Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

snowbiker által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (113)Időben csökkenő Időben csökkenő
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Bukovel
2010.03.08. 22:52
Sziasztok!
Megköszönném, ha valaki nagyvonalakban leírná az útvonalat Beregszásztól Bukovelig. Pénteken indulnánk, addíg kellene, ha lehet.
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.03.07. 19:54
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.02.28. 19:49
Köszi Emperor, ez gyors volt, igaz kicsit életlen a kép. A lábtartó helyét nem látom tisztán. Ez a váz kifejezetten skibike váz, ugyanis nem látom a pedáltengely helyét?
A papucsai is nagyon profinak tünnek. Azok is speckók, vagy snowblade lécek?
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.02.28. 19:33
Szia Abatman és mindenki!
Válaszolva kérdésedre, van egy 8 éves kislányom és egy nagyfiam.Ha azért kérdezted, hogy szívtelenül át akartam gázolni a bukásom előtt a gyerekeken, akkor félreértettél! Én csak arra akartam utalni, hogy ha előre tudom, hogy ekkorát fogok perecelni, biztos egy másik megoldást választok, ami nem feltétlenül lett volna veszélyes másokra. Ezekről a helyzetekről utólag átgondolva, mindig tudnánk jobb megoldást, viszont akkor és ott kell helyesen és gyorsan dönteni.
Számomra ez a baleset arra világított rá, hogy sokkal, de sokkal elővigyázatosabbnak kell lennem.
Részemről, nem is ragoznám ezt tovább és még egyszer bocs, ha félreérthetően fogalmaztam.
Bundas két lécen csuszásáról is ejtenék pár sort. Én is elláttam lábtartóval a bicajomat, használtam is egyszer kétszer. Abban is igazat adok, hogy teljesen más, mint láblécekkel, sőt még azt is aláírom, hogy bizonyos lejtőkön jobb is. Viszont, van egy nagy hátránya, hogy csak ülős felvonón használható. Az általam látogatott síterepek 70%- án csak csákányos és tányéros felvonó található. Az ilyen helyeken viszont nélkülözhetetlen a feljutásnál.
Ha valakinek van erre alternatív megoldása, szivesen veszem, ha megosztja velem.
Emperor, fel tudnál rakni egy közeli képet a bicajodról?
Jövő hétvégén készülök Chopokra, talán már bírni fogja a vállam.
Nemsokára vége a szezonnak, használjuk ki ami még hátra van belőle!
Üdv mindenkinek!
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.02.26. 21:54
UFF!!!
Jól beszéltél emperor. A veszélyességéről, teljesen igazad van, ha ész nélkül csináljuk. Az én balesetem is abból adódott, hogy nem akartam veszélyeztetni 3 fiatalt. habár, így utólag, mindenképpen köztük próbálnék átmenni, mint rámenni az ugratóra.
Te mióta űzöd ezt a válfaját a téli sportnak és milyen típusú a bicajod?
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.02.22. 21:56
U.I.
A sielők. hu apróba is ha beírod a keresőbe a snowblade szót, 12 ezerért is van egy jónak tűnő és 15-ért is van egy fischer márkájú. Plusz a rajta lévő kötést, felhasználhatod a leendő láblécedhez, ami a felvonózás miatt elengedhetetlen. De ez csak egy tipp!
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.02.22. 21:46
Szia Rider_03
Mindenképp a te megoldásod a kompaktabb, de nekem nagy átalakítást igényelne. Mellesleg láttam gyári megoldást mindkettőre.http://www.vatera.hu/salomon_snowblade_90cm_163477128.html
A vaterán, ha beírod a snowblade nevet találsz még néhányat.
Én is ilyennel láttam el a bringámat. Ezek a lécek állnak a legközelebb speckó snowbike lécekhez. Nekem csak 90 cm-es fért el a vázban, a gyári bicókon általában 1 m-es van. Szerintem a legnagyobb különbség a gyári és ezek között az árában van. Míg a gyári 70 ezer körüli, ebből 30-ért újat kapni, de szerintem használt is megteszi 15 körüli áron. Nyáron én is tervezek még egy végleges verziót legyártani, ami kompaktabb és kicsire szétszerelhető és a súlya is kevesebb. Elég nagy a kihívás, de megpróbálom.
Üdv.
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.02.20. 18:11
Sziasztok, mindenkinek.
Nagy a csend a topikon. Senki nem volt sehol csúszkálni?
