Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

gyf kiemelt beszámolói
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Csehország
Dolni Morava
2017.01.16.
Dolny Morava - ékszer az erdőben.

Úgy tűnik, én leszek a sihu csehországi tudósítója, hiszen az évi 1x csehországi síeléssel a kiérdemlem a legaktívabb csehországi fórumozó címet. A mellőzöttség oka, hogy a hosszú odaút nem hoz annyival kiemelkedőbb élményt. A távoság kb Schladmingnak megfelelő és azért ez nem a schaldmingi sírégió.

2017-re az élet Dolny Morava-t hozta elém (http://www.dolnimorava.cz/ ). A 4 órás út utolsó fél órája ment jól karbantartott alsóbbrendű úton, előtte autópálya vagy 2 sávos gyorsforgalmi.

Bár a pályáról kellene írnom, de nem mehetek el szó nélkül a Holtel Vista 4 csillagos pályaszállás mellett, amelynek szlogenje: "Pályáról a termálba!" Igen, a recepció az 1. szinten van, szobák a 2-4. szinten, konferenciatermek a -1-en, termál, wellness a -2-n, parkoló a -3. szinten. Pazar kiszolgálás, udvarias személyzet, finom ételek, szép, modern hotel.
A mellékelt kép a hotel ajtajából, a recepció elöl készült, ez a pálya részben piros, részben fekete.

A hegytetőn látható acélszerkezet egy Skywalk nevű kilátó és attrakció, előrevetítve, hogy itt nem csak az alpesi sízés az időtöltés.
Először az alpesi síről: A terepet 2 ülős lift , két csákányos plusz a bébipálya szolgálja ki. A hotellel szemben két piros pálya ereszkedik le a hegyről, a szemben lévő alja kellemes gyakorlópálya egy csákányossal. Az ülős végétől indul egy jojós felvonó a hegy legmagasabb pontjára, ahonnan egy focipálya szélességű piros ad lehetőséget a faltól-falig karcolni vágyóknak.

A távolabbi pálya még hosszabb, laposabb kék résszel, funparkkal, mini boardercross pályával szórakoztat.
A pályák szélesek, nem lejtenek oldalra, nagyon jó tempósan lehet sízni, deszkázni rajtuk. Az erdő nekem sűrűnek tűnik, de lehet csak nekem...
A kétpályarészt síbusz köti össze alul, de a lécen el lehet jutni egyikről a másikra és vissza.

Van éjszaki szánkózás, a szánkóra 300CZK kauciót kell fizetni és minden felvonózásra külön jegyet kell váltani, akár előre is. A szánkót a tetőn adják. Mi szombaton voltunk, sok vendég akart szánkózni, ennek eredménye az lett, hogy a hegytetőn a hóviharban kellett vagy fél órát várni a szánkóra. Melegedő, forraltborozó nincs ennek a felvonónak a tetején.

Van kiépített sífutópálya, lehet bérelni fat-bike-ot, a hely nyáron is élő, élhető üdülőhely lehet túra és kerékpár és MTB útvonalakkal.

Ha ki kellene valami negatívumot emelni, akkor az az lenne, hogy a hely cseh és lengyel vendégekre van ráállva, így elég ritka az angolt beszélő személyzet. A recepción kívül egy pincér és az egyik síkölcsönzős srác beszélt angolul.

A néhai Csehszlovák sí kultúrára jellemző, hogy minden faluban van egy felvonó. Éjszaka láttuk, hogy a völgy lejjebbi falvában van kivilágított pálya, éjszakai sízéssel. Hazafele jövet egy nagyobbacska falu iskolája mögött , a kézilabda pályán túl ott volt az iskola sípályája.
Szóval a terület meg van szórva kicsi pályákkal, de semmilyen médiumon nem láttam összefoglalót, hol mi is van. A cseh televízió sportcsatornájának van az osztrákhoz hasonló kamerakép összefoglalója.

