Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

abatman által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (70)Időben csökkenő Időben csökkenő
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2017.03.19. 21:41
Szia Snowbiker!
Olvasom, hogy tanulva saját, más (akár az én káromból) milyen körültekintően előre letisztázod a sítereppel, hogy használhatjuk-e a snowbike-ot.
Mivel én stalmach terméket (azaz osztrák termék) használok, nagyon vidáman ajánlgattam mindenkinek, hogy a saját országukban, mindig minden rendben. Hát képzeld el, nem! Foglalás előtt szerencsére érdeklődtem, hiszen a síterep Svájcot is takarja, hát képzeld el, kategorikusan NEM volt a válasz. A terep: Tirolban, Ausztria és Svájc határán terül el Ischgl sípályarendszere.
Azonnal fordultam a Stalmach gyárhoz, röviden azt válaszolták, hát ott nem. Na köszi.
A Franciákhoz el sem indulok, az Olaszoknál a pályaigazgató saját engedélyét kellett megszereznem helyben hogy mehessek, így sem tudtam megcsinálni a Sella Ronda Dolomit nagy kört, csak annak egyharmadára kaptam arra a hétre engedélyt, de az is több mint száz kilométer volt, panaszra nincs okom, sajnos a többieket (saját gyerekem is) meg kellett várnom míg megcsinálták a kört. Idén (is) Zillertal aréna volt az úti cél, ott gond nélkül letudtuk csodálatos múlt hetünket. Sajnos nagyon leszolgálta idejét a SnowHorse Snowbike-om, hegesztgetni kellett, biztosan újítanom kell. Közben találtam egy másik gyártót a Sladgehammer-t. Gyártják mind a kettő fajtát, van Győrben kontakt cégük. Meg is néztem mind a kettő fajtát, de az az igazság, hogy a végig feltett láb, bigfoot nélkül, nekem furcsa, hiszen próbálgatom az enyémet lábtartón tartva, de nagy sebességnél iszonyú bizonytalan. Egy holland sráccal beszélgettem, idén másodszor bérelte, Ő is azt mondta, milyen jó nézni, hogy mennyire stabilabban csúszom az enyémmel, pedig az övé mennyire modern...stb. Erről mi a véleményed? Nálad hogy megy ez?
Jó volt olvasni, hogy még viszed a fórumomat. Sok szerencsét.
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2015.03.21. 13:02
Szia. Azt hiszem láttam árulod a saját magad által készített snowbike-ot? Nem sikerült a műtét, újat, jobbat csináltál?
Idén, még mindig nem mertem más országot felkeresni, maradt Ausztria. Kaiser-Brixentál volt a cél. Mondanom sem kell snowbike barát terep, ez annak is tudható be, hogy a gyár 45 km-re van. Fel is kerestem őket, a kiszakadt lécpárt szerettem volna újra cserélni. Már itthon megkezdődött az egyeztetés, képeket méreteket kértek, megegyeztünk az árban, majd úgy döntöttek, látatlanban nem fúrnak meg semmit, csak ha a snowbike is ott van. Mondtam szombaton érkezem, hát ez sem okozott problémát, maga a tulajdonos várt rám. Ő versenyez is, elmondta, hogy a lécpárokat nem pontosan középcentrikusan szereli most, azaz a lécek nem cserélhetők az első az első, a hátsó a hátsó. Elmondta, hogy a vékony profilú lécpárt ajánlaná, mert a vastagabb lécekkel baj van az egyenes futással. Nagyon igaza lett, az új XR7-est kaptam, tökéletesen szuperált. Beállította a kormányt, hogyan tudom a legtöbb nyomóerőt kifejteni a kormányszarvakra. Beállította a teleszkópot a súlyomra, most pontosan annyi erővel, olyan ütemben, és sebességgel dolgozik, hogy fordulónál szinte tol egyet rajtam ezáltal könnyebb és gyorsabb a súlypontáthelyezés. A maga korában a snowbike-om profi cucc volt, azt mondja a teleszkópos rezgéscsillapítás hiányzik talán csak róla az első lécnél, de a vázgeometria tökéletes. Ajánlott cseréljek, és IGEN, lehet alkudni nála személyesen face to face.
Meg voltam elégedve, maga a tulaj, szombaton azért jött be a gyárba, hogy segítsen, megcsinálta, mindezt szombat délután 3 órakor. Le a kalappal előtte.
Örülök az új arcoknak, az új hangoknak az általam indított topikon. Mindenkinek jó siklást a jövőben is.