Rider_03 hogy haladsz a bringáddal? Én ma szereltem fel a lekonyulásgátló rúgós biztosítást, képet majd holnap teszek fel róla, a kérésed szerint. Nem bonyolítottam túl, de remélem a funkcióját ellátja majd.
A sérülésem még nem múlott el teljesen, de azért már valamivel jobb. Nem múlhat el a szezon, hogy még legalább egyszer ne üljek a nyeregbe, ezért reménykedem, hogy lesz még lehűlés, ha itthon nem is, legalább a szlovákoknál.
A kollégáim március elején, készülnek Ukrajnába 3 napra, még azon is gondolkodom. Állítólag világbajnok pályájuk van, ami a sógorokéval vetekszik. Efelől ugyan vannak kétségeim, de ki tudja.
Na mára ennyi, sziasztok.
DSCI4665.JPG
DSCI4670.JPG
DSCI4672.JPG
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.02.10. 20:32
Köszi Rider03 az ötletet, nagyon figyelemreméltó. Hasonló megoldást én is láttam már gyári kitten, de az én esetemben, mivel nálam az a rész ahol a rúgók lennének teljesen zárt, így utólag már csak nagy átalakítás árán lenne megvalósítható.
A következő (ha lesz) modellemnél, biztos valami hasonlót alkalmazok majd. Addig is gumival, vagy, húzó rúgóval oldom meg, a Brentereken is így van megoldva.
Kérdezted a multkor, hogy tudnék e adaptert gyártani, amire sajna azt kell válaszolnom, hogy per pillanat nincs rá lehetőségem. Ha változik a helyzet, értesítelek.
Már nagyon hajtana a vérem, hó is van, de ha rosszul mozdulok, mintha egy kést döfnének a bordáim közé! Várnom kell még egy hetet legalább.
Ez az öregúr akit Brenternek hívtak, 1949 ben találta ki a mai síbicikli ősét. Ennél még nem kellett rúgót alkalmazni a hátsó lécnél.
SB416--snowbike-history-engelbert-brenter-1949.jpg
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.02.08. 19:56
Sziasztok!
Bocs, hogy nem jelentkeztem egy pár napig, tényleg nagyon cefetül voltam ezidáig.
Ígértem, hogy leírom nagy esésem történetét. Azonnal válaszolva Abatman kérdésére, dehogy ment el a kedvem, sőt!!!
Az viszont igaz, hogy eldöntöttem, hogy nagyobb alázattal fogom irányítani bringát!
A mult szerdán, mivel ideális körülmények fogadtak Bánkúton, a haverokkal kiugrottunk egy esti síelésre. A pályán lehettünk vagy 20-an a hó 45 cm-es jol eldolgozott, szóval soha rosszabb körülményeket. Már kb 2 órája csuszkáltunk ,én próbáltam a határokat kitolni döntésben, kanyarodásban és nagyon élveztem a helyzetet. A haverok is egy kivételével először láttak csúszni, az idegenekről nem is beszélve, előttem a felvonókezelő szerint, meg senki nem használt hasonló szerkezetet. Nem győztem a kérdésekre válaszolni.
A baleset úgy történt, hogy az egyik nagyobb lejtő után egy enyhe jobbos kanyarnál, (aki ismeri a pályát a siház előtti rész), utolértem három tini sízőt. Egy pillanat alatt felmértem, hogy köztük, a kiszámíthatatlan szlalomozásuk miatt veszélyes lenne átvágni s mivel jobbra hagytak egy nagyobb helyet, szükebbre vettem a kanyart fékezés nélkül. A pályának ez a része , úgy van kialakítva, hogy egy dombon kell keresztben áthaladni, a domb pedig a bal oldalon a legkissebb és jobbra növekszik. Erre emlékeztem is és rögtön tudtam, hogy rázós lesz átugratni, de akkor már nem volt visszaút. Arra viszont nem számítottam, hogy aznap a jobb oldalán építettek egy nagyon nagy ugratót a deszkásoknak. Amikor az esti félhomályban kb 2m-re lehettem, akkor döbbentem rá, hogy ez nagyon fog fájni, de még ezt sem gondoltam végzetesnek. Ahogy az ugrató feldobott, szerintem a léc alja bő egy méterre volt a földtől, de még ekkor sem gondoltam nagy esésre. Viszont az lett és ezt magamnak köszönhetem, ugyanis a hátsó lécem nincs rúgóval biztosítva a lekonyulás ellen, ami azért van, mert "úgysem fogok ugratni".(Ezt nemsokára pótolom)
Tehát folytatva, amikor leszállóágra kerültem, a hátsó léc orra lekonyult és beleakadt a hóba, ezáltal a bicaj eleje ért hamarabb a talajhoz, én pedig fejjel előre megkezdtem önálló rakéta életemet. Az érkezés fejjel és jobb vállal történt és a karommal megütöttem a bordáimat. Nem kaptam levegőt és nagy volt a fájdalmam. Pár perc múlva picit jobban lettem és úgy éreztem semmi komoly, csúszok tovább.Felhúzattam magam a felvonóval, de a lefelé csúszásnál a bakkanokon nagy fájdalmaim voltak, ezért hazafelé vettük az irányt. Mire leértünk a hegyről, a kórháznál úgy tudtam kiszállni a kocsiból, hogy közben jajgattam. De ez már egy másik történet. Szerencsére nem törött semmim és belső sérüléseim sem lettek, csak erős zúzódásaim keletkeztek. Napról napra javulok, amire nagy szükségem is van, hiszen még tart a tél és két hét múlva egy többnapos van betervezve.