Tartalmas pár napot lehet itt tölteni, pláne, ha a sízés csak az egyik szabadidős foglalatosság a sok közül.
2017-01-15-08.50.28.jpg
2017-01-15-09.10.01.jpg
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Ausztria
Klippitztörl
2016.02.16.
Chopoker kolléga sportgastein-i intelmén felbuzdulva írok pár szót a szombatunkról.
Győrtől Grazig zuhogott az eső, de már Grazban látható volt, hogy a hegyek felett süt a nap.
Klipitzre érkezve képeslapra illő idő fogadott minket. Az éjszaka 10cm friss hó esett, a fák, a táj, a hegyek szép havas volt.
A pályát nyitás előtt nem kezelték, talán nem is lett volna értelme, de 11-re szép nagy buckák alakultak ki, köztük jeges foltok. Aki tudta kezelte, aki nem, az szenvedett.
Nagyon kellemes pálya, érdekes a déli-keleti-északi tájolás, mindig lehet találni megfelő állagú pályát.
Jó hely, legfőbb előnyének az A2 közelségét mindanám, s azt, hogy távolabbi terepekre autózva is be lehet ugrani pár órás csúszásra.
2016-02-13-12.05.07.jpg
2016-02-13-11.36.25.jpg
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Ausztria
Präbichl
2016.02.12.
... én inkább arra tenném a hangsúlyt, hogy "ezerrel végig döngetnek rajta...." . Az tényleg gáz!
Amúgy azért van Prabichl-ben sok kisgyerekes, mert tök jó hely kicsi gyerekekkel. A Grübl oldal olyan nagyfiúsan néz ki, mégis simán abszolválják a csüntök is.
Ott van a "Schumpenwald" ,a buckaerdő, amely egyenesen paradicsomi 5 éves kortól, a szülőnek meg extragáz, mert képtelen követni gyerekét az erdőben a 150cm feletti lécével.
Prabichl nagyon jó hely, egyszerűen nem kell használni az együléses felvonót! Az a siklóernyősöké!
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2015.01.18.
Itt töltjük napjainkat kollégáimmal, szombat hajnalban érkeztem Jasnara.
jöjjön egy kis aktuális helyzet:
A pályák felső részei éjszaka visszafagytak az előző napi olvadtságukból, azaz reggel a felső régió sok helyen glatt jég volt. A Rotundatól lefelé a pálya bal szélén volt egy 10 m-es sáv, ahol a több hó segített megfogni a léceket. A szél óriási volt, többször leállították a funitel-t is. Egyszer emiatt 40 percet szunyókáltunk egy bubis 6 ülésesben. A nap végére visszakeveredtünk a hotel melletti 10-es pályára, ami tényleg gyönyörű fekvésű, egyenletes, kellemes lejtésű, nagyon segíti az önbizalom kialakulását...
Sajnos, estére locsogó eső jött, ma reggel köd van, de a pályákon van még hó, úgyhogy uzsgyi és este ujra jelentkezem!
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
A hely nevének jelentése Vöröshegyi nyereg, vörös színt nem láttam, de festői lankákat, sűrű fenyveseket igen.
Néhány napot értekezlet ürügyén itt töltök, hát felhívom a kedves sporttársak figyelmét e méltatlanul elhanyagolt területre.
Győrből 390km-t autóztunk Pozsony-Brno-Olomuc irányban, mire ideértünk, töbségében autópályán.
Evvel a teljesítménnyel akár Schladmingig is eljutottunk volna, de most ezt dobta a gép.
Az előrejelzéseket látva nem sok jóban reménykedtem, kérdeztem a helyi helyi kollégákat, talán inkább bringát vigyek?
A szállásunk a terep szívében található, méltó módon Hotel Cervenohorske Sedlo, 1013m-es tszf magasságon. Egy igazi időutazás a létező szocializmusba. Tisztaság és rend van, de a berendezést nem cserélték Gustav Husak uralma óta. A személyzet kedves és két fiatal pincérfiú beszél angolul is, ami nagyon hasznos a vendáglátásban.
A szálloda ajtótól 50m az első sípálya, de sajnos a frissen lehullott 15cm hó kevés a sporthoz, de látványnak gyönyőrű. A terepet sok kicsi felvonó és egy modern 4 üléses szolgálja ki. Kipróbálni nem tudtam, de sokkal több hó esetén jó kis terep lehet.

