Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gzoli által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (56)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2015.02.04. 21:16
Mi most éppen itt vagyunk, hétfőn hóesésben, tegnap és ma ragyogó napsütésben (reggel -15 fok) sieltünk sorrendben Fanningberg, Grosseck és Katschberg pályáin, holnaptól viszont tényleg rosszabb idő várható, fokozódó hóesés és szél,szerintem is Fanningberg a legjobb vâlasztâs rossz időben, ott általában (most is) alacsonyabb szélértékeket szoktak írni. Ami Ot-t illeti, tavaly is jártunk úgy, hogy reggel ott kezdtünk, de olyan rossz idő volt, hogy visszajöttünk Grosseckre, ahol sokkal jobb volt. Persze lehet ez máshogy is. Mi mindenesetre holnap valszeg Grossecken, pénteken pedig Fanningbergen leszünk, utána sajnos irány haza.
Jó sielést nektek, hó van bőven, azzal nem lesz gond!
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2014.01.29. 19:19
Köszönöm szépen, sajnos az időjárás felülírhatja a terveket, mert holnapra erős szelet, és komolyabb havazást mondanak, nem biztos, hogy bevállaljuk a hágóra a kocsiutat este. Ma egyébként megint Fanningbergre mentünk, és jól tettük mert végre keményre ratrakolt pályákon csúszhattunk. Közben esett némi hó, és elég hideg volt, de ez nem szegte kedvünk. Az összes pálya jól sielhető volt még délután is. Eddig egyértelműen ez a hely jött be leginkább, bár a Grossecki pályák sem rosszak, különösen a Mauterndorfba levezető piros tetszett.
Előzmény: (vasssy 168215)
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2014.01.28. 20:11
Tegnap Fanningbergen voltunk, nagyon jó volt, még a nap is kisütött, csak az éjszaka esett 10 cm. hó rontotta az élményt buckák formájában. Várakozás semmi, nagyon jó pályák. Ma felmentünk Obertauernbe, de bàr ne tettük volna, mert rossz időt fogtunk ki, hóesés, nulla làtótávolság, viszont a pàlyákon sok ember. Csalódás volt, mert a Tauernrundén sokat kellett botozni. Délig bírtuk, majd visszamentünk Grosseckre, ahol sokkal jobb körülmények között sieltünk zárásig.
Valaki Megmondhatná, hogy Katschbergen az esti sielés az Ainecken, vagy a Tschaneck oldalon van, mert csütörtökön ez is tervben van.
20140127-110600.jpg
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2014.01.26. 17:31
A szállásadó lemásolta a bejelentőlapot, bár nemigen tudta miről van szó. A pénztárnál hosszasan nézegették, még telefonáltak is valahova, majd kiadták a kedvezményes jegyeket. Megjegyzem a faluban a helyi információs irodában is lehet síbérletet venni, de ott még csak nem is hallottak erről a kedvezményről. Ma egyébként elég zord idő Grossecken hóval és nagy széllel, egy ideig nem is ment a csúcsra vivő négyüléses, de a nagyobb baj az volt, hogy az éjszaka esett hó miatt hamar buckás lett a pálya. Tömeg, várakozás nem volt.
20140128-111902.jpg
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2014.01.24. 08:32
Köszi szépen, valami ilyesmire gondoltam én is. Már csak az a kérdés, hogy az én szállásadóm hajlandó-e kiadni ezt a "papirost", mert a szálláshely honlapján semmi erre utaló adat nincs. Mindenesetre holnap kiderül.
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2014.01.23. 20:52
Sziasztok!

Ha valaki tudja,kérem írja meg, hogy mit jelent az Arrangement Skipass. Ki jogosult erre a kedvezményre? A lungo.at oldalán sem részletezik (vagy csak én nem értem), mindenesetre egy 6 napos síbérlet így 180,5 eur, míg egyébként 192. Köszi szépen előre is.
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2012.12.28. 23:30
Sziasztok!