Dióhéjban ennyi. Ja, a legjobbat kihagytam! Mi volt az első kérdésem, miután kaptam levegőt? Hát persze hogy az. Mi van a bicóval? Nem törött el? A haverok azt mondták: ez hülye! Mellesleg semmi balya nem lett, kiállta a próbát és ez sem mellékes!
Ezentúl biztos, hogy óvatosabb leszek.
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.02.03. 23:00
Sziasztok
Most jöttem meg Bánkútról, jobban mondva a baleseti sebészetről, ugyanis egy akkorát pereceltem, hogy rengett a föld. Most nincs lelki erőm írni, de holnap ha megmaradok, leírom a mások okulására, hogyan történt.
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.02.02. 23:23
Én tavaly december elején a neten láttam először ilyen szerkezetet. Én is azzal kezdtem, hogy gyorsan keresek egy használtat olcsón, de sajna sehol nem találtam eladót belőle.
Gyakorlati ember lévén a második gondolatom az volt, hogy csinálok egyet. K.b.egy hét elteltével, már ki is próbáltam a fiam régi montijából faragottat. Már ekkor éreztem, hogy rabul ejtett a dolog, és rögtön utána, elkezdtem megtervezni a következő darabot, ami főleg a rugózásokban tért el az elsőtől, de ez még mindíg bicikli benyomását kelti. Ez önmagában ,még nem is olyan nagy baj, csak a súlyát kellene lejjebb tornászni. Jelenleg a harmadik generáció tervezésénél tartok, de ez már tényleg csak a nyáron készül el.
Abatman kérésének eleget téve, néhány szót a lécekről: nem vagyok szakértője, de szerintem a sima snowblade lécek nagyban hasonlítanak , a snowbike lécekre. Biztos vannak különbségek az eredeti javára, de szerintem nem számottevőek. Ezt azért gondolom, aztán lehet, hogy tévedek, mert az első bringára, régi 15-20 éves léceket fűrészeltem le és nagyom jol muzsikáltak. Miután lecseréltem carving snowblad-ekre, azt vártam töle, hogy ég és föld közötti különbséget fogok tapasztalni! Aztán csalódnom kellett, picit jobban fordul és ennyi. Ha egyszer módomban lesz kipróbálni egy gyárit, akkor tudok majd igazán véleményt formálni.
Holnap megyek esti sielésre Bánkútra, csiszolom tovább a technikát.
Rider 03- a léc rögzítése még nálam sincs teljesen kiforrva, de ha érdekel egy másik alkalommal bemutatom az enyémet. Az álltalam használt léc 90 cm-es salomon snowblade. A gyári az 1m-es, de nálam a bicaj váz nem engedte ezt a hoszt.
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.02.01. 22:33
Meg volt a bicajozás Bánkúton. Mitagadás, nem voltam elragadtatva a pálya minőségétől! A hó nagy volt, viszont egyáltalán nem volt letaposva, majdnem szüzhó volt a pályán.
A két üzemben lévő felvonóból az egyiket elég sokáig javították. kb 20 perc volt a várakozás csúszásonkét, viszont számomra jó hír volt, hogy fel sem merült, hogy nem mehetek a pályán.
Ígyhát ismét csiszolhattam, a technikámat.
Röviden ennyi.
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Bánkút
2010.01.31. 20:27
Ma voltam Bánkúton és az egyik szemem sirt, a másik nevetett.