Síelni átmentünk a szomszédvárba, Khouty-ba, erről inkább ott írok.
F

Fotók: https://sielok.hu/fotoalbum/cerveno...horske2014/galeria/ (szerk.)
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Ausztria
Kitzbühel
2013.03.18.
3 napot töltöttünk a régióban, szállásunk Mittersilben volt.
Bár nagyon szeretek síelni, most jutottam el először ebbe a régióba. Azt kell, hogy mondjam, ez egy másfajta minőség, mint amit az ember Lomnicon vagy Stuhlecken kap. A régió minden szegletéből süt a profizmus.
Olyan volt nekem ez a 3 nap, mint amikor egy gyerek beszabadul az édességboltba. Rengeteg finomság, nem lehet betelni vele. Vissza kell jönni és alaposan megrágva élvezni lakoma minden falatját.

I'll be back!
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Ausztria
Zillertal Arena
2013.03.17.
A mai napon a Ziller Aréna volt soron.
Az előző két nap böjtje és havazása után ma bónuszt kaptunk: Tökéletes pályák, szélcsend és szikrázó napsütés.
A Kriml vízesés felöl mentünk fel az aréna eldugott sarkába. 9:04-kor mentünk be az első kapun. Egyből egy focipálya szélességű, kellemes lejtésű pálya fogadott mindannyiónkat. Egy órát élvezte a csapat a vasalt pályát, a tökéletes körülményeket.
10-kor egy hetes különítmény nekiindult a kalandoknak: Klári, Bendi, Zoli, Feribá, Kati, Levi és jómagam.
Tempósan, de kényelmesen mentünk hegyre föl, hegyről le, és eljutottunk jó messzire.
A 11 órás sör egy Fussalm nevű hüttéban ért minket.
Tovább mentünk, távolodtunk a kiinduló ponttól és 12:40-kor visszafordultunk. A táj gyönyörű volt, a pályák kezeltek és jók voltak. Errefele is voltak focipálya szélességű élvezetes carvingpályák. Végül belefutottunk a kikerülhetetlen fekete pályába. Meredek és jeges volt, de le kellett jönni rajta. Utána kényelmesen visszacsúsztunk a kiindulóponthoz, és újra találkoztunk az utóvéd csapattal.
Ki-ki erejéhez mérten még csúszott a helyi pályán, Sipi, Bendi, Levi még elkapták az utolsó felvonót, még egyet csúsztak, aztán bezárt a bazár.

Szép hely, remélem ide is visszajutok még!
F
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Egy szép napot töltöttünk itt -4-6 fokban, napsütésben tegnap, vasárnap.
Nagyon jó alternatívája a környékbeli kis terepeknek (Niederalp, Aflenz). Mi az A1-B50-...-S6-os útvonalon mentünk. A Stuhleck-i lehajtó után még 20-25 perc a parkolóig, ebben pár perc S6, Krieglach-nál kell lemenni, innen már táblákkal jelölik. 14km egy jól karbantartott, hegyi főúton (B72) a faluig, onnan 5 perc erős kapaszkodó egy felszórt szerpentinen a terepig.

A pályát egy 4 üléses lift szolgálja ki, modern, gyors, az a leakad a kötélről, gyök2-vel aládmegy aztán repít típus. Nagyon kényelmes, biztonságos.

A pályák szélesek, jól karbantartottak, nem volt buckásodás.
Nincs oldaldőlésük, aki patikai tisztaságú karving-kanyarokat akar húzni, itt megteheti.
A tetőn van egy kicsi funpark pár elemmel és van egy kezeletlen domboldal ölnyi mély hóval, aki erre vágyik.

A pontkártyáról az ülős lift 20pontot von le, a fenti csákányos 10 pontot, a lenti tanulópálya jo-josa 3 pontot von le.

