Az októberi telet kihasználva ma kiugrottunk a nyitónapra Planaira, hogy 2000 méter alatt kezdhessük meg a szezont októberben, ami azért nem minden évben adatik meg. Kissé tartottam tőle, hogy nem lesz még elég hó, kevés pálya lesz nyitva, azon is tömeg, de sikerült minden várakozást felülmúlnia ennek a napnak. Egy apró negatívum a feljutás volt, ugyanis nem ment a kabinos a völgyből, helyette fel kellett autózni a Planaihof szálloda parkolójáig, majdnem a hegy tetejére. Szerencsére az út végig széles volt és hómentes, így még nyári gumival sem okozott különösebb gondot, de nem értem, meddig tartott volna bekapcsolni a kabinost, ami egyébként nyáron is közlekedik. Viszont ami odafent fogadott bennünket, az maximálisan kárpótolt a szerpentinezésért: 1 méter friss hó, ragyogó napsütés, 0 fok reggel 9-kor, tökéletes síelőidő, igazi téli feeling. A Marchenwiese és a Burgstall liftek üzemeltek, mindegyikhez 2-2 pályával, plusz a köztük lévő átkötésekkel, így 5-6 különböző variációval lehetett lejutni a hegytetőről valamelyik lift aljába. Nekem a piros 3-as tetszett legjobban, teljes szélességében hibátlan kompakt, ratraknyomos hóval fedve még délután is. A pályákon többnyire keményre fagyott tömörített hó volt, itt-ott kisebb kátyúkkal és hupnikkal, pályán kívül friss porhó, déltől kezdett kicsit firnesedni. Tömegnek nyoma sem volt, várni egy pillanatig nem kellett sehol, a parkolóban kb 100-150 autó volt dél körül, nagy részük csak sétálni, szánkózni jött fel, vagy csak egyszerűen havat nézni. Mindent összevetve tökéletes téli hangulatú, hibátlan szezonnyitó nap volt, simán megérte azt a 12 óra autózást, és a 23 eurós napijegyet!