Érdekelne pár dolog erről a helyről, mert január végén ide megyünk pár napra, és eddig csak átutazóban jártam itt (mondjuk a pálya alját láttam, mert az a főút mellett van, az tényleg érdekes). Valahol azt olvastam, hogy a településen van uszoda, ahova síbérlettel ingyenes a belépés, de a neten nem nagyon találtam erről infót, tud erről valaki biztosat? Állítólag szánkópálya is van, de a sítérképen nem láttam nyomát.Érdekelnének még a pályán lévő éttermek is, melyikben érdemes enni-inni, árak, stb. Ezeken kívül is bármilyen infót szívesen veszek. Addig is jó sielést mindenkinek.
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2012.02.25. 19:20
Ma megjártuk Korompát, úgyhogy válaszolok magamnak. A pályán - már ahol hóágyúztak - még elég sok hó van, ha nem lesz tartós ez az extrém meleg idő (ma reggel 9-kor +7 fok volt a parkolóban), akkor még egy-két hétig lehet itt sielni. Ugyanakkor a hó minősége nem az igazi: a pálya tetején kőkemény jég, amiről ma az erős szél a maradék havat is lefújta, az alján pedig kásás, olvadt hó. A kettő között félúton firnes hó,itt lehet igazán jól sielni, az űlős aljáig nem is érdemes lecsúszni. Ma egyébként nem is voltak sokan, csúcsidőben 5-10 percet (inkább 5 mint 10)kellett várni a hosszú tárcsás felvonónál, úgyhogy összességében jót sieltünk, bár reggel igen elrettentő szél fújt fent(konkrétan visszafújt a hegyre), de szerencsére ez később csitult. Délben már kabát nélkül lehetett napozni, az egyik büfénél (Chata Energetic a pálya közepénél) néhány ingyenes napozóágy is van, és itt egyébként jó sűrű bográcsgulyást is adnak, ha jól emlékszem 2.30 euróért. Szóval érdemes még ide menni, csak jól meg kell élezni a léceket, mert a pálya felső meredek része másképp nehezen sielhető.
Jó éjt mindenkinek!
Előzmény: (Gzoli 135505)
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2012.02.24. 16:05
Sziasztok!
Járt itt valaki mostanában? Érdekelne, hogy mennyit romlott a pálya állapota ( ha romlott ) ebben az enyhe időben. Érdemes még ezen a hétvégén kimenni? Ha van valakinek személyes tapasztalata, megoszthatná velünk. Köszi.
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2012.02.14. 20:33
Szia!
A drienicai rész biztos megy, és a webkamera képe alapján jók a hóviszonyok, de a Lysa nem működik, legalábbis a honlapjuk (ski-lysa.sk) ezt írja. Itt nincs hóágyú, és ahhoz nem esett elég hó, hogy jó legyen, bár úgy rémlik mintha idén egyszer már kinyitottak volna. Mindenesetre az oda vivő ülőlift nem üzemel, úgyhogy feljutni is csak kocsival lehet, ami most nem lehet egyszerű.Az előrejelzések alapján egyébként szerdától péntekig havazás várható errefelé, tehát a hétvégén alighanem jó lesz a hó.Mondjuk Korompa szerintem jobb, lehet mi oda megyünk.Drienicán 17 eur a napijegy, ahogyan Korompán is, de a pálya Korompán hosszabb és változatosabb is.
Előzmény: (vh 134352)
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2012.02.13. 16:35
Bocs, csak most néztem ide. Voltunk vasárnap délelőtt, és végül is nem csalódtam nagyot, de ennek az volt a fő oka, hogy nem is vártam sokat, mivel már sieltem itt pár éve és tudom, hogy csodák nincsenek. Ami a pályát illeti, a hó nem rossz rajta, csak kevés, így hát helyenként kilátszott a föld. Mondjuk némi sítudással kikerülhető volt, így a léceknek nem lett baja, és egy-két lecsúszás után már a gödröket, buckákat is megszoktam, de azért láttam, hogy ez nem mindenkinek ment, amin nem is csodálkoztam, mert ilyen egyenetlen talajú pályán már rég sieltem. Mindez nem lenne gond, ha több lenne a hó, mert az valamelyest kisimítaná a talaj egyenetlenségeit. Persze ehhez némi pályakezelés is kéne ( ratrak), ami szerintem itt nincs. Ettől függetlenül nekem szimpatikus az az igyekezet, amivel itt szinte a semmiből sípályát csinálnak, és egyáltalán nem jöttem el rossz szájízzel, bár ehhez nagyban hozzájárult a halászlé, amit Tokajban a Halászcsárdában ettünk a kb. két óra síelés után, az ugyanis hibátlan volt. Összefoglalva, ha nem esik legalább 20 cm. friss hó, akkor inkább csak szánkózásra, vagy kifejezetten kezdőknek tanulásra ajánlom a helyet,vagy akinek csak az a lényeg, hogy minél közelebb legyen. A jelen esetben mi is ilyenek voltunk.