Előzmény: (snowbiker 167892)
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2015.03.21. 12:44
A hír jó! Azaz jó hír! Picit koncentrálhatnál az írás dátumára, és mivel én nem olvastam, hanem velem személyesen esett meg a dolog elhiheted megtörtént. Alpe d'huez, Tignes,
Les Alpes, pályáiról zavartak el személyesen engem. Anno. Azóta viszont sok minden megváltozhatott, de senkinek nem ajánlom, hogy látatlanban nekiinduljon. Kérdezni előtte ennyi.
Előzmény: (Bélapó 157467)
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2015.02.12. 22:23
Szia.
Sajnos nem mi leszünk akik erre a kérdésre válaszolnak, de mi is oda megyünk március 14-től. Nálatok mi a felállás, mi egy pasi, kettő nő, három gyerek, négy kerék.
És mi is várjuk, ha valaki tudna valamit a házról.
Előzmény: (molesz52 180348)
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2012.12.29. 19:24
Sajnos szomorúan látom, hogy nincs túl nagy aktivitása a fórumnak, viszont örömmel látom az olvasók magas számát, ha csak páran vették maguknak a fáradtságot, hogy többet is olvassanak, már tettünk valamit a népszerűsítésért.
Viszont ígértem a gyerekeknek síelést, szóval kijutottunk Klippitztörl-re. A pályarendszer sok szót nem érdemel, a csákányosokat kihagyva két ülős felvonó pályáit használtuk, Hó nincs sok, kemény, jeges porhó.
Kedves Snowbiker kolléga. Az elmúlt szezonok kétemberes terhelése, vagy anyagfáradás, vagy tervezési hiba a gyártól, de hat darab rögzítőcsavar egyszerre szakadt ki a hátsó lécemből. Nem tudom azért szálltam-e el mert kiszakadtak, vagy azért szakadtak ki, mert nagyon elszálltam? De kiszakadtak. Nem szabadott volna.Megpróbálok feltenni egy képet, a kiszakadt darab látszik keresztben, és a furatok. Szerintem találd ki, és tökéletesítsd, ha még dolgozol ilyenen, lehet kevés a hat csavar, vagy talán szélesebben kellene a lécfelületet befogni, nem tudom. Boldog Új Évet Kívánok minden kedves fórumlakónak, érdeklődőnek, szerencsés, és élményekben gazdag síszezont...
ui: majd el is felejtettem, lassan tiltanak ki az osztrák felvonókból minden olyan dolgot, ami ki és/vagy leeshet, ezáltal balesetveszélyt okozva, figyelmeztettek a pályán. DE! TERMÉSZETESEN SEMMI PROBLÉMÁM NEM VOLT A SNOWBIKE HASZNÁLATÁVAL!
Hülye franciák.....
CIMG3983.JPG
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2012.03.08. 20:22
Kedves snowbiker!

Első nekibuzdulásomban egészen más leírni való jutott eszembe kedves polgártársunk stílusát tekintve, de lássuk be, ennyi agresszivitás szükséges egy sikeres céghez. Bocsássuk meg neki, hogy valami fantasztikus és új dologként kíván eladni valamit, mikor én speciel 2006-ban regisztráltam, és 2007 óta használok snowbikeot. Ugye a csupa nagybetűvel írt nick név, ami tiszteletlen és fórumfelületen kiabálást jelent, ......áááá hagyjuk. "ami már meghódította nyugat Európát." engem és gyakorlatilag minden snowbikeost kitiltottak ugye a hülye franciák, stb. Évek óta élményszámba megy ha találkozok ilyennel pályán, az ausztriai gyárlátogatásom után a múlt évi tesztelésre kapott tandempéldánnyal való élményeimet már leírtam. Látszik, hogy a kolléga szemernyit sem olvasott vissza. Az ár/érték amit írt nem hagy kivetnivalót ez igaz, de a puding próbája az evés, hiszem ha látom. Igen rendeznek versenyeket is ebben teljesen igazuk van, remélem az Ő termékeikkel is lehet majd ilyeneken találkozni, sok boldogságot kívánunk nekik. Addig is a szezon befejeztével kívánok balesetmentes téli sportokat jövőre is. Továbbra is várjuk a "Fun"-ok jelentkezéseit, élménybeszámolóit, színesítsék csak ezt a kis fórum topikot.
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2012.01.15. 20:02
Minerel.

Kimoderáltak, vagy Te moderáltad magadat? Tudod ahol viccesnek, vagy komolytalannak vagy minek tituláltad Snowbikerhez képest.
