapta Európa legjobban gondozott pályája díjat is!) 12-13 óráig a pályák kemények voltak, de nem jegesek, de utána sem volt buckásodás,ami a kevés síelőnek is volt köszönhető. Amennyiben 1000 méter alatt huszon egy-két fok van (ahogy most is történt) még mindig nagyon jókat lehet csúszni, mintha legalább is egy gleccserpályán lennénk!

Általában kevesen voltak, néha volt csak közepes mennyiségű ember, de a sorállás akkor is szinte 0 volt, magyarok pedig egyáltalán nem voltak, ami betudható annak is, hogy messze van a pálya, még Szhelytől is 700 km (ami talán egyetlen hátrány), illetve köszönhető lehet ez annak is, hogy előtte van útban pl. Serfaus is, ami ,,leszedi" a síelni indulókat. Ahogy az előző és eddig egyetlen hozzászóló sem, így mi sem voltunk a 3. részen (St. Valantino). Bár nagy volt a meleg (napközben 1500 méteren is 15 fok volt), a pályák kb. 90 %-a működött. (El tudom képzelni, hogy ha nincs az átlagnál is jóval melegebb idő, akkor mág április végén is milyen jókat lehet itt síelni). Gyerekbarát is a hely, a schönébene-i részen például a kabin kiszállásánál három! szintre közlekedő (a két alső szinten befedett!) jegy nélkül használható varázsszönyeg van, aminek az ára gyakorlatilag egy kabinos hegymenet ára volt, hiszen azért ide is fel kellett menni a kabinnal (10 euro). Én még ilyen hosszú, ilyen jó lejtésű, varázsszönyeges tanulópáyákat még sehol sem láttam eddig. Az olasz és az osztrák részt síbuszok kötik össze.

Kilométer huszároknak azonban nem fog tetszeni ez a síterep, de aki jólejtésű (sok nagyon jó fekete pálya van) kíválóan kezelt széles pályákon akar jókat és olcsón síelni, annak szuper lesz, főképp tavasszal, amikor szempont a magasság is és kevesen is vannak.
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
Franciaország
Risoul - Vars
2014.02.16.
Az elmúlt héten itt síeltünk!

Pozítivumok: - olcsó volt: 110 euró a csoportos 6 napos bérlet és szintén 110 euró hét éjszaka apartmanban, ilyen árak ekkora pályarendszernél Au-ban elképzelhetetlen (+23.000 Ft volt az összes buszköltség)
- sok pálya (melyeknél a központi pályáktól való távolsággal csökkenő embermennyiség társult)
- kevés sorbanálás a lifteknél: 5 percnél többet a legritkább eseben kellett sorban álni
(-bár léccel voltam, de deszkásoknak nagyon jó különparkok voltak, ugratókkal)
(-pályán síelek, de hihetetlenül sok pályán kívüli sielési lehetőség)

Negatívumok: (Kis súllyal a latban): - messze van, de nagyon, haláli hosszú az út főleg buszon
- sok a (nagyon)lassú felvonó
- egyik felvonó fölött sincs bűra (az egyetlen kabinost leszámítva), így rossz idő esetén letép a szél és (vagy) agyon ázol a lassú felvonókban (is)