Jó havat mindenkinek!
Előzmény: (mitro 134144)
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2012.02.11. 21:55
Kösz a gyors választ, lehet holnap felnézünk.
Előzmény: (mitro 134070)
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2012.02.11. 20:25
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy holnap (vasárnap) nyitva lesz-e a sípálya. Aki járt ott megírhatná, hogy milyen az út a hegyre, letakarították a havat róla, vagy fel kell rakni a hóláncot? Parkolni fent kell, vagy a pálya alja is megközelíthető? Persze az is érdekelne, hogy milyen a pálya minősége, érdemes-e jó léccel rámenni.
Előre is köszönöm az infót.
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2012.01.14. 21:41
Köszi szépen, sajnos ettől tartottam. Mindenesetre bízom benne, hogy még esik egy kis hó a jövő héten. Az előrejelzések szerint lehet, hogy éppen akkor fog esni, amikor ott leszünk. Kétszer voltunk már itt, és szinte mindíg napsütésben sieltünk, most kipróbáljuk ezt is.
Előzmény: (pcsaba12 130661)
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2012.01.13. 21:52
Sziasztok!
Egy hét múlva megyünk ide és érdekelne, hogy milyen a pályák állapota mostanában. A honlapjuk alapján nem sok hó esett eddig, de a webkamerát nézve, a pályák jónak tűnnek. Mivel a legjobb a személyes tapasztalat, ha valaki járt most erre, megköszönném, ha írna valamit.
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2011.12.29. 22:04
Sziasztok!
Ma itt síeltünk, és mivel még nincs topikja, írok róla pár szót. Azért jöttünk ide egyébként, mert Korompán állítólag csak egy rövid pálya megy, és bár ez valamivel messzebb van, de időben nem sokkal több az út. A pálya nem rossz, fixen telepített hóágyúrendszer van, ami nélkül most nem is lehetne síelni, a pályán kívül ugyanis nincs hó. Persze ráférne a pályára is egy kis igazi hó, mert délutánra helyenként kilátszott a fű. Ettől függetlenül abszolút síelhető volt, és komoly sorok sem voltak, max. 1-2 perc várakozás. Kb. 1 km hosszú a pálya és elég változatos, van benne meredek letörés, de lapos részek is, hivatalosan piros besorolású, nagy átlagban ennek meg is felel. Elvileg van egy rövidebb feketének minősített rész is, de az nem volt behavazva. Van egy újnak látszó elég nagy étterem az aljában ( sajnos nem igazi szlovák kajákkal ), és azt hiszem síkölcsönző is. A síterep honlapja: skicentrelevoca.sk Egy napos sielésre bőven jó, bár ha az egész pálya működik, akkor Korompa sokkal jobb. Bocs, ha túl hosszú voltam.
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2011.02.26. 21:34
Sziasztok!
Nemrég jöttünk meg Korompáról, egy napot sieltünk itt. Most elég jók a hóviszonyok, egy kis hó esett is, de ez nem lehetett túl sok, viszont a hideg időben gondolom hóágyúztak is. Minden pálya és felvonó üzemel és a szombati nap ellenére nem is voltak olyan sokan. Délelőtt 11-ig és délután 2 után max. 1-2 perc várakozási idő, és csúcsidőben sem volt több 6-8 percnél a hosszú tárcsás felvonónál, de a fenti rövidebb lifteknél szinte egyáltalán nem volt sor. Sütött a nap ezerrel, így még az ülőliftben töltött hosszú percek se voltak olyan kellemetlenek, mint máskor. Aki már járt itt, az tudja, hogy a pálya felső meredek része délutánra ( vagy még hamarabb ) buckás és jeges, de ez máshol is így van. Szerintem megér egy napot. Ja, és Milka promóció volt (talán még holnap is lesz), osztogatták a csokit egész nap.Jó éjszakát mindenkinek!