Lehet helyben kölcsönözni szánkót, mi 1,5 EUR- fizettünk 3/4-4-kor, hogy egyet szánkozzunk is, a síbérlettel mentünk fel.

Hütteárakat nem tudok, nem voltunk benn.
A terep olyan mint egy finom bon-bon, nagyon ízlik, és többet kívánna belőle az ember.
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Magyarország
Eplény
2011.12.03.
Végül délután 3-kor indultunk Győrből, zuhogó esőben. Nem sok reményem volt, de ez a nap erre (is) volt szánva.
A parkolóban 30-40 kocsi fogadott, eső nem volt, a fák zúzmarásak, szóval egy másik világba csöppentünk.
Csak az alsó 400 ment, a csákányos szolgálta ki.
A pálya jó volt, nem volt bucka vagy jég. Követ sem láttunk, szóval kitűnő szombat délutáni átmozgatás volt.
A parkolóban most volt egy kis világítás, jó, Népszavát nem lehetett ennél olvasni, de valamit láttunk.
Összességében jó volt! Köszönjük Aréna!
F
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Szlovákia
Tátralomnic
2011.01.23.
Pontosítanék, 5 EUR volt a napijegy valami idióta marketing akció miatt. (újságban megjelent a kupon, amit ha kitöltve leadsz a pénztárban 5 eur a jegy, személyes adatokat leellenőrzik = valamilyen cég ebből a célcsoportból címlistát gyűjt).

Eldöntöttem, ha már itt vagyok, nem megyek haza anélkül, hogy ne csúsznék Lomnicon.
A 9-es liftindulásra ott voltam és csodák csodája, nem volt tömeg. Az első parkoló tele volt, vele szembem, egy kis utcában parkoltam.
A parkolóból a pályához, kellemes meglepetésként, egy mozgójárda vitt fel.
A jegypénztárak, ügyesen keleti tájolásúak, szóval a felkelő nap szembesüt a pénztárosnak, ezért le van fóliázva az ablak, de te látod magad a tükörben...

A kabinos a Skalnate pleso-ig járt. Minden pályát bejártam, a pirosak dögösen meredekek, a lenti kék nagyon wellnes, mindenki tudna rajta csúszni.
A hó jó volt, az olvadás után maradt jeget sikerült eltakarni friss és műhóval, de 10.30-ra már előbukkant itt-ott a jég.
Mire 11-re leértem, óriási lett a tömeg, úgyhogy visszaváltottam a bérletemet és 2 óra csúszkálás után indultam haza.
Két tilosban parkoló szlovák kocsin kerékbilincs volt... Vigyázni!!!
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Szlovákia
Csorba-tó
2011.01.11.
Snowboard és Csorba-tó:
A 3-as pálya nagyon jó gyakrolni, egyenletes lejtésű, bizonyos hétköznapokon este is megy.
A 8-as a 6 üléses mellett ugyancsak jó, széles, változatos lejtésű.
Az 1-2 felső szakasza a 8-as hoz hasonlóan nagyon jó, de a jó szakasz végén nem tudsz visszamenni.
Az 1-es vége egy keskeny, egyenes hullámvasút, deszkával nem az igazi, ha elveszetd a lendületet, lehet sétálni.
Utána van egy meredek letörés, elsőre HŰHA, de meg kell tanulni legyűrni.
A 2-es vége ugyncsak laposka, egyenesen kell csúszni, ami nem egy álom deszkával.
Cserébe az 1-2 szép hosszú, kondit igénylő pályával ajándékoz meg.
2 szezon után nem lehet gond, de bemelegítésnek menjetek először pár kört a 3-ason.
F
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Ausztria
Präbichl
2010.03.14.
Szombaton voltunk Praebichl-ben.
-2 fok és viharos szél fogadott, ami nap közben fokozatosan erősödött.
Valósznü, emiatt nem ment a Polster, csak a Grübl.
Aki nem birja a szelet, maszkot vett fel, vagy sálat kötött.
A pályák végig jó állapotban maradtak, sorbanállás nem volt.
Győrből kerek 3 óra, az utolsó 20km nem autópálya, szóval nagyon jó!
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Ausztria
Präbichl
2010.02.15.
Most hétvégén voltunk 2 napot.
Gyönyörű idő és glettelt pályák fogadtak. A max sorbanállás 11 óra körül volt vagy 5 perc. Sokan voltak, de bőven elfértünk, jegesedés, buckásodás nem volt.
Önmagához képest kevés volt a hó, de még így is jutott lehetőség erdei kalandokra a fiatalságnak.