Ami viszont kiverte a biztosítékot (és nem csak nálam) az a pályakezelés, mert ez Au-hoz képest pocsék. Már a sítérképen majdnem az összes fekete és piros pálya úgy van bejelölve, hogy hóesés esetén nem kezelik azokat. Ez nem azt jelenti, hogy este megcsinálják és ha esik a hó akkor napközben nem mennek már ki rá (ez természetes lenne), hanem azt, hogy ha tudják, hogy másnap esni fog a hó, akkor ezeket a pályákat (mondom ez szinte az összes piros pályát és feketét érinti) nem ratrázzák le. Másnap este (a hóesés után) párra! esetlegesen kimennek. Következmény: piros pályák összetúrva, majd erre ráesik 10 cm hó, de mivel alatta összetúrt, ezért szűzhavazni sem egyszerű rajta. Volt (igaz csak 1-2 pálya) olyan pálya amire egy hét alatt egyáltalán nem mentek rá. Ha két napig nincs hóesés (ez csak egyszer volt) akkor csinálják meg a pályák döntő többségét.
Összeségében ez utóbbi dolog nálam nagyon lehúzza ezt a terepet (Nyilván, akinél egy hét alatt végig jó idő van mit sem vesz ebből észre semmit sem)
Ui.: akik már Fro-ban (Puy st. Vincent-ben) jártak tapasztaltak ilyet, de nem ekkora mértékben.
Nálam ezért csak hármas ez a síterep.
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
Megjöttünk négy napos kiruccanásunkról! Vasárnap köszönhetően a friss, de olvadó hónak, melyet már nem tudtak rátankozni és a ködnek nem sikerült fényesen, mindenki csetlett botlott a pályákon; hétfőn és kedden a szélnek köszönhetően a felső pályák nem üzemeltek (mivel viszonylag tapasztalt v-ok én gleccserre mindig napijegyet veszek. Hétfőn még kimentem és a pénztáros mondta, hogy nem mennek a felső felvonók, ezért vissza indultam. (Pár magyarral amikor ezt közöltem nagyon elszomorodtak, mert ők többnapos jegyet vettek és így ,,kénytelenek" voltak síelni. Kedden már ki se mentem, hanem a honlapjukon tájékozódtam. Ma azaz szerdán délelőtt szép idő volt, kemény, kiváló pályaminőség fogadta a tömeget, mert tömeg az volt. Lezárták a gleccser-jet pályáinak 60 %-át plusz a kétszemélyes ülőszékes pályájának a felét a válogatottak edzései miatt. Találkoztunk Sörapu és Pálinkás féle társasággal is.
Összességében vigasztalva az irigykedőket (én is az szoktam lenni, de küzdök ellene) nem voltak ideálisak a körülmények, nem tudom az írni, amit Stani szokott mindig, hogy milyen ...-ákat síeltünk minden nap és bánhatja, aki nem volt itt. Viszont hétfőn és kedden jókat kirándultunk, szurdokokat, vízeséseket látogattunk, a síelés perifériára szorult. (akit érdekel privátban leírom, milyen sok szép természeti szépség van a környéken)
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
Kedden voltam először itt. Kevesen voltak a pályákon. A pályák kéknek és pirosnak vannak jelölve,de közöttük kicsi különbség van (én úgy mondanám, hogy se nem kékek se nem pirosak, hanem lilák), összességében kék pályák piros szakaszokkal; jó síelőknek nem nagy élvezetet jelentenek, lejtésük nem egyenletes és nem is oly hosszúak. A hó kemény volt a nap végén lent gyengén puhulni kezdett. Egyszer kipróbáltam, de vissza nem fogok járni ide.
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2012.12.27.
Hali! Mi ma voltunk kint Szombathelyről. A pálya állapota hát... hogy is mondjam. Szóval reggel még valahogy jónak is volt mondható, de később 10 óra után, bár nem volt közel sem tömeg (de azért kevesen sem voltak), gyorsan leromlott. Bár már régóta síelek ilyen pályaminőséggel még nem nagyon találkoztam. 10 óra után a mariensee-i oldal alsó piros része a silány kategóriába tartozott és ez nem a pályamunkásoknak, hanem az időjárási (v)iszonyoknak köszönhető ugyanis: adott egy vastagon műhavas és egy icipicit rendes havas pálya, amit az elmúlt héten legalább 2X az eső öntözött meg (legutóbb tegnap). Szóval ezt a műhavat meglocsolták fentről a felhők, illetve az elmúlt napok +10 fok!-ja megolvasztott, majd ma éjszakára az egész megfagyott, végül ezt a valamit a síelők össze-vissza megturkálták és készen is lett a ... trutyi. Legalul egy jeges, néhol kavicsos rész, ezen rajta egy kemény de olvadó jégkása, melyben kisebb, nagyobb kemény jégdarabok voltak, melyek ide-oda dobálták a léceket. Ráadásul a pálya keskenyebb is a szokásosnál (gondolom örültek, hogy ezt is ennyire meg tudták csinálni) a A felső fekete pálya viszont, köszönhetően a kevesebb embernek és az ott egy kicsit mindig hidegebb időnek, egy fokkal jobb állapotban volt. (a mönichkircheni oldal sem volt jobb) Amúgy ha főn (déli, meleg szél) van, köszönhetően a pálya fekvésének, akkor a hőmérséklet nem kevesebb (max. 1-2 fokkal), mint Szhelyen, ha hidegfront esik be, csak ekkor érvényesül itt a földrajzórán tanultak, azaz, hogy 100 méterenként 0.5 fokkal csökken a hőmérséklet.