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2011.02.09. 20:17
Síbusz tudomásom szerint csak Fai D. Paganella, Andalo, Molveno és Cavedago között van, de mi nem használtuk, mert kocsival voltunk. Tonaleba kb. másfél óra az út Molvenotól (83 km.), ami úgy néz ki, hogy először Andalón és Cavedagón (vagy Fai D. Paganellán)keresztül le kell menni a szerpentinen majdnem tengerszintig, majd egy forgalmas főúton(SS43) több településen keresztül (a legnagyobb Cles)elérjük a Tonaléba vezető SS42-es utat, ami egy idő után egyre keskenyebb és kanyargósabb lesz, ez felmegy egészen 1883 m.magasra a Tonale hágóhoz. Sok a sebességkorlátozás és a lakott település (mondjuk a traffipax arrafelé nem olyan nagy divat mint nálunk), de egyébként se lehet gyorsan menni az emelkedők és a hajtűkanyarok miatt.Az út végig ki van táblázva, odafelé Passo Tonale, vissza pedig Trento, majd Andalo útirányt kell követni. Ha Gps-el mentek, akkor is érdemes a táblákat figyelni, mert nem minden egyezik. Madonna valamivel közelebb van, és két irányba is lehet menni, az egyik részben ugyanez az útvonal, csak az SS42-esről Dimaronál le kell térni Folgarida és Madonna felé ( ez is ki van táblázva). Ez így kb. 70 km. és szintén másfél óra. A másik ami szerintem jobb, Molvenotól dél felé indulva Ponte Archi, majd Tione Di Trento és Pinzolo érintésével jut el Madonnára, ez Molvenotól kb.62 km. és olyan 75-80 perc. Sok helyen keskeny, kanyargós, de jó minőségű út, és itt is táblák mutatják Madonna felé az utat. A fentieket persze nagyban befolyásolják az időjárási és útviszonyok, mi mindkét helyre napsütésben és száraz úton mentünk, hóban, ködben nem biztos, hogy bevállalnám. Üdv.Zoli
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2011.02.06. 20:59
Bocs, utólag jutott eszembe, hogy képet is lehet feltölteni, ez az egyik csúcsról levezető pálya teteje.
Paganella2011-102.jpg
Gzoli
56 élménybeszámolót írt
56
17 éve tag
2011.02.06. 20:45
Szia!
Tegnap jöttünk haza, és egész héten nagyszerű idő volt, sütött a nap és délutánra már +5 fok volt, ami viszont azzal járt, hogy az alacsonyabb részeken már kezdett a hó kásásodni. Ettől függetlenül a pályák másnapra mindíg tökéletesek voltak, mert éjszaka kifagyott és a pályákon van bőven hó, bár érezhető, hogy régen esett, és inkább mesterséges hó van a pályán, ami hajlamosabb a jegesedésre. Délután a meredekebb és sokak által használt részek ( pl. a csúcsról levezető pálya teteje ) már igen buckás és jeges volt, de ez szerintem természetes. Aki a simára ratrakolt pályát szereti, az keljen korán, és menjen nyitásra, garantáltan nem fog csalódni. Mi többnyire ezt tettük. Ha kocsival mentek, érdemes kombinált bérletet venni (SKIRAMA vagy SUPERSKIRAMA ), ezekkel a környékbeli pályákon is lehet sielni, mi csak Tonaleba és Madonna di Campiglioba mentünk el, de mindkettő megérte, mert magasabb fekvésük miatt sokkal jobbak a hóviszonyok és a pályarendszerük is kb. duplája Paganellának. Nem mintha Paganella ne lenne jó, mert szerintem nagyon is az, különösen a csúcsról Fai Della Paganella felé levezető piros pályák nagyon élvezetesek, ha végigsielsz a faluig, az kb. 5 km., és felváltva vannak meredekebb és pihenős részek.Na ez kissé hosszúra nyúlt, de ha még érdekel valami, szívesen válaszolok.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.