Szállás a Praeblicherhof-ban volt. Abszolut pályaszállás, a ház sarkáig lehet csúszni és innnen lehet indulni. A ház kocsival könnyen megközelíthatő, kultúrált szoba, bőséges reggeli, de kuka személyzet. Csak németül beszélnek, és nehezen akarják megérteni, mit akar az ember mondani a kevés német tudásával (ha már angolul nem beszélnek).
Jó német nyelvtudássl szép napokat lehet itt tölteni.

Nagyon jó két nap volt!
Praebichl-Alkonyat-a-szobabol.jpg
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Szlovákia
Csorba-tó
2010.01.25.
Most már itthonról, ékezetes billentyűzettel:
Szerdától szombatig voltam a hotel RISY-ben.
Kényelmes, egyszerű hotel.
Csütörtök este mentünk fel Csorba tóra esti csúszásra.
A pálya le volt ratrakolva, mentek a hóágyúk.
A pálya menti 3 üléses nem mai darab, de felvitt, ez a lényeg. 2 óra múltán kellemesen elfáradva mentünk vissza a hotelba.
Péntek délután 2-re értünk ki, a felső, fizetős parkolóban még volt hely.
Felmentünk a SOKOLISKO tetejére a 4 ülésessel.
A hivatalosan meg nem nyitott 6 ülésest is ki lehetett próbálni, tesztüzemben volt.
A pályák nem voltak összetúrva, kifagyott, jól sielhető hó volt rajta.
Szombaton 1/2 11-re értünk ki, végül is 9 hosszú km a hotel..., kaptunk helyet a felső parkolóban.
Délben elindították a 6 ülésest a hivatalos ceremónia után.
Gyönyörű idő volt, a pályák jól tartották magukat
Sorbanállás nem volt, hála az óriási felvonókapacitásnak.
Szombaton a 4 üléses határozottan gyorsabban ment, mint pénteken.
Sajnos, én is láttam 3 mentést.
Szép napok voltak.
A felvonókapacitáshoz mérten keskenyek voltak a pályák: A pályákon kényelmes mennyiségű ember volt, de a felvonók nem voltak tele, főleg nem az új 6 üléses.

F
Apa503.jpg
Apa502.jpg
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Ausztria
Wenigzell
2009.01.19.
Erika!