Egy szó, mint száz, ha nem fog esni rá friss (mű)hó akkor csak igen jó síelőknek, vagy mazochistáknak ajánlom.
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
Hétfőtől csütörtökig síeltünk itt. Az időjárás (ellentétben a bergfex-en írtakkal, ami szerint hétfőn lett volna a legjobb idő, míg csütörtökön pedig a legrosszabb) egyre jobb lett. (Általában megbízható amúgy a bergfex, de néha nagyon mellé lő; pl. csütörtökön reggel(!) is még havazást mutatott délelőttre, de egész délutánig nagyon szép idő volt) Szóval első nap azaz hétfőn akkora köd volt az egész pályán főleg 2500 méter felett, hogy max. az előttem lévő ülést lehetett látni, így gyakorlatilag mindenki csak botorkált a pályán és mivel most voltam itt először azt se tudtam merre kell menni, így mindig követtem valakit szoros emberfogással. A terep adottságaiból kifolyólag fa, vagy egyéb képződmény sem segítette a tájékozódást, max. a néhol leszúrt piros pályajelzők. Sokszor kis túlzással azt sem tudtam hogy állok-e vagy megyek, mert a hó és köd egybeolvadt. Ezután egyre jobb idő lett, de az igaz, ha valahol felhő volt, az a gleccser jet pályáin volt. Az új pályákon vagyis az alteck felvonó pályáin - és ez az összes napra igaz (hétfőt leszámítva, amikor mindenütt tejköd volt) általában jobbak voltak a látási viszonyok, pedig csak egy picit van alacsonyabban, mint amaz.

A pályákról:
a gleccser jet pályái kitűnőek voltak minden vonatkozásban (kivéve a már ecsetelt ködöt). A hó minősége nagyon-nagyon jó volt. Sehol egy jégfolt. (Amúgy ilyen viszonylag nagyobb pályarendszerrel még nem találkoztam, ahol abszolút nem volt jég). Ennek a pályái nagyon szélesek, szuper jó lejtésűek. A fekete az fekete volt, erős lejtéssel, majd lankásabb, majd megint erős lejtésű. A piros pedig egyenletes és jó meredekségű volt.
az új alteck-i pályák: hó itt is szuper volt. a pályák jóval keskenyebbek, a feketéje gyenge fekete, inkább piros. (gondolom a keskeny volta miatt lett fekete besorolású). A piros az gyenge piros. De ezek is jó kis pályák, kár, hogy minden délután lezárták ezeket lavina veszélyre hivatkozva.
a kabin tetejéről levezető 9-es és 10-es: ez, (mármint a 9-es) az elejét és a légvégét leszámítva igen gyenge pálya még kéknek is gyengus. (a gleccser jet kékje inkább piros volt, mint ez). Az alja ahol jobban lejtett és beszűkült teljesen össze volt túrva, már 11-től, ráadásul a fekete 10-es pálya is ebbe futott bele, úgyhogy a híres fis 10-es pályát nem sokan használták. Én is csak hazafelé csúsztam rajta egyet.
A mellettük futó 5-ös, 6-os és 7-es pályák pedig inkább átkötő pályának tűntek, bár jó szolgálatot tettek amikor köd volt feljebb.
Az alsó 11-es és 12-es pályák pedig végig zárva voltak.