Más. Most aztán gondolkodhatok azon amit észrevételeztél. 'Asszem ha esik egy kis hó, összeszerelek és az udvaron megdöntve rajzolok vele a friss hóba, hogy lássam mit is válaszoljak a felvetésedre. De érdekes. Először is ki kell mérnem a 9 méteres rádiusszal a félkört, majd pont azon az íven, azután kisebben, majd nagyobbon kipróbálni a lécek egyenesfutását. Jobbat nem tudok. Vagy mondjuk megtanulok németül és egyszerűen megkérdezem a gyártót, Ő ugye versenyez is. Vagy nem tudom...
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2012.01.14. 22:02
Carving lécekkel egyszerűen nem bírtam a héten. Találkoztam valakivel, aki elmagyarázta a carvingolás lényegét és használatát. A rádiusz szerinti íven kellett volna tartanom a snowbike-ot, de ez nehezen sikerült. Eddig ugye kanyarodtál mentél kicsit egyenesen, fordultál, mentél egyenesen...stb Most csak az íven szabad menni, dőléssel fel kellene venni a snowbike-nak az előírt ívet, majd egyenes haladás nélkül átbillenteni a testsúlyt és mindent kezdeni elölről. Gyors döntögetéssel, kicsi ívekkel megy mint a meszes, nagyobb ívekkel kordában lehet tartani a sebességét, még fekete pályán is. Csak nekem nem sikerült ugye. Ha 'karcol' máris rossz. Persze egy-két hét snowbike-olás mire elég? De mit csináljak? Spóroljak a gyerekeken, hogy Apuci kimegy nélkületek, meg megint meg megint! Basszus. Ez van, ezt kell szeretni.
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2012.01.14. 21:35
Snowbiker!

Egyszer már ....sőt talán kétszer is, előfordult, hogy húzósabb szituációban lecsúszott a kesztyűm a kormányfogantyúról. Elmentem egy kerékpárboltba és vettem egy kicsi szarvacskával ellátott fogantyút. Nagyon bevált, cseréld azonnal szerintem.
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2012.01.14. 21:30
Szia Viktor! Gyorsan előre bocsájtanám, hogy szigorúan magánvélemény amit írok, de ha veszed magadnak a fáradtságot és visszaolvasol -pár évvel is visszajutsz- nem is olyan sok hozzászólás alapján a történetemhez. Igen kipróbáltam a modelledet annak egy nem tudom milyen évjáratát. Le is írtam, ezért megismételném, hogy a csuklók mozgatásáért felelős gumi labdacsok nem igazán nyerték el a tetszésemet. Az én modellem mérnöki asztalon tervezett megvezetett mozgásokat végez, csillapított teleszkópjaival, szélesen állítható tartományban. Változtatható, a szállítható személyek számát, összsúlyát tekintve. Jártam az osztrák gyárban, beszéltem a tulajjal, sőt a múlt évben - szintén megtalálod, ha visszaolvasol - kipróbálásra kaptam egy tandem modelljüket. Innen a véleményem. Viszont elismerem az ára az lesújtó még osztrák vérmérséklethez is, hiszen a pályán fényképezkedtek velem, vitették is volna magukat ha hagyom, nézték, fogdosták, majd elhűltek az ára hallatán. Azt viszont, ha Te voltál, nagyon díjazom, hogy celebet tudtál ráültetni, és sajtóban elhelyeztetni, ez sokat lendíthet az ismeretségén. Gratula, ott a pont.
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2012.01.14. 21:12
Igen megérkeztem. Az utolsó napon végre az évek hosszú sora meghozta az élményt, egy napon belül több snowbikeossal sikerült találkoznom. A már általam is kipróbált modellt láttam (Brenter), sajnálhatja, de Ő választotta. A Scheffaui pálya alján lehetett bérelni, egy igazi osztrák 'monyák' szerkezetet hatalmas volt, brrrrr. Majd jött egy srác egy vadi újnak kinéző álló modellel (snowscoot). Megörültem neki, gondoltam végre láthatok profit. Hát ez nem jött be. Gondolom a srác meg nekem örült és Ő meg engem lesett így aztán semmi sem történt, álltunk, titkon figyeltük a másikat, majd úgy ott hagytam mint a sicc... Elkeserítően kevés honfitársunkkal találkoztam az egy hét alatt, a pálya parkírozójában hírmondója sem volt a Magyar rendszámnak. Míg népünk egy szebb és jobb jövő érdekében hozza áldozatát, vívja harcát vezérünk vezetésével az IMF-el és az EU-val, a Románok elözönlötték az országot. Az ő világukban most már szemmel láthatóan nem okoz gondot egy hét finanszírozása. Mi pedig Tisztelt Hölgyeim és Uraim, láthatóan szokjuk az éhséget, csak bele ne dögöljünk a megszokásába, mint ahogy azt a cigány lova tette.