Csak a tisztánlátás érdekében: a pálya használata ingyenes, "csak" a felvonóért kell fizetni. Ez alól KIVÉTEL a rövidebb csákányos melletti "C" jelű köteles "bébi" lift. Ez viszont nem 300 m, max 50-80m, ellentétben a térképen jelzettel. A köteles azt jelenti, hogy te markolod meg a műanyag kötelet, és úgy húz fel... Nem túl kényelmes, de elsőre megteszi.
Wenigzell kiváló tanulni! Nézz körül a Joggland topicban! A Joggland szövetség része Wenigzell is.
Ajánlom figyelmedbe Mönichwald-ot, mint másik tagot. Ott van pályaszállás.
A megközelítés Bp-ről: M1-A1-B50-A2 Pinkafeld-ig. Onnan 25km Mönichwald, 35km Wenigzell.
Bérlet és szállás ügyben fordulj bizalommal Vécsey Zsolthoz, ő a helyi "guru".
A terület honlapja: http://www.schiregion-joglland.at/
Üdv: F
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Magyarország
Ajka
2008.11.24.
Srácok, ha eddig ez nem jött le, most elmondom tisztán: Ez nem az a pálya, amiért 20km-nél többet érdemes autózni. A pálya nincs karbantartva. Nyitvatartás non-stop, te döntöd el, mikor mész rá. Senki nem mondja, hogy ne menj rá. Rámehetsz sível, snowboarddal, szánkóval, traktorbelsővel, quaddal, terepjáróval. Akár egyszerre. Korlátokat csak a szocializációd szab. Ha van hó, a kanyargó síelők között egyenesen zúgatnak le a vasszánkóval a srácok. Ha leértél, menekülj, mert ha tollászkodsz, a következő hullám szánkós eltrafál.
Ha leértél, a felvonóhoz kb 200m-t kell emelkedőn sétálni.
A pálya teteje meredek, a középső szakasz közel vízszintes, nyílegyenesen át lehet rajta csúszni.
Szóval, ha síelni, deszkázni akarsz, Eplény. Ha bulizni, ökörködni, gyere ide!
Legutóbbi infó szerint 100Ft volt egy felmenetel. Menetidő felfele 15 perc!!!!
De az étterem kínálata nagyon finom!
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Balu!

Vasárnap végül is Ruzomberokba mentünk.
Nagyon jó hely lenne, ha...
Sajnos itt is érzem azt a nyersességet, vagy más mentalitást, ami sokszor tapasztalható Szolvákiában.
Mire gondolok: Éjszaka leesett 20cm friss hó, a hegyen -1-2 fok és nagyon jó minőségű hó volt.
Mire 10-re felértünk, szét volt síelve a pálya, a friss hó alól kilátszott a jeges ratrak nyom. Ez nagyon kiábrándító és kellemetlen. Szóval nyitás előtt nem tömörítették le a havat, az elsők porhóban síeltek, aztán buckavadászat. A székes felvonó, vamaint a kabinos kiszállójánál lévő és a székes melletti tányéros felvonó üzemelt, máshol kevés hó volt.
A másik, hogy nem értem, egy ilyen szép és színvonalas helyen mit keres 2 ronda üvegtirgis büfé, pláne úgy, hogy a szakadó hó miatt senki nem ül le a padokra, hiszen átázik a s...e. Máshol ilyenkor kinyitják a hatalmas ernyőket és alatta jól érzi magát a vendég = költi a pénzt. Az étteremben nem volt hely, a teraszra meg seki sem akart leülni az előbb említett okok miatt, úgyhogy 10 ember ebédjének ára más vendéglős kasszájába folyt be.
Szóval egy kicsivel több odafigyeléssel sokkal több elégedett vendéget szerezhetnének.
1-2 követ láttam a pályán, a kollégám deszkája is kapott egyet, de jobban járt, mnit az a srác akinek a deszkáján a famag is kilátszott, úgy elkapott egy követ.
A völgybe vezető hosszú pálya kellemes, kicsit szűk, ami kezdőknek kellemetlen lehet. A közepétől olvadt, a völgyben +1 fok volt.
Fent nincs zárható tároló.
Bankkártyával lehet fizetni.
Sorbanállás nem volt.

Összességében jó volt, de nem húz vissza a szívem. Ha úgy alakul, jövök, de ha van lehetőség, kipróbálok más helyeket is.

F
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Folytatás:

A nagypálya teteje kellmes lejtésű, friss hó volt a nagy havazás előtt is.
A vége elég meredek, itt a hókupacok között jég volt, a síelők 80%-a csak szenvedett itt.
A felső szakaszon üzemelt egy POMA, ha valaki ki akarta hagyni a meredek részt, csak a nap végén kellett leszenvednie magát.
A vendégsereg szlovák és lengyel, a hegyen 3dl tea 20Sk, 3dl Zlatny 18Sk...
Pozitívumok: Kényelmes megközelítés a parkolóból, jó tanuló pálya. Jól felszerelt sí és SB kölcsönző, szerviz.
Negatívumok: A hivatalos honlapon nem az aktuális ár van fenn, 650SK a felnőtt napijegy, ahogy a sielok.hu irja. Bár van elvileg 3 órás jegy, de nem bírtak adni, valamint nem tudtak számlát adni a bérletről, "..majd küldjük".
Szóval jó kis hely, összességében ajánlom! Egy napra mindenképp jó, ha valaki itt tölt több napot.