A síelők: három náció tette ki a síelők 2/3-át, a szlovén, a horvát és a lengyel. Az első kettő jelentős versenyzői létszámmal vétette magát észre. (Kezdéskor azaz 8 órakor volt aki nem fért fel a vonatra annyian mentek ki az első indulásra!)Ezenkívül némi osztrák és német, kevés magyar, cseh és orosz, aztán slussz.
Összességében megérte kimenni jó kis síterep főleg a pálya felső részei és amíg itthon mindenki főtt a 33 fokban addig mi 0 és 5 fok között (2500 méter felett) síeltünk és zártuk a szezont!
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2012.02.19.
Mai helyzetkép: sok, de nem rengeteg ember; felvonónál max. 3 perc sorban-állás, de jellemzően inkább 1-2 perc; napsütés, majd borultság, szél nem fújt; kemény de csak néhol jeges pályák, du-ra a melegnek köszönhetően huplizódás. Egész jót síeltünk. A pénztárosnő elmondta, hogy mára 2000 fő alatt volt a jegyeladás, tegnap (szombaton) viszont több, mint 2000-en voltak. Legtöbben pedig a karácsonyi szünetben napi 3000 ember. A kollégám ez utóbbi időről mondta, hogy több, mint 5 percet kellett akkoriban sorban állni.
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
Ausztria
Strallegg
2011.12.30.
Stralleg-en voltunk ma.
Pálya: szuper hosszú, olyan mintha a nagy pályarendszerek egyik pályáján síelne az ember. Pálya állapota (jelenleg): kemény, de jól megcsinált, 12 órától jegesedő, de nagyon jól használható. Ember mennyiség: közepesen sok, főleg tanuló gyerekek, de 13 órától szinte senki. Ár: 12.5 euró pedig önmagáért beszél, ennyiért Mo-on sem lehet síelni (Hóvés kártyával ennyi, amit Szombathelyen lehet megvenni 1 euróért Vécsey Zsoltiéknál, amúgy 17 euró a napijegy ára.) Ajánlom mindenkinek ezt a titkos pályát, (persze aki nem ragaszkodik az ülőszékhez :-) Szhelytől csak 95 km.
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
St. Jakob im Walde ma: kellemes márciusi meleg, hihetetlenül jól megcsinált pálya (pedig a pályán kívül szinte semmi hó), ami azokon a részeken, ahol a nap megsütötte firmesedett és ettől még nagyszerűbb lett (igen jókat lehetett rajta carvingozni), ahol meg nem, mert a fenyők árnyékoltak, ott kemény, de nem jeges pálya a +8 fokban, közepes, de inkább kevés emberrel.
Lehet, hogy itt nincs ülőszék és nem oly hosszúak a pályák, de mindig igen jól előkészített, ár/érték arányban igen jó és Szombathelytől alig egy órányira van.
Ez a hely számomra most se okozott negatív meglepetést.
csabeszka
16 élménybeszámolót írt
16
14 éve tag
Ausztria
Brunnalm
2011.01.04.
HaliHÓ! Ma voltunk ezen a (magyaroknak) eldugott pályán, 120 km-re Szombathelytől.Hihetetlen, hogy a határ közeli pályákhoz képest (pl. Mönichkirchen) itt mennyi hó volt a pályán (és a pályán kívül) is. Nem mű, hanem rendesen havasak (hóbuckásak!) voltak a pályák. ,,Cserébe" viszont itt is annyian voltak, mint a mák (természetesen szinte csak osztrákok, egyetlen magyar rendszámot sem láttam a parkolóban-pedig kerestem:-)). A pályák változatosak voltak-hosszúak és jó lejtésűek, viszont a tömeg nyilván hamar buckássá avatta a pályát. Persze némi jég is volt rajta, de ez elhanyagolható! volt. A pályák érdekessége, hogy abszolút nem mondható rá az egyenletes lejtés, inkább olyan volt mintha hullámzódna lefelé. Szélesnek ugyan nem mondanám őket, de azért keskenynek sem. Mindenesetre érdekes, hogy az ünnepek után is ennyien kijöttek ide. Én jó szívvel ajánlom ezt a pályát haladóknak is 1-2 napra.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.