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2012.01.12. 00:05
SkiWelt Wilder Kaiser Brixental síterepéről köszöntöm az olvasót. Mondanom sem kell, hogy a terepen semmi gondom nem akadt a síbicikli használatával. Nem Franciák ugye! De az időjárás, na az rettenetesre sikeredett, beleestem a Tirolt érintő ítélet időbe. Aki figyelte a híradásokat láthatott képeket. Lezárt határátkelők, megközelíthetetlen síterepek. Az autó tetejét figyelve simán napi 30-40 cm hó esett. Recesszió van, nincs alternatíva, ha itt vagyunk hát itt vagyunk, kifizettük nincs mese, irány a pálya. Hát ebben a viharban azok a felvonók amik jártak felvittek valahová, de a havat értelmetlensége miatt nem takarították a ratrakok, így a pályán levő hó magassága meghaladta a pályák számát jelző táblák magasságát, csak a Jó Isten tudja, hogy nem csúsztunk szakadékba. Ide felé csak a 8-as autópályát tudták járhatóan tartani, 75 km-es dugón vergődtünk keresztül. Kettő nap telik így el, a gyerekek persze a hotelben, sógor meg én a két hülye meg ha már befizetett túlélőtúrázik. A szuper 0.3 sec reakcióidővel rendelkező xdrive M akárhányasra is felkerült a hólánc, míg én egy sima első kerekes kisbusszal, egyetlen hárombetűs segítségével jártam ugyan azt a szakaszt. Azután a harmadik napon reggel napsütésre ébredtünk, és megtapasztaltuk a profizmust. Az összes paraszt, beindította télen felesleges traktorját, szó szerint kirajzottak az utakra, 12 óra alatt a közutak, hegyi utak, gyalogjárdák, kerékpárutak!!!! feketére pucolódtak. Néhol 3 méteres hófalak között beindult az élet. A síterep 200 vagy 300 akárhány kilométerével megmutatta magát és ebben az időben gyakorlatilag körbe forogva látszik, hogy hány pályát kötöttek össze. Egy ennyi idő alatt besíelhetetlen kis csoda. A pályák elrendeződtek, élmény lett a síelés. A srácok rohamléptekkel hozzák be a lemaradást, a kisebbik után az Anyjuk csúszik és sikoltva kiabálja hogy álljon meg, vagy legalább lassítson. Én oda sem nézek. Kis ember, alacsonyan a talajtól, nincs félelem érzete, ráérzett, veri neki. A nagyobbik már tartja velem a tempót sőt kimondottan keresteti velem a nehezebb bucisabb pályákat. Mi van itt? Megőrült. Persze büszke vagyok rá, még pár év és nem lesz szüksége rám, mert égő hogy mindig várnia kell. És igen ekkora pályán, ennyi ember között végre egy sógor is akad, aki síbiciklit hajt, álltam pont, elrohant mellettem, de a csodálkozó köszönése és kurjongatása sokáig hallatszott. Ekkora pályarendszerben nem is láttam soha többet. Annyi biztos, hogy a modell amit meglovagolt, az én 2004-es gépemnél komolyabb volt. Volt azon teleszkóp, lengéscsillapító vagy három, megvezetett mozgások elöl hátul. Pont olyan lehetett mint Snowbiker kolléga gépe. Sajnos elkezdett fáradni az enyém, lazulnak a csavarok, kopik, vakrozsda itt-ott. Kellene egy új.
Na majd talán egyszer. Szóval hatalmas élmény volt. Kicsit húzós, hogy a gyerekek közül az egyik már akkora, hogy elveszítjük az ingyenességét, nem tudom meddig jöhetek még. A vége viszont kárpótolt mindenért. A pálya határozottan jó választás volt, az időjárásról meg nem tehettem. Öregszem fáj mindenem, de a család csillogó szemekkel meséli a történeteiket, megérte.
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2011.12.21. 22:20
Vagy a hó hiánya itthon és külhonban, vagy a recesszió, esetleg a jól eldugódott fórum miatt sajnos eléggé punnyad a fórum. Na ja, én sem mentem még sehová sem, de ha kevesen is írnak az olvasóinknak kívánok minden fórumozó nevében Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket, és Sikerekben Gazdag Új Évet.