Egyrészt itt van nekünk, ez a gyönyörű helyen, jó adottságokkal rendelkező pálya, másrészt elszomorító, hogy szervezetlen, nemtörődöm társaság üzemelteti. Olyan, mintha tíz éve megállt volna az idő. Nem elég, hogy egy szezonban, jó esetben 10 havas nap van, még a felvonók is üzem közben vannak bütykölgetve.
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.01.30. 20:01
Végre!
Havazik! Holnap beindulnak a felvonók Bánkúton. Reggel indulok a családdal. A kislányomat megsíbicikliztetem. Legalábbis nagyon remélem, hogy a hazai pályámon nem tesznek keresztbe. Ha visszajöttünk, élménybeszámolok.
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.01.26. 18:55
Egyetértek a b/verzióval, én ma ütöttem le a vaterán egy 1 méteres snowblad-et. Szerintem ez jobb mint a big foot, nem teljes értékű síléc, de azt mondják sokkal jobb vele menni és a térdet is kíméli. Mellesleg, mint korábban írtam, azzal is belejöttem a multkor.
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
2010.01.24. 17:28
Én tegnap voltam Drienicán. Nagyon jó volt a hó minősége, viszont délre elég sokan lettünk. Az egyik felvonó kora délután megadta magát, amíg javították, mindenki a másikon ment fel, ekkor nagy volt a tömeg.
Én síbiciklizni akartam, amit sajnos meghiúsítottak a felvonókezelők, viszont ettől eltekintve, kellemes közepes síterep.
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.01.24. 15:33
Tegnap voltam a szlovákoknál, Drienicán. Sajnos innen is negatív élményekkel tértem haza, ugyanis itt sem használhattam a síbicajt. Itt sem tudta megmondani a felvonókezelő, hogy miért, mindössze annyit ismételgetett, hogy ezen a pályán ilyen alkalmatossággal tilos.
Mivel már a tányéros felvonótól nem fordulhattam vissza, nagy kegyesen megengedte, hogy egyszer felmenjek a felvonón. A pálya elég hosszú és nagyon széles, itt nagyon tudtam volna csiszolni a technikámat. Nem tehettem mást letámasztottam a bringát a felvonok tövébe, ahol is külön sor alakult ki, a kiváncsiskodókból és fényképezőkből. Jómagam, pedig, mivel két kocsival nyolcan voltunk és a többieknek nagyon bejött a hely, kénytelen voltam a big foot léceimen szórakoztatni magamat. Délutánra úgy belejöttem, hogy kihívtam egy versenyre az egyik snowbordos kollégámat és kis előnnyel, de nyertem.
Jelen pillanatban négy szlovák pályából kettőn bicajozhattam. Ez ötven százalék. Lassan olyan érzéseim lesznek a szlovákokkal szemben, mint Abatmannak a franciákkal szemben.
Ez van, remélem ez csak egyedi eset marad!
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.01.21. 23:51
A fék szemek bele vannak hegesztve, de műanyak kupak van rajta legömbölyitve. A hátsó telóból kettő van és gépkocsi csomagtartó gázrugója. Amugy nagyon szuperül teszi a dolgát, s mivel kettő van belőle, ha egyik megadná magát, akkor is működne valamelyest. Egy hátránya van, hogy nem keményedik fel az összenyomódás hatására, ezért kellet beiktatnom az ülés közepe alá egy végállás ütközőt, aminek gumibak a vége.
Ha baj lenne a telókkal, akkor ezzel az ütközővel, mivel állítható a magassága, ki tudom iktatni őket. Ebben az esetben nem lenne rugózásom, de használható lenne, mint merevvázas szerkezet, és nem kell idő előtt hazajönnöm.
Ez a része még finomításra szorul, de vannak rá ötleteim.
A súlyábol mindenkép faragnom kellene. Erre is vannak ötletein, de most inkább használom, míg tél van.
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
Topik: Snowbike
2010.01.21. 21:35
Köszi a jótanácsokat, megfogadom. Ma felszereltem, a tegnap vásárolt 90 cm-es snowblade léceket(persze használt), tőlűk nagyobb fordulékonyságot várok.
Szombaton megyünk a haverokkal, meghódítunk egy újabb szlovák síterepet, legalábbis nagyon remélem. Minden esetre, viszem a síkészségemet is, ki tudja mit hoz a sors.
Ha visszajöttem, megosztom az élményeimet.
Ja, és felszereltem lábtartót, de nagyon csúnya lett. Kipróbálom, ha nem szükséges, leszerelem. Már így is nagy a cajga súlya 14 kg.
DSCI4507.JPG
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.