F
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Tegnap itt voltunk a csapattal.
Besenovából indultunk és a rövidebbik utat választottk. Ez egy szép hegyi út, de tök jég volt, az átlagsebességünk 40km/h volt, 1 órát autóztunk. Dolny Kubin felé talán gyorsabb lett volna.
A parkoló 8km-re van ZUBEREC központjától.
Az egész pálya két hegygerinc között fekszik, nagyon nagy szél volt a magasban, de a pályán elviselhető volt és a modern 4 székes felvonó is járt. A parkoló a pálya szélén van, max 200m gyaloglás enyhe lejtőn.
Itt van a tanuló pálya egy rövid, lassú és egy hosszabb gyors POMÁ-val, rendkívül kényelmes mechanizmussal. A 100kg-ot nem rántotta meg.
Ha felmentél a gyors POMÁ-val, lecsúszhatsz a székes aljához. A székek fixen rögzítettek, nincs szállítószalag, a menetidő 12-13 perc. A felső állomás a hágó tetején van, innen indul le a nagypálya.

Foly. köv. indulok síelni, vagy deszkázni!

F
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Ausztria
Zettersfeld
2007.03.18.
Na megjöttünk!

A Zetterfelden kezdtünk. Ez egy tutti pálya lehetne, de délben sajna +7 fok volt a csúcson, úgyhogy nagyon ragadós lett a hó.
Pénteken, szombaton Mölltal gleccseren voltunk.
Ez viszont csodálatos volt.
Be volt tervezve Silian is, de a meleg miatt nem mertük megpróbálni, inkább ráfizettünk 4EUR-t naponta, fejenként, hogy mehessünk Möltallra.
Időben kellett érkezni, mert hatalmas volt a tömeg a parkolóban és a vonaton.

A szállásunk Oberdrauburg-ban a Gasthof Post-ban volt. A szállás jó volt, a kaja kiváló. Félpanzió 7250HUF/fő/éj több mint kiváló. Egy veszprémi iroda szervezte az utat. Innen 20km volt Zetterfeld, 50km Mölltall.
gyf
21 élménybeszámolót írt
21
17 éve tag
Tavaly márc 18-án, egy értekezlet kapcsán voltam Zelezna Ruda-n. Ez a hely 50km-re van Deggendorf-tól (A3-as autópálya Passau és Regesburg között), a Bajor erdő Cseh oldalán. Olcsóbb, mint a német oldal. 1-2 napra O.K, de hosszabban erős kompromisszumok árán maradnék. Sok szétszórt kicsi pályából áll, a fő pályát egy 4székes Doppelmayer szolgálja ki A SPICAK (SPITZBERG) csúcs alatt. Szombat délelőtt voltam, 15 perces sorbanállás alakult ki, léctaposással. A snowboardosok lecsatoltak és előreszlalomoztak a síelők között. A végén a liftes fiú üvöltözve vette rá honfitársait, hogy a 4 székbe 4-en üljenek, ne csak ketten.
A parkoló kicsi és fizetős, 100CZK cash. Reggel 8-ra érkeztem, az utolsó helyek egyikét foglaltam el. Ezután a népek ócska utakon cipelték a cuccukat a pályához. Plusz fokok voltak, úgyhogy mikor 1-kor távoztam, 10-20cm-es olvadékvízben gázoltak a pálya felé.
A liftpénztár mellett van síkölcsönző, 2-4éves modellekkel. Itt már lehet kártyával fizetni.
A cím: http://spicak.cz/english/index.php.
Azoknak ajánlom, akik Németország felé utazva van 1/2 napjuk egy kis olcsó síelésre.

Let it snow!

Feri
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.