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2011.10.12. 21:59
Mint a fórum létrehozója a 2011 - 2012-es síszezon előtt köszöntök, minden téli sport szerelmest, és főleg minden snowbike használót. Balesetmentes síelést, a gyártóknak élményekben gazdag munkát kívánok. Aki újonnan kerül ide köszöntjük, azonnal próbálja ki, majd jöjjön és írja meg élményeit. Sajnos nem vitte feljebb a Jó Isten a dolgomat, azaz még mindig a matuzsálem snowbikeommal fogok hasítani, erre a szezonra sem tudok új, modernebb, jobb eszközt beszerezni, de azért élvezni fogom, és megosztom élményeimet. Sziasztok...
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2011.05.16. 21:55
Halló, Snowbiker!

Jártál a stalmach oldalán? Az új modelljük: Richhill

Ami ebből Téged érdekelhet, hogy az első kormánycső, most nem külső, gázos rugós teleszkópot kapott, hanem egy a csőbe integrált gázdugattyút. Olyan egyszerűnek tűnik. Sima gázteleszkóp. Véleményed?
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2011.03.07. 19:21
Akár mi is lehetnénk a képen "snowbiker"-el. Igaz nem. Snowbiker-é ennél sokkal modernebb. Még az enyémnél is...
Előzmény: (maci-laci 113496)
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2011.02.21. 20:42
Kedves Snowbiker!

Rég jártam a Stalmach saját oldalán, számodra meglepően hasznos dolgokkal bővült. Ha a különböző modellekre klikkelsz, és azon belül az info vagy geometrie menükre, a síbicikli összes darabját egyenként megmutatják, méret súly és egyéb adatokkal fűszerezve. Nagyon hasznos lehet, ha megint csinálsz egy még jobb síbiciklit....
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2011.02.21. 12:28
Szia. Üdvözöllek a fórumlakók nevében. Snowbiker lesz a Te embered, arra kérlek olvass sürgősen vissza az elejétől, kigyűjtve az Ő hozzászólásait, pontos képed lesz arról, hogyan fejlődött a saját gyártású síbiciklije, miken ment keresztül. Rendes ember ha előbb olvasta volna a bejelentkezésedet valószínűleg már írt volna valami bátorítót. Olvass és utána kérdezz bátran. Viszont erőse ajánlom, hogy béreljetek egy ilyet mondjuk olyan három napra valahol minimum mielőtt belevágsz a nem kis időt energiát igénylő munkába, hogy megfelel e majd a gyerekednek. A bérlésről is visszaolvashatsz.
Előzmény: (szala4 111203)
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2011.02.18. 21:29
Itthon ezek után nem tudok. Írtad hova valósi vagy, hát sajnálom minden esetre. Én Ausztriában tankolok, vásárolok, most már síelni is oda megyek, mert ez egy ilyen ország. Te is indulj neki, irány Ausztria...
Előzmény: (Hliva 108355)
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2011.02.18. 21:25
Szia. Elborzadva olvastam kicsit megkésve amit írtál. Megkérnélek pontosítanád melyik nap, melyik pálya, pontosan milyen dolgozója, és egészen pontosan mit is mondott? Tudod már írtam, hogy az én térdem sajnos elveszítette természetes nedves csonthártya felületét, csont a csonton mozog, nagyon fájdalmas. Az ortopéd orvosra szerettem volna rácáfolni amikor sajnálattal közölte, hogy elfelejthetem a síelést. Ezért használom ezt az eszközt. Amit írsz, az annyira abszurd, mintha a mozgássérült kocsira fognák, ha rájár a kerekével a lábadra nagy kárt tesz benned, illetve ha a kerekesszékes kiesik a kerekesszékből megsérülhet, ezért maradjon otthon. Szóval nem röhejes, nem sajnálatos, szégyenletes a pálya részéről. Nem csak kötelező, hanem elvárható emberi magatartás lenne segíteni a fajtámat, nem kirekeszteni. Szeretném felvenni a kapcsolatot a mozgássérültek egyesületén keresztül a pályával, sőt személy szerint azzal a paraszttal aki ezt merte, sőt átallotta mondani neked. És itt egyáltalán nem érdekes, hogy te mozgásodban korlátozott vagy e, vagy sem, a tény a lényég a negatív megkülönböztetés, ami ellen minden formában fel akarok lépni. Várom válaszodat!!!!!!!!!!!!
Előzmény: (Hliva 108